[]

Almanca'yla niyetim ciddi

Hep bugun yarin diyorum ama boyle olmayacak. Bu kez niyetim ciddi. Almanca ogrenecegim. Eski tip fono gibi bir egitim seti indirdim, ama bir sure sonra baydi. Telden applarla ugrastim, sonra disiplinli olmayinca onu da salladim. bana dort basi mamur, speaking, reading, vs. herseyi kursa gider gibi ogretecek bir set lazim ki, hergun belirli bir kismini yaparak ilerleyeyim. ne tavsiye edersiniz dostlar?




 
yunancaya bakıyorum ben. youtube da güzel anlatan biri var. tavsiyem almanca için öyle bir video içeriği bulman. biraz ilerleyince duolingo da etkinlikler oluyor ona katılabilirsin.
dsiplinli olmak ön şart.

  • hitsumo  (19.03.21 11:40:24) 
videolar, applar gercekten guzel ama ben isi gercekten ciddi ogreten, kitabindan pratik cozebilecegim, speaking'in nasil olustugunu adim adim ogretecek kayitlari olan, herseyi kapsayan bir set ariyorum.


  • cramschoolgirl  (19.03.21 11:47:43 ~ 12:32:11) 
bakmadim ama goethe enstitusu online kurs acmistir kesin. niyetin ciddiyse bence bir gorus onlarla.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (19.03.21 12:18:52) 
Pimsleur German MP3 setine harika diyorlar.
goethe'nin kitaplarının pdf'i var.
bir de learn german gibi sitelere,
dw german'a falan düzenli bakmak gerek.


bir süre sonra da mesela A1.1 ve A1.2 bittikten sonra
A2 için mesela hocayla ilerlemek hız ve motivasyon kazandırır.


iyi hoca biliyorsanız bana da haber verin.
  • rewlack  (19.03.21 13:07:51) 
duolingo var bende, güzel güzel gidiyoruz. kelime öğretme konusunda başarılı.


  • Absinthe75c  (19.03.21 14:52:11) 
İngilizce biliyorsanız Collins Cortina German in 20 Lessons. Sahaflarda bulabilirsiniz.


  • Battalgazininintikaml  (19.03.21 17:54:49) 
@Battalgazininintikaml'nin fikri epey iyiymis. cortina'nin kendisi bircok dil (French, German, Greek, Italian, Brazilian Portuguese, Spanish, Russian, Japanese and Vietnamese) icin materyallerini bedava sunuyormus:
fsi-languages.yojik.eu
herkese cok tesekkurler
  • cramschoolgirl  (19.03.21 22:41:23 ~ 22:42:20) 
mülteciler için devlet tarafından açılan bir site olduğunu düşünüyorum.

şimdilik ücretli bir tarafını görmedim. bilindik dil uygulamaları sisteminde çalışıyor. ekstra olarak üye olur olmaz size bir danışman atanıyor ve seviye ünitelerinin sonunda sizden cümle kurmanız isteniyor.

bu cümlelerde yaptığınız hatalar danışman tarafından düzeltiliyor. bu durum harici danışmana mesaj da atılabiliyormuş fakat ben henüz kullanmadım.

birkaç gündür kullanıyorum şimdilik iyi gidiyor.
www.vhs-lernportal.de
  • kornisch  (31.03.21 14:54:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.