[]

Annelere soru? Anne sütü ve mama ikilemi?

45 günlük bebeğimiz var, sezeryan doğum oldu. Eşim 43 kg ile hamile kaldı. İlk doğduğunda süt gelmeyince mama takviye ettik ama bu süreçte emzirmeye devam ettik. 2 haftadır psikolojik savaş vererek sadece anne sütü verdik ancak süt yetersiz. Tamam mama olmasın istiyoruz ancak çocuk doymuyor, istemiyoruz ancak anne sütü artı mama takviye gitmeye karar verdik. Doktorumuz inatla anne sütü yeter diyor ancak yetmiyor. Anneler sizin düşünceleriniz neler?

not: eşim kimyager zaten en zararsızlarına gidiyoruz her üründe.


 
aynı durumu biz de yaşadık. doktora gittik. çocuk sürekli ağlıyordu meğerse doymuyormuş. biz de gazı var sanıyorduk. açlıktan ağladığını duyunca içim parçalandı. doktorda mama ile takviye edin ama anne sütünü de bırakmayın dedi. meme reddi yaşamaması için de medikalcilerde satılan feeding tube diye bir şey önerdi. videoda nasıl yapacağınızı anlatıyor.

o doktoru da boşverin kimse çocuğunu aç bırakmak istemez. tamam anne sütü faydalı ama yoksa veya az ise yapacak bişey yok. ama emzirmeyide bırakmasın çocuk emdikçe vucut süt üretmeye devam eder ve birden fazlalaşabilir.

edit: mama tavsiyesi olarakta golden goat yada hipp olabilir.

www.youtube.com
  • xrated  (07.04.21 17:25:51 ~ 17:31:51) 
Mama eklemede hiçbir sakınca yok.
Bizim oğlumuz doğuştan itibaren çok iştahlıydı ve iki meme dolusu süt yetmiyordu. Gece kalkıyor, biraz emip uyuyor, 1 saat sonra yeniden uyanıyordu. Meğerse açmış.
Bizim doktorumuz Nutrilon önermişti. Yenidoğan uzmanıydı.
  • pro9it9is9  (07.04.21 17:45:14) 
Doymuyorsa verin mamayı. Ben de ilk doğum yaptığımda sütüm azdı, 15 gün mama ile beraber anne sütüne devam ettik. Sonra gerek kalmadı ama gerekirse verirdik. Hiçbir mama bebeğin aç kalmasından ve aç hissetmesinden zararlı değildir. Tabii ki ilk tercih olarak anne sütünü önerirler ama bizim ailede de doktorlar var ve hepsi gerektiğinde mama kullandı.


  • curukturpkokusu  (07.04.21 17:49:03) 
Anne değilim.
Ablam doğum yaptığında onun da sütü çok azdı ve yeğenime yetmiyordu. O ara mama verdiler ama ablam sonrasında bir diyetisyene gidip süt arttırıcı bir programa başladı. Mamaya gerek bile kalmadı. Açtıkları kutuyu bile bitirmediler. Bu yüzden bir diyetisyene gitmekte fayda var.

  • The colors of my sea perfect color me  (07.04.21 17:56:01) 
yetmez hocam. bizde de sut az idi mama ile takviye ettik baska yolu yok.
hatuna yagli bagli seyler yedirin, sutu kesinlikle arttiriyor.

  • cooperr  (07.04.21 18:02:48) 
@xrated mama olarak golden goat kullandık hep. kanola yağı mevcut. araştırdık en sıkıntısız mama golden goat gibi. baby goat yerli malı oturduğumuz aydında hatta keçi çiftliği ancak suda çözünmeme yorumu çok. tabi çocuk keçi sütü sevmezse inek sütlülerde olur.


  • mikahakkinen  (07.04.21 18:18:16) 
curukturpkokusu +1 hicbir mama bebegin ac kalmasindan daha zararli degil. ayrica emzirmek ogrenilen bir surec, yavas yavas ogrenecek esiniz, o zaman hem kendisi hem bebis daha iyi hissedecek. toparlayana kadar oncelik anne sutunde olmakla beraber mamayla takviye edin. esinizin sutu arttikca mamaya ihtiyac azalacak ve zamanla bitecek. biz de aldigimiz mama paketini bitiremedik mesela.

soylenen odur ki, stres ve uzuntu sutun bas dusmani, esiniz kendini uzup sutum yetmiyor diye harap ediyorsa o da sutu etkiler. oyle dusunmesin, cok insanin yasadigi bir surecten geciyor oyle dusunsun. canini sikan biri(leri) varsa kim olursa olsun ortamdan uzaklastirin. annem bana surekli sutun yetmiyor diye baski yapiyordu, surekli moralim bozuluyordu. annem gittikten sonra biraktik mamayi cunku moralimi bozan kimse kalmamisti. bu donemler biraz hassas donemler, esinizi hos tutun bol bol motive edin. bebisle de bolca ten tene temas kursun, fotograflarina baksin bolca. hormonal bir sey sut salgilanmasi, bebekle ne kadar temas o kadar hizli sut :) bir de ben tahin ve yulafin cok faydasini gordum. gunde en az 3 litre su icmeyi de ihmal etmesin. bizim bebe de 4 aylik, tazecik yasadigim yeni annelik/emzirme surecini yazdim biraz uzun oldu ama :) basarilar ve kolayliklar diliyorum sizlere.
  • in vino veritas  (07.04.21 18:47:17) 
Aynı durumda çocuğumuz ölüyordu, son anda hastaneye yetiştirdim, 10 gün yoğyn bakımda kaldı. Süt bazen olmayabiliyor ya da çok yetersiz oluyor. Doktorların da bir kısmı yeter, bir çay kaşığı bile emse yeter diye saçmalıyor. Ezbere konuşuyorlar, ciddiye alma. Kaç ml. süt geliyor ölçün gerekirse. Ona göre değerlendirme yapın, bebeği aç bırakmayın.


