[]

Berat Albayrak bana dava açmış ne yapmak gerekir ?

2019 ylında uçan ekşi hesabımda yazdığım bir entry nedeniyle ifadeye çağırıldım. Ne yazdığımı hatırlayamadığım gibi yedeklerede ulaşamıyorum. birazdan ifade vermeye gideceğim sanırım. Ne yapmalı ne etmeli ? bu konuda tecrubesi olan arkadaşların önerilerine açığım. Avukat falan gerekir mi ?
Şimdilik bana verilen tek bilgi hakaret olduğu.
Her türlü öneriye ve sigara iç çamaşırı tekliflerine açığım.

Gelişme: İfademi verdim benimle beraber 44 kişi için daha yapılmış işlem. ekran görüntüsü yok, sadece entry linkleri var.
hakaret etmediğimi, hesabınım 2019 da kapandığını ve suçlamaları kabul etmediğimi söyledim.
gelişme olunca editleyeceğim.

 
Iki yolun var. Ikisi icin de avukat tutmani tavsiye ederim. Iddianameyi okumadan da hicbir seye karar verme. Poliste ilk ifade verirken de neyle suclandigimi bile bilmiyorum / hatirlamiyorum dersen iddianame gelene kadar zaman kazanirsin.

Yol 1: Mahkeme oncesi uzlastirmada karsi tarafin avukati ile anlas. Olayi kabul edip ozur dile. ufak bir miktar para cezasi ile yirt. (Tabi cok para isteyebilirler o ayri)

2- Hesap bana aitti ama hacklendi felan tarzi bisey diyebilirsin ama eksisozluk ipleri login tarihi ile vermisse gote gelirsin. Sonucta herhangi bir sebepten tutmazsa saglam bir ceza yiyebilirsin. Ne ceza yersen ye bu senin ilk seferinse para cezasina cevrilir ve 5 sene baska ceza almazsan hapse gitmezsin.

3. Yazdiklarim hakaret degil elestiri dersin. Buyuk ihtimalle tutmaz. (O yuzden bunu ihtimalden saymiyorum.)
  • cleric  (22.04.21 15:02:49) 
@aloha
ip belli ben değildim desem sıradan aileye salça olacaklar gibi.

  • komikolmakuzen  (22.04.21 17:13:05) 
Bilişim suçlarında deneyimli avukat bulun


  • eatpraylaw  (22.04.21 17:30:06) 
Wireless'i sifresiz kullandim, baskasi benim agimdan girmis demek sucu uzerinizden atmayabiliyor bu arada. Modemin sahibinin baglantiyi kimse ile paylasmama sorumlulugu var diye biliyorum ama dedigimiz gibi bu tarz davalarda deneyimi olan bir avukat cok onemli.


  • cleric  (22.04.21 18:37:54) 
@cleric zaten hesabın bana ait olduğunu kabul ettim.
44 entry 44 yazar için yapılmış aynı işlem. ss yok sadece linkler var.

  • komikolmakuzen  (22.04.21 18:48:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.