[]

Espresso makinesi

Ara ara gaza gelip bakıyorum bu merete. Tabi pandemiden sonra çok arttı fiyatlar dövizle birlikte. Pandemi öncesi uygun fiyata bir kampanya ile şu öğütücüyü almıştım. Şuanki fiyatı 2500 olmuş. Hergün filtre kahve yapıldığından evde kullanışlı da oldu. Şimdi bunu satsam, yerine öğütücülü şu espresso makinesini alsam sıfırı 5500e geliyor. Cok mu zahmetli olur gün içerisinde arada flat white vs yapmak ayrıca cok mu gereksiz sizce ne dersiniz.
www.enplus.com.tr
www.enplus.com.tr


 
zahmetli olmaz, oldukça kolay köpürtücülü zaten. bende de bir delonghi var, oldukça memnunum.


  • veritaslibertas  (29.03.21 12:53:40) 
filtre kahve makinelerinin temizliği ve bakımı, bu tarz makinelerin temizliği ve bakımına göre çok daha pratik oluyor. illa profesyonel olmanız gerekiyor demiyorum ama her gün belli sayıda kahve içmeyecekseniz, uğraştığınıza değmez.

biraz daha açayım. bu makine ile kahve yapmak çok kolay. makinesine göre 1-2 dk içinde kahveniz hazır olmuş oluyor. problem buradan sonra başlıyor. 1 kahve de yapsanız, 5-6 kahve de yapsanız, her kahve seansınızdan sonra alet kendini temizlemeye çalışıyor, bazen bazı parçaları size temizletiyor. atıyorum 10-20 kahvede bir farklı bir temizlik isteyebiliyor. (özellikle süt ile alakalı bölümler) akşamları sütlük vs yıkanması var. bir kaç haftada bir daha detaylı temizlik var. 1-2 dk kahve yapmakla harcıyorsunuz ama temizliği ondan fazla sürüyor. bu yüzden pratik olmuyor.

alın bir mokapot kafanız rahat olsun. bozulmaz etmez.
  • co2s2  (29.03.21 14:20:35) 
almaya karar verirseniz amazon Almanya'dan alırsanız yaklaşık 2000tl ucuza alırsınız.
ayrıca espresso ve filtre kahve için öğütmeyi bu makinede yapacaksanız biraz zahmetli olur. burr ayarını çıkartıp değiştirmeniz gerek.

  • pascaldiscoda  (29.03.21 18:59:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.