  • adivar  (07.04.21 18:51:04) 
Sizin başınıza geleni ben de ilk çocuğumda yaşadım. Çocuk 3,5 kg doğdu, hastaneden 3,2 kg çıktık. İki gün sonra doktor kontrolüne gittik, çocuk hep uyuyor ve az çiş yapıyordu (ki bunun yetersiz beslenme işareti olduğunu daha önce söylemişlerdi). Nihayetinde "size bir süt ölçümü yapalım" dediler. Çocuk zaten aç, sütümü makineyle çektiler 10cc mi 20cc mi öyle bir şey çıktı. Bununla doymaz çocuk, mama vermeniz lazım dediler. Çektiğim süyü de biberonla bir solukta içip bitirdi çocuk. Eve geldik, mama verdik. Bir hafta böyle mamayla besledik ama kolayca biberondan içeceği mamayı haspam uğraşıp memeden çekmeye tenezzül etmiyor tabii. Bu durumda memeden sağıp çıktığı kadarını yine biberonla veriyoruz ki memeden süt gelmeye devam etsin. Çocuk bir hafta sonra kritik durumu aşınca (asıl doktorunu bulabilmiştik o zaman içinde) doktorumuz dedi ki "artık memeye dönüş vakti geldi". Mama vermeye devam ettik, ama kaşıkla. Bizimki 2 günde çözüldü çok şükür ama çocuğun inat durumuna göre bu süreç daha uzun sürebilir. Haspam baktı kaşık olayı emmekten daha zor daha bir hırsla emmeye başladı. Ben ilk çocuğumda maalesef hiçbir zaman saadece anne sütü ile gidemedim, hep bir takviye yapmak zorunda kaldık. Bunun alınan kilo ile de hiç ilgisi yok. En ideali 11,5 kg almıştım hamileliğimde. İlk çocukta olabilen şeyler bunlar. Doktorunuzun "anne sütü yeter" demesi neye dayanıyor onu da bir irdelemek lazım.


  • SiyamkedisiZorro  (07.04.21 18:58:00) 
bence gereksiz bir takıntı. zehir vermiyorsunuz çocuğa, süt yetmiyorsa doktorların gazına gelmeyin.

onlara da hak verin, mama verin dese sizin gibi bilinçli olmayan ebeveynler direkt anne sütünü keser. bu nedenle emzirme politikasinin suyu çıkmış artık.

doğum yaptım sütüm yok, mama verelim diyorum hemşire diyor ki olmaz doktor izin vermez :) zaten ağrısı, sızısı, şoku, gelen gideni olan anneyi strese sokup ağlatmaktan başka hiçbişey değil yaptıkları. çocuk benim olduğundan size sormuyorum içerikli bir konuşma çekmiştim kibarca.

velhasıl sakin sakin pompayla falan denesin gelir zaten, bu esnada mama verirsiniz, gelmiyorsa da dediğim gibi zehir değil yani bu.
  • kenarortay  (07.04.21 21:03:31 ~ 21:05:26) 
Bir de şunu eklemek istiyorum. Hashimoto hastasıyım, doğum sonrası ilacım yetmiyormuş meğer, ilaç dozu artınca sütte de artış oldu, ilgisi var mı bilmiyorum ama. Eşinizin kan kontrollerini de yaptırın, pandemiden dolayı ihmal ediyoruz hepimiz. Bir de instagramda miniktabağım hesabının sahibi diyetisyen anne beslenmesi konusunda süt arttırıcı tarifler veriyor.


  • curukturpkokusu  (07.04.21 22:00:43) 
Bira mayası hapı var Gnc’de
Pragnacare’in doğum sonrası vitamini var bir de. Ben bu ikisinin faydasını çok gördüm meme + mamadan memeye döndük. Bir araştırın doktorunuza sorun.
Benim de cehalet kraliçesi kayınvalidem mama vermesin demişti eşime. Üç günlük bebek sabah beşe kadar açlıktan uyumuyordu düşünebiliyor musunuz. 4400 çocuk doğurdum bir haftada 3500e indi kilosu yetersiz beslenmeden.
Mama tıbben ihtiyaç varsa verilir öcü değil. Kilo alımına göre doktor ayarlar mama dozunu iyi bir doktor bulun ki dengeyi kurabilesiniz.
  • cilekli pasta  (07.04.21 23:15:27) 
keçi sütündeki fosforun yüksek oluşuna bağlı kalsiyim emilimini kısıtlaması buna mukabil kemik gelişim -allah korusun- epifiz kaymasının tedavisi bazen cevap alınamamayla sonuçlanabilir. meme başı çocuk tarafından uyarılması süt oluşumuna katkı sunar. doyan çocuk(takviye süt ile) bunu ne kadar yapar takdiri sizlere bırakıyorum takip eden yenidoğan doktarlara bunlara danışın lütfen


  • hunharca ben  (08.04.21 00:11:58) 
Çocuğun doymadığını nasıl anlıyorsunuz? Ne kadar çişli bezi çıkıyor? Saatte 1 en az 15 dk bir meme , 15 dk diğer memeyi emsin. Her saat başı emsin sütü anca öyle artar. Bir de bol su içsin. Sütün yetmeyeceği anne yoktur.


  • sta  (08.04.21 10:08:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.