[]

Kurtlar vadisini dandik bir dizi olarak görenler

Hiç oturup izlemeyi denediniz mi? Yoksa mafya dizisi bu kesin dandiktir mi diyorsunuz?




 
youtu.be

Denedim, oyunculuklar tahammül edilir gibi değildi. O gün bugündür özellikle oktay kaynarca nın yer aldığı hiçbir şeyi izlemedim.
  • baal  (13.04.21 10:10:54) 
TV'de yayinlandigi donem ilk sezonunu izledim. Sonrasinda neler olacagini hic merak etmedigimi fark edince gerisini izlemedim.


  • vudin  (13.04.21 10:21:47) 
hiç izlemedim, mafya dizisi olduğundan değil de her türlü dandiktir diyorum. soprano'dan sonra da öeh yani :)


  • Improbable  (13.04.21 10:24:17) 
izlemeyi denedim ama oyunculuklara, özellikle de oktay kaynarca ve necati şaşmaz'a tahammül edemedim +1
belki zamanında tv'de yayınlanırken izlesem kötü gelmezdi.

  • blatta hiberna  (13.04.21 10:44:24) 
bilen bilir ciddi derecede fanıyım dizinin, ilk 97 bölümden bahsediyorum.

lakin, benzer konuların işlendiği (benzer konulardan kastım, mafyacılık, kabadayılık, silah, külah, racon kesmiyorum kafa kesiyorum değil, dizinin asıl konusunu oluşturan ve ilk bölümden son bölüme kadar süren hikaye) dizileri seven karım, ya gel şunu bi izleyelim, ben 25. kere de olsa izlerim, bak valla bi izlesen seveceksin dediğim halde bir türlü izlemeye yanaşmıyor.

feci bir önyargı var diziye karşı. bu biraz da zamanında "bu bir mafya dizisidir" diye sunulmasından kaynaklı. yayınlandığı zamanda sokakların boşalması, ergenlerin polat alemdar'a dönüşmesiyle falan alakalı.

izleseler sevecekler, ama önyargıdan izlemiyor bir çoğu. ya da bu tarz konuları sevmiyorlardı, onlara her türlü saygım var, zevk meselesi.
  • kibritsuyu  (13.04.21 10:46:38) 
onyargisi olmayip izleyenlere gore gelmis gecmis en iyi turk dizisi. senaryo, kurgu, karakterler tek kelimeyle muhtesemdi.

gelmis gecmis en iyi demek subjektif bir konu icin kolay degil ama kesinlikle o tartismada adi gecer.
  • baldur2  (13.04.21 10:53:10) 
Bir bu dizi, bir de töre dizileri. Ülkedeki vasatlığın sembolü benim için.
Ergenlik zamanları herkes izliyor diye 1-2 bölümüne baktım, rajon kesen, kabadayı tiplemeleri, mermiye kafa attım tripleriyle zaten kalitesizlik akıyor. Bu tip konularda gerçeklerden uyarlama filmler dışında tat vermiyor. Oyunculuk desen ayrı fecaat. Senaryo desen alt kültür propaganda konusu.

  • Unde bach canim  (13.04.21 10:58:41) 
Sinif farki turnuslouydu o dizi. Dizi populerken lisedeydim. Varos, meslek liseli, okumamis cirak, kalfa takiminin dizisiydi o. O kesim seviyorsa dandiktir hic sasmaz. Zaten dizinin toplumda cok kotu yansimalarini gorduk etraf cakma Polatlarla dolmustu kabadayilik, hodukluk, dayilanma falan cok moda oldu o diziyle, toplumun kanina isledi epey.


  • neverletyougodown  (13.04.21 11:03:44) 
O dizi izlendiği zamanlarda STV oyunculuğu, greenbox ile cehennem efekti, Sarı Bıyık falan dönemiydi. İzleyenler de ortaokul, lise öğrencileriydi. Yani ne senaryo ne kurgu ne de oyunculuk konusunda kritik yapabilecek bir bilgi birikimi ve tecrübeye sahip olmayan insanlar izledi. Şimdi düşünüyorum da TR standartlarında fena değil ama dünya klasmanında tırt.


  • prole  (13.04.21 11:30:31) 
hayatımız böyle derin devlettir, mafyadır, cinayettir yeterince barındırdığı için, ben sevmemeyi daha olağan buluyorum.


  • gkhncnzdgn  (13.04.21 13:33:38) 
yıllardır ekşi'de göklere çıkaran, "derin analizlerle" debe'lere giren entry'lere denk geldikçe açar youtube'dan bakar, entry'de link verilmişse üşenmez göz atarım.

her seferinde tırtlıktan tüylerim ürpermiş şekilde kapatıyorum o linkleri.
aynı şeyi aşk-ı memnu için de yaşadım, yaşıyorum.

ben televizyona çok uzun zamandır uzak kaldığımdan da olabilir, bilmiyorum.
  • filteria  (13.04.21 13:37:05) 
Bilimum leş Türk filmi ve dizisine göz atarım, bazısı da sarar izlerim ya da yarıda bırakırım. Kurtlar vadisine bi kaç kere hevesle göz attım ama bu dizinin ergenlere yönelik yapılmış gibi bir havası var. Konuşma tarzları müzik falan diziden itiyor. Bir de dizide işlenen olayları ve yakın tarihi okuyup biliyorsanız hiç çekilmez hale geliyor. Ekşide bu diziyi sürekli debeye sokan arkadaşlara da tavsiyem, bu olayları anlatan çok güzel kitap ve belgesellerimiz var.


