[]

Google Authenticator'a ulaşmak?

Binance, Btcturk gibi sitelere hep Google Authenticator ile giriş seçeneğim aktif.

Fakat geçen aklıma geldi. Bana bişey olursa buradaki paralarıma ulaşmaları için bi deftere user, password bilgilerini yazdım ama google authenticator'dan da doğrulama yapmaları gerekiyor. Diyelim ki telefonum da kaybolmuş ya da telefonum olsa bile şifresini bilmiyorlar olabilir. Eşimin ya da ailemin hesaplarıma ulaşmalarını istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor? Google Authenticator'da kurtarma şifresi vb. tarzda bişey oluyor mu? Yoksa bunları Binance, Btcturk gibi sitelerden mi almak gerekiyor?

Ya da bi deprem falan olur. Bi şekilde kurtuluruz ama telefonumuzu bulamayız falan.

Galiba Google Authenticator'ı bu sitelerden aktif ederken bi kurtarma kodu benzeri bişey veriyordu ama onları not etmedim o zaman. Şimdi almam mümkün mü?

Böyle kötü durum senaryoları için ne yapmak lazım?

 
authenticator yedek kodlar verir, uygulama içerisinden alabilirsin. Yaklaşık 8-9 tane. Bunları bir yere kaydet, mail adresine gönder mesela veya not defterine yaz. authenticatora ulaşamadığında bu kodlarla erişebilirsin.


  • hlt1985  (24.03.21 10:53:35) 
herhangi bir sitede 2fa aktif ederken, qr kodu tarama özelliği ile değil manuel kod girme seçeneğini seçin. orada size 6DYZAKIIFRDMMO3F gibi bir yaratır ve o kodu google authenticator'a girince sanki qr taratmış gibi 2fa eklersiniz.

işte o kodları bir kenara yazarsanız, daha sonra aynı mantıkta çalışan herhangi başka bir app'te de aynı 2fa'yı ekleyebilirisiniz.
  • malheiros  (24.03.21 10:57:36) 
Hit’in dediği google hesabına 2fa açınca verilen kod. O başka şeylerde verilmiyor. Ha twitter vs bazı yerler de veriyor ama kripto için Malheiros’un dediği gibi o ilk verilen kodu kaydetmen lazım.

İptal edip, tekrar oluştur ve kaydet en temizi.

Bu arada google Authenticator offline çalışır, mesela silersen geri kurduğunda bomboş gelir. Çoğu kişi google a senkron sanıp hata yapıyor. Fakat buna karşı bi aktarım olanağı geldi geçen, o ilk kodu sana vermiyor ama başka telefona veya tablete aktarabiliyor. Tabii cihaz kaybolursa yapabileceğin bir şey değil ama yedek için tablete vs yapabilirsin.
  • nhk ni youkosu  (24.03.21 12:53:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.