[]

birikmiş paranız var mı?

5.000-6.000₺‘ye kadar maaş alanlara soruyorum bunu. Kenarda birikmiş paranız var mı? Bu miktar ne kadar ve ne kadar sürede birikti? bu parayla yatırım yapmayı düşünüyor musunuz yoksa öylesine kenarda duruyor mu?




 
maaşım değişken, yine de her halükarda o ay artırabildiğim kadar parayla dolar almıştım. daha sonra kripto paralarla tanıştım. şu an tüm birikimim kripto paralarda.


  • rakicandir  (15.04.21 20:20:04) 
sonbaharda elime toplu para geçti, altın alayım dedim elime yüzüme bulaştırdım zararına sattım çok düşünce, bir daha da sadece vadeliye yatırırım


  • sanguine  (15.04.21 20:28:15) 
20k kenarda birikmiş. 7 ayda galiba birikti. Borsada hepsi. 100K yaptıktan sonra kenara ayırdığım paraları borsaya değil arsaya yatıracağım.


  • Amory Lorch  (15.04.21 20:46:13) 
biraz var, büyük çoğunluğu tl de, bi kısmı dolar ve altın, bi kısmı da kripto para ve yeni teknoloji fonunda. biraz daha biriktirdikten sonra yazlık için krediye girmeyi düşünüyorum. aslında ilk para biriktirmeye başlarken hayalim araba almaktı fakat o kadar parayı arabaya gömeceğime bi göz oda da olsa yazlığım olsun dedim.


  • rayde  (15.04.21 21:11:56) 
son 6 senedir (calismaya basladigimdan beri) biriktiriyorum. Son 1 senedir yatirim (borsa) yapmaya basladim, oylesine kenarda duruyordu daha once.


  • hot potato  (15.04.21 21:33:34) 
birikmişim yok. sadece geçen 2 aydan kalan biraz para var 10bin civarında. kenara para atamıyorum maalesef. :(


  • naksidil  (15.04.21 21:44:16) 
Kendimi bildim bileli hep biriktiririm, altın, döviz, faiz, borsa hepsinden var sepette. Tabi piyasa durjmlarına göre miktarları değişiyor.


  • esinikaybetmiscorap.  (16.04.21 00:12:38) 
6k civarı maaşım. İstanbul bekar tek yaşıyorum. 3 yıldır çalışıyorum, 3bin tl ile istanbula gelmiştim. 230-280k aralığında var.


  • mg3929  (16.04.21 01:03:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.