[]

b12 ve d vitamini eksikliği

merhaba,

b12'im 393, d vitaminim 11.6 çıktı.

d vitaminim yerlerde, b12'nin de en az 500 olması öneriliyormuş. Kronik depresyon ve halsizlikten muzdaribim. Bu vitaminlerin eksikliğinin depresyonu tetiklediğini biliyoruz. Peki gerçekten düzenli olarak vitamin takviyesi aldıktan sonra, depresyonun gözle görülür şekilde azaldığı örnekler var mı aramızda? Ekşi sözlükte bazı kişiler bende hiçbir etkisi olmadı demiş de...

teşekkür ederim.

 
Gerçekten vitamin eksikliğine bağlı depresyon son derece nadirdir.
Halsizlik olunca bakılıp tesadüfen bunlar saptanıyor.
Depresyon için olmasa bile, özelikle D vitaminini genel sağlık açısından düzeltmek gerekir.
  • pro9it9is9  (22.03.21 17:31:17) 
tabii haklısınız, bu hafta doktora gideceğim. Ancak merak ettiğim, bu vitaminler yerine geldiğinde ruh sağlığında da olumlu anlamda ciddi bir düzelme olur mu?


  • medusa  (22.03.21 17:52:17) 
ikisini de düzelttim, herhangi bir değişim olmadı. tersine vitamin takviyesi düzeltmeyince gelen "demek ki sorun bende" düşüncesi daha da kötü hissettiriyor insanı

geçmiş olsun.
  • amugochi  (22.03.21 18:22:41 ~ 18:22:55) 
Depresyon değil de kronik yorgunluk ve beyin sisi gibi bişey vardı bende. D vitaminine ağırlık verdim, daha iyi hissediyorum şimdi. D vitamininin 100 civarı olması tavsiye ediliyor bu arada bazı çevrelerce, fonksiyonel tıpçılarca filan.


  • inawen  (22.03.21 18:46:04) 
bende olumlu etkisi oldu yani her şey cennete dönüşmüyor ancak eskiden ölü gibiyken sonrasında bir şekilde yırttım olaylardan, o mücadele gücüne yakıt oluyor.


  • ckisc  (22.03.21 19:10:37) 
direkt etkisi olmayabilir ama sağlık sorunlarıyla ilgilenmek ve çözmek beni rahat ve mutlu hissettiriyor.


  • tabii lan manyak mısın  (22.03.21 19:33:30) 
kronik yorgunlugun azaldıkça birseyleri yapma enerjin de artar. eger depresyonunun sebebi buyuyen ve bitmeyen isler, hayata yetisememek ise evet cozum olur. ama çok daha derin baska bir sebebi varsa tabii ki onu cozmez.


  • orpheus  (23.03.21 00:43:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.