  • jz  (13.04.21 14:17:45) 
Ben ilk 97 değil, ilk 55 fanıyım. 55 sonrası osman sınav diziyi bırakınca dizi çok ergenleşiyor. Polat çok kasılıyor, devlet işlerine giriliyor, dizinin yer yer komik havası yerini full kasıntıya bırakıyor. Her sene açar bi ilk 55 gömerim.

Beni dizide tutan şeyler derin devlet işleri falan değil. Diyaloglar, laf sokmalar, hala yer yer kullanılan lafların oradan çıktığını görmek. Oyuncular zaten çok iyi, hatta polat bile ilk 55 bölüm sahiden iyi rol kesiyor. Sonradan mallaşıyor o adam niye bilmiyorum :D Kılıç'ın çakır'a istanbul sefirliğini verdiğindeki yüzünün bir tarafıyla gülümsemesi ama diğer tarafıyla ciddi durması falan çok iyiydi :D Laz ziya'nın harika özlü sözleri.

İlk 55 ağır ağır üzerinde çalışıldığı belli olan bir şekilde işlerken, 55 sonrası polat bir anda çok hızlı yükseliyor. Ne olduğunu anlamıyorsun. Buraları çok ergence işte, zaten o dediğiniz polat özentiliği burada başlıyor.

netflix diziyi necati boşundan satın alsa da, konsey üyelelerinin gençlikleri, yükselişlerini, konseyin kurulmasını falan izlesek diye hep hayal eder dururum.

bence ilk 97 değil ama ilk 55'e bir şans verin derim.
  • eazy  (13.04.21 14:28:31) 
hiç izlemedim. hiç merak da etmedim.


  • naksidil  (13.04.21 15:35:00) 
denedim ve yanıldığımı farkettim!
meğer düşündüğümden de dandikmiş.

  • pangea  (13.04.21 17:33:54) 
arkadaşlar, amacım diziyi savunmak değil, seven sever, sevmeyen sevmez. ama diziyi sevmemek ile dizinin dandik olması kavramlarını karıştırıyorsunuz.

bütün dünyaın ayılıp bayıldığı, ölüp bittiği game of thrones'u da ben sevmem. ama niye sevmem? o diziler tarzım değil çünkü. 5 dakika izlemeye çalışıyorum, tahammül edemiyorum, çok sıkılıyorum, çünkü öyle fantastik kuntastik şeyleri sevmiyorum. dünyanın belki en iyi film serilerinden biri olan yüzüklerin efendisi'ni de sevmiyorum, 5 dakika tahammül edemiyorum, sıkılıyorum. ama benim sevmiyor olmam yüzüklerin efendisi'nin veya got'un dandik olduğu anlamına gelmiyor.

cevaplardan gördüğüm kadarıyla sevmeyenler ya bu tarz konuları sevmediği için dandik diyor, ya da soruda bahsedildiği gibi tamamen ön yargılı oldukları için şans vermeden (meslek liseli varoş izliyorsa kesin dandiktir, hiç izlemedim ama kesin dandiktir, ilk bölüme baktım silahla racon kesen adamı görünce dandik olduğuna karar verdim vsvs) dandik diyor. lan siz zaten şans vermemişsiniz ki? polisiye filmdeki öpüşme sahnesine denk gelip erotik film zanneden dayılar gibisiniz.
  • kibritsuyu  (24.04.21 14:35:05) 
Game of Thrones'u tarzın değil diye sevmezsin. Ama benim tarzım da mafya dizisi değil yine de gidip keyifle Sopranos izledim. Breaking Bad, Dark, Fargo, Designated Survivor izledim süper keyif alarak. Bir tanesi bile tarzım değil.

Buradaki sorun oyunculuk ve hikaye. Kurtlar Vadisi'nde hikaye tırt, yan karakterler tırt, oyunculuk tırt, birini öldür hooop yeni birini yücelt olayı var. Ana karakter ölümsüz. Sonu ne olacak belli. Polat hariç herkes piyon.
  • Amory Lorch  (24.04.21 14:52:58) 
fakat şunu belirtmen zorundayım. oyunculuk tırt dersin eyvallah, karakterler tırt dersin eyvallah, ana karakter ölümsüz böle saçma şey mi olur dersin eyvallah (ki bundan bahsettiğim onlarca entry'im var sözlükte).

ama kurtlar vadisi için (ilk 97 bölümden bahsediyorum elbet) hikaye tırt diyen çarpılır. böyle bir hikaye gelmiş geçmiş hiçbir yerli dizide görülmedi bugüne kadar. dizi 2003-2**5 yılları arasında yayınlandı. üstünden neredeyse 20 yıl geçti, daha benzeri çıkmadı.
  • kibritsuyu  (24.04.21 20:57:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.