[]

nasıl çocuk yapılır?

evet soru başlıkta :)

yaklaşık 6-7 aydır eşimle çocuk yapmaya uğraşıyoruz. bi kaç aydır ovülasyon testi de kullanıyor eşim. ovülasyon testleri mi bozuk anlayamadık. ama yumurtladıktan sonra 2 gün içinde sevişildiğinde yumurtayı dölleyebildiğini okudum. bu yüzden 2-3 günde bir de sevişiyoruz nerdeyse. ama bi türlü olmuyor. eşim öncesinde kadın doğum doktoruna gitmişti, görünürde bi sıkıntısı olmadığını söylemişti. benim de er kişisi olarak doktora gitmem gerekiyor mu şimdi? bir kaç yerde okuduğuma göre 1 yıl kadar uğraştıktan sonra eğer olmuyorsa doktora gitmek gerekiyor diyorlar. doktorlar da bu şekilde diyormuş diye okudum internet ortamında.

sizce ne yapmalıyız? tavsiyelerinize açığız.

edit: yaşları eklemeyi unutmuşum. e:32, k:28

teşekkürler.

 
30- için 1 yıl, 30+ için 6 ay olmuyorsa gidin şeklinde okumuştum ben de.


  • elorelia  (23.03.21 10:43:35) 
erkekte de sperm sayısı yetersiz vs olabiliyor. yani doktora gitmek kötü bir fikir değil. ama çevremde gördüğüm kadarıyla stres de önemli bir etken. çocuk yapmak için planlı takvimli birliktelikler her zaman sonuç veremeyebiliyor. daha akışına bırakıp, daha sakin kafayla stresten ve baskıdan uzak birliktelikler de deneyebilirsiniz. bir dağ evinde romantik ve şehvetli bir tatil iyi gelebilir. :)


  • reanarchy  (23.03.21 10:45:06) 
Yaşlar kaç? 30'un üstünde değilseniz doktorlar "gidin az daha kendi kendinize deneyin" diyebiliyorlar aşılama, tüp bebek vs'den önce. Ama sizin de doktora gitmeniz iyi olur tabii, sperm hızına, kalitesine vs bakılır.

Matematiğinizi anlamadım ben yalnız, yumurtlamayı takip ediyorsanız 2-3 günde bir olmaz o, ayda 4-5 gün 1 hafta bir pencere var :)
  • kobuzchu kiz  (23.03.21 10:45:06) 
Regl uygulamaları var ya play store ya da app store’da. O takvime regl günlerini girince tahmini yumurtlama ve hamilelik ihtimalinin yüksek olduğu günleri gösteriyor. Yani yumurtlamadan önceki 3 gün yumurtlamadan sonraki 3 gün de ihtimal yüksek. Bu günlerde denemeniz lazım. Yani 2-3 günde bir değil yumurtlama öncesi ve sonrası 3er günden, toplamda 7 gün her gün denenmesi mantıklı.


  • turuncu tonlarda  (23.03.21 11:03:45) 
14-16. günler yüksek ihtimal diye biliyorum. biz buna dikkat etmiştik. bir de ilişkiden sonra spermin rahime ulaşması için ayaklar bel bölgesi dahil havada bi 10-15dk beklemek iyi olur. yastıkla desteklenip eğimli olması da yeterli.


  • xrated  (23.03.21 11:10:29) 
Lütfen kendinizi gebelik oluşturcaz diye kasmayın. Hangi etkenler geçerlidir de olmuyordur bilemezsiniz. Bence siz birbirinize büyük arzu duyarak, birbirinizle oyunlar oynayarak, birbirinizi kışkırta kışkırta sevişin. Bebek olsun diye değil. Ayrıca yaşlarınız da çok uygun, hemen doktora başvurmayın, biliyorsunuz sağlık diye bir "sektör" var ve para söğüşlemek için her şey yapılıyor bu sektörde. Lütfen doğal akışına bırakın yalnızca sevin ve sevişin. Bu kadar. O zaman çocuk da olur sağlıklı da olur hepsi olur. Kendinizi kasmayın stres yapmayın durduk yere.


  • 1bir1bir1  (23.03.21 11:31:20) 
@kobuzchu kiz. evet tabi haklısınız. sadece ovülasyon testinde de çizgiler net çıkmıyordu bana göre :) dediğiniz gibi yumurtladığını düşündüğümüz günler deniyorduk 5-6 gün boyunca. baktık bu şekilde olmayınca acaba dedik test yanlış olabilir ya da yumurtlama periyodu çoğu kişide olandan farklıdır belki diye düşündük. bu yüzden iki adet arası her 2-3 günde bir denersek illaki denk gelir diye düşünmüştüm :)


  • cockiness  (23.03.21 11:31:49) 
Gidip bir spermiyogram yaptirmanizda fayda var.


  • oscar  (23.03.21 11:44:30) 
Olmadıkca daha çok strese girilecek ve gebelik ihtimali daha da düşecek.

