[]

covid-19 öksürüğüne ne iyi gelir

kuzenim covid-19'a yakalanmış, 10 günü geçmiş ateşi ağrısı yok ama çok fena öksürüyor konuşamadı bile telefonda; içim acıdı resmen. filyasyon için arayanlara söylemiş, başka ilaç veremiyoruz isterseniz doktora görünün demişler ama şu aşamada gitmek istemiyor hastaneye. biraz bakından internete ama ne tip öksürük ilaçları rahatlatır konusunda bilgi bulamadım.

sizin bildiğiniz bir yöntem var mı? mesela assist kullanılıyor öksürükte ama ilacı da pata küte kullanmak olmaz. boğazını kuru tutmayacak okay ama başka ne yapabilir. balgam yok, kısa kesik kuru öksürük.


 
öncelikle bir pastil kullansın ve bal-zencefil ve limon ile yapacağı çayı içsin en basiti bu. Ne kadar az öksürürse, tahriş olması da o kadar azalacağı için zamanla rahatlayacaktır.

Bir diğer nokta, aile hekimi ile konuşsun. Aynı durumda idim, covid ilaçlarım bitince, öksürüğümü azaltmak için aile hekimim öksürük şurubu yazmıştı ve o biraz daha iyi geldi.
  • cursor  (09.04.21 16:24:27) 
her ne kadar covid olmasa da öksürük illeti çekmiştim birkaç sene önce. şurdakileri denemiştim geçmişti. www.eksiduyuru.com


  • false pretension  (09.04.21 16:44:42) 
Kekik çayı ve kekik (kekiğe dair her şey, hakiki olmak şartıyla) çok çok çok iyi gelir.


  • 1bir1bir1  (09.04.21 17:37:05) 
Zeytin yaprağından yapılan çay. Kekik çayı, elma sirkesi ile gargara.

Bizim komşuların en çok önerdiği şey bunlardı.
  • westblack  (09.04.21 18:16:19) 
Boğaz kısmına ve sırt kısmına kekik yağı sürsün/sürdürsün, ardından oldukça sıcak bir tülbent ya da havlu ile bu alanları kapatsın öylece uyusun geceleyin.(terleme,kaşınma,yanma olabilir doğaldır)


  • zekicalik  (09.04.21 19:36:28) 
valla doktora sorunca klasik öksürük şurubu vermişti. özellikle akşamları veya hızlı hareket ettiğimde (maskenin de etkisiyle) baya bi öksürük oluyordu hastalıktan sonraki haftalarda. şurup fena gelmedi bana, krevaldi benimki.


  • red g  (09.04.21 19:51:16) 
Quermax Plus Quercetin'e bakabilirsiniz. İlaç değil vitamin, bizim doktorlar önermişti.


  • jacque  (09.04.21 23:11:02) 
birkaç yık önce geçmeyen bi öksürüğüm olduğunda şu 3 yöntem işe yaradı :

1. Siyah turpun üstü yuvarlak kesilip içine bal konur alta tabak konur ve delinir ordan bal akar, o balı yiyince baya iyi olmuştum.. yutupta videosu var.

2. eczaneden aldığım prospan adında bitkisel şurup da iyi gelmişti.

3. ısrarla kesilmeyen öksürüğüm için dr son olarak astım fısfısı vermişti. cidden ciğerlerimi resmen sakinleştiriyordu o fısfıs. çünkü gece öksürük atağıyla uyanıp nefes alamıyordum.
  • omonia  (10.04.21 01:14:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.