[]

Navigasyon uygulamaları neden paralı deli?

Reklamda almıyorlar. Bana aylık 100 tl deseler bile veririm. Bir nedeni olmalı?




 
Yandex navi her kullanımda "opet iyi yolculuklar diler" diyor. Daha nasıl reklam alsın?


  • kibritsuyu  (22.04.21 00:58:21) 
google haritalarda da her açtığımda farklı bir şirketin kocaman logolarını görüyorum. örneğin kızılaya yol tarifi yapacağım, kocaman gratis yazısı ve logosu çıkıyor haritada o bölgede.

yada hayatımda hiç gitmediğim halde haritada kocaman "eksiduyuru plastik ambalaj ltd. şti." gibi şirket isimleri görüyorum.
  • trajikomix  (22.04.21 01:15:30) 
Bana hiç denk gelmedi. Şimdi tekrar açtım. Görünmüyor..


  • sonhakan  (22.04.21 01:18:17) 
google navigasyon verilerini topluyor ve satıyor.

yandex'de söylendiği gibi küçük reklamları var.

özel navigasyon aletlerinin ve arabalara entegre olan navigasyonlar paralı.
  • false pretension  (22.04.21 01:20:14) 
trendyoldan göstereceği 15 tl değerindeki t-shirt reklamından veya aylık 100 tl'den çok daha kıymetli olan şey sizin tüm kişisel verileriniz. basit bir yol tarifinde bile adam konumunuzdan nereden nereye hangi sürede hangi araçla gittiğinizi takip edip ona göre verilerinizi satıyor. keşke sadece bu kadarına erişse.


  • ada meltemi  (22.04.21 01:25:51) 
Benin nereye gittiğine erişse ne yapacak?


  • sonhakan  (22.04.21 01:28:31) 
“If you are not paying for the product, you are the product.”
Ücret/iz olan neredeyse tüm uygulamalar için bu geçerli.
Bir şekilde senin kullanıyor olmandan dolayı öyle ya da böyle gelir sağlıyorlar.
  • do you remember me  (22.04.21 01:51:35) 
Sonhakan, gittiğin yerden sana reklam veren yerellerin reklamını gösterecek.


  • Unde bach canim  (22.04.21 02:34:56) 
Daha nasıl reklam alsın? Google Maps'e Bergama Belediyesi kapalı yüzme havuzu diyorsun, sana travesti reklamı yapıyor.


  • Mirket  (22.04.21 12:34:07) 
"arkadaşla kerpeten muhabbeti yaptık 2 dk sonra hırdavat reklamı çıktı"

türü bir olay denk gelmedin mi hiç veya duymadın mı?


senin gittiğin yeri reklam şirketlerine satmayı bırak belediyeye bile veri olarak satabilir? insanlar hangi gün saat kaçta şehrin ne tarafına gidiyor, nerelerde trafik yoğunluğu oluyor, hangi piknik alanına kaç işi gidiyor...
  • lancelot du lac  (22.04.21 12:41:52 ~ 12:43:34) 
"ok google" deyince "ha? ne?" diyen bir şey sizi zaten 24 saat dinliyordur. Teknolojilerinin aşırı şekilde geliştiğini düşünüyorum, dikkat ettiyseniz bu ilerleme hızıyla uçan arabaların bile olması gerekirken 10 seneden uzun zaman önce akıllı telefon devriminden sonra açıkçası bir halt olmadı. 10 yıldır milleti nesnelerin interneti deyip oyalıyorlar, başka bir şeyler gelişiyor, o işin komplo teorisi. Ama şu bir gerçek ki bu verileriniz gerçekten çok büyük ve akıllı yapay zekalar tarafından değerlendiriliyor, çeşitli çıkarımlar yapılıyor yani bir insanda 1000 çeşit kriter belirleyip mesela insan davranışlarının çıkarımını saniyeler içinde hesaplayabilir, buna göre işlerini optimize edebilirler en basitinden özelleştirilmiş reklam arkadaşların dediği gibi, başka amaçlar da var ancak bu herifler bir taşla 100-150 kuş vurduğu için bu kadarı yeter.


  • ckisc  (22.04.21 12:51:27) 
google maps örnek göstereyim;
r.resimlink.com

anıtkabirden aoç'ye yol tarifi yap dedim, hemen RESQTEC TÜRKİYE ve Citroen Ata çıktı. bu iki firmayla da hayatımda hiç ilgim olmadı. ona rağmen reklam olarak karşıma çıkıyor.

Armada alışveriş merkezi de çıkıyor. hedef kitle "aa şu işimiz de vardı giderken armadaya da uğrayalım" diye düşünen kitle. işim olsa gerçekten yol tarifini ordan alırım ve google maps beni aslında armadaya yönlendirmiş olur.
  • trajikomix  (23.04.21 01:49:54 ~ 01:52:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.