Takip etmeyin, hesap kitap yapmayın, hamile kalmak için çabalamayın. Bırakın sürpriz olsun, yoksa takip ettikce strese gireceksiniz.

Erkeğin sperm sayısı vs bakılması mantıklı olabilir, kadında da erkekte de problem yoksa koyverin gitsin.
  • John Bloor  (23.03.21 11:45:50) 
İlle çocuk yapıcaz diye düşünüp, sevişmek yerine "çalışan" arkadaşlarımın hiçbiri hamile kalamadı. Sanırım stresle alakalı.

Ama, yumurtlama dönemleri iyi takip edilerek, hatta doktordan saat aralığı alarak ve 2 günde 1 ililkiye girerek hamile kaldılar.

Buna ek olarak, erkeğin sperm sayısı da önemli. Eğer yoksa, yetersizse zaten senelerce uğraşsanız da olmaz. Biraz daha devam ettikten sonra gidin doktora görünün derim.
  • lcha  (23.03.21 12:06:22 ~ 12:07:28) 
En onemli etken bence stres. Asiri odaklaninca gebelik olusmuyor. Ayrica erkegin sperm sayisina ve varikosel durumuna bekletmeden bakilmasinda yarar var. Varikosel icin doktor tasaklari avuclayip damarlari kontrol ediyor. 20 sn'lik is.


  • Kirmizibavul  (23.03.21 12:51:46) 
Bir de anne adayi iliskiden hemen sonra dusa girmese iyi olur. Su cok sicak olmamali.


  • Kirmizibavul  (23.03.21 12:53:12) 
Erkek infertilitesinin en sık karşılaşılan nedeni varikosel. genellikle testis ağrısıyla kendini belli ediyor fakat birçok kişide ağrısız da görülebilir. Doktor muayenesi ve spermiyogram ile tanısı konulabilir.

Sorunu karşı tarafta aramaktan önce kendimize bir bakmak lazım.
  • astronom bey  (23.03.21 14:10:57) 
Belli ki çocuk isteniyor ve olmamış. Adımları yazıyorum. Önce erkek bir hastanede spermiyogram yaptırmalı. Eğer bir eksiklik görülmezse kadın rahim filmi çektirmeli. (Şok bilgi geliyor: kadından dolayı oluşmayan gebeliklerde rahim filmi sonrası büyük oranda gebelik oluşuyor. Çoook yararlı bir filmdir kendisi) Rahim filmi de sorunsuz çıkarsa ovulasyon testiyle yumurtlama ölçülebilir. Test kaliteli olsun yalnız. Testi yumurtlama ihtimali olan günden 2 gün önce başlatırsanız tam tutturma ihtimaliniz yüksek. Sonra ilişki başlamalı ve ilişki bitince spermlerin rahme ulaşmasını kolaylaştırmak için bel altına yastık koyularak yarım saat beklenebilir.

Panik yapmayın iki test de sorunsuz çıkarsa sabırla devam edin. Sağlıklı günler.
  • iddaaci  (23.03.21 14:18:11) 
yumurtalama testlerine çok güvenmeyin. pek çok kişiden bildiğim üzere adetin bitiminin hemen ertesi günü hamile kalan da çok var. sizin yaşlarınız için doktorlar korunmasız 1 yıl deneyin diyorlar genelde. çok klişe ama fazla kafaya takmayın. bir de agnucaston diye bitkisel bi hap var hayıt özü sabırım hamile kalmayı kolaylaştırıyor diyor içinde ben pms için kullanıyorum.


  • iwillsee  (23.03.21 15:15:00) 
çocuk yapma amacıyla birlikte olmayı bırakırsanız, olacaktır.


  • piotr  (23.03.21 15:42:01) 
Zaten ilk önce er kişinin muayenesi gerekiyor. Kadına göre daha zahmetsiz, kolay olduğu için. Daha sonra kadın inceleniyor.


  • pro9it9is9  (23.03.21 16:48:40) 
Defteri kitabi, hesabi sayilari bi kenara birakin. Oyle ki cocuk yapma fikri bile ciksin aklinizdan. Sadece birbirinize odaklanip keyfini cikarin.

3-5 ay sonra mide bulantisi ve tataaa :))

Hep duymussunuzdur: "abi cocuk yapma isini rafa kaldirdik hamile kaldi"
  • bambaleyo  (23.03.21 22:03:17) 
Biz de planlı olarak çocuk yaptık. Ayın yüksek günlerini kaçırmıyorduk. Ama esas önemli günler daha farklı ve sonuç aldıklarımız onlar oldu. Ben (kadın) kendimi ne zaman güzel hissetsem ve kendimi normalden daha da istekli bulursam o günler muhtemelen şansın en yüksek olduğu günler oluyordu. O yüzden canınızın istemesine bakın derim en önemlisi o gibi geliyor bana :)


  • likorlu cikolata  (24.03.21 00:26:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.