[]

Letgo’dan satış

Arkadaşlar merhaba ben bu uygulama üzerinden 90 TL’ye bir tane Elektronik ürün satacağım. Bir tane alıcı ile konuştuk adam diyor ki ben size parayı havale yapayım para size geçince sizde kargo yapın. Yani burada çok saçma bir şey var ama anlamadım adam neye güvenerek önce parayı gönderiyor belki ben dolandırıcıyım? Peki para benim hesabıma geçtikten sonra adama kargo Yapsam benim dolandırılma imkanım oluyor mu ? Gözden kaçırdığım bir şey var mı?




 
Guvenmistir olabilir bence ayni durumu freelance islerde yapiyoruz. once para sonra is seklinde


  • ala09  (16.03.21 22:24:17) 
90 lira için dolandırılacağını düşünmeyip güvenmeyi tercih etmiştir.
sonuçta yüzlerce ya da binlerce liradan bahsetmiyoruz.

  • blatta hiberna  (16.03.21 22:25:35) 
Kucuk meblag, ilan detayi ve fotolarini da durust bulmustur.

Cok da ekstrem bir durum degil.
  • brkylmz  (16.03.21 22:26:47) 
nasıl da zehirlemiş dimi canım ülkem bizi. hocam merak etmeyin arada böyle normal şeyler de yaşanabiliyor. herkes herkese dolandırıcı diye bakmıyor. şaşırtıcı ama bakmayan da var işte. güvenilir bir imaj çizmişsinizdir.


  • phoenixbucklesby  (16.03.21 22:28:43) 
valla gayet haklısın. beni liseli kız dolandırdı. görsen ailesiyle falan gelmiş heyecanlı şirin kız çaktı geçti.


  • Anjelik  (16.03.21 22:29:52) 
Bence de normal, 200 tl’ye kadar forumdan falan çekinmeden attığjm alışveriş yaptığım çok oldu

90 lira giderse en fazla küfür eder adam o kafada biraz bence
  • garavel  (16.03.21 22:36:26) 
ben de iki tane ekran kartı sattım, ikisi de şehir dışına, üstelