[]

biliyorum daha çok uzun süre var eylül/ekim aylarına ama üniversiteler güz

dönemi açılır mı sizce?

öngörüleriniz nasıl?

şahsen ben önümüzdeki dönem %99 açılır o kadar da değil diyordum ama onun için de beklentim oldukça düştü şu sıra.

 
hayır, açılmayacak. aşı krizi ayyuka çıkacak. hocalarınız ve arkadaşlarınız arasında vefat edenler olunca zaten gitmek de istemeyeceksiniz.


  • rakicandir  (06.04.21 00:48:43) 
rakicandir +1
Aşılama %70lere gelmeden şu anki durum değişmez. Ekim-kasıma kadar mevsimsel olarak bi düşüş olacak ama ekime aşılar bu orandan az bir oranla girilirse yine sayılar artacak. Nasıl ki geçtiğimiz kış pandeminin başından daha çetin geçti, bu kış da böyle olacak. 2022 bahar döneminden önce mümkün görünmüyor, ufak bir gecikme ile o da zora girebilir.

  • Jux  (06.04.21 00:57:31) 
Hiiç zannetmiyorum. Aşılama istenen seviyede değil. İnsanlar aşı olmasına rağmen hasta olmaya ve ne yazık ki bulaştırmaya devam ediyorlar. Devlet üniversiteleri inanılmaz kalabalık. Tıp, hemşirelik öğrencilerinin son sınıflarını çağırırlar diye düşünüyorum.

Barınma problemi çok büyük bir sorun. Devletin yurtları zaten yetmiyor özellikle büyük şehirlerde. 4-6 kişilik odaların mevcudu yarıya indirilirse büyük sıkıntı olur.

Özel yurtlar ne yapacak, o da ayrı bir konu.
  • black holes in the sky  (06.04.21 01:07:43) 
Acarlar. Asi masi da umurlarinda olmaz. Zaten doktora ve master ogrencileri hep gitti okula (cogu okulda), dersler yuz yuze olmasa da...


  • e mice  (06.04.21 01:12:43 ~ 01:13:42) 
2022 bahar döneminden önce açılmasını beklemiyorum.
Hatta 2022 güz dönemini de bulabileceğini düşünüyorum.

  • chihirovekohaku  (06.04.21 01:13:46) 
duyum henüz yok.
biliyorsunuz ki burada bi gecede bi karar çıkıyor ve mantığı olsun olmasın uygulanıyor.

genel gözlemim ve fikrim şöyle;
yaz okulları genellikle online olacak.
güz döneminde gecikmeli açılma (akademik takvimi ileri kaydırma), hibrit veya ilk haftalar kapalı sonrası belirsiz olacak gibi düşünüyorum.
  • rewlack  (06.04.21 09:41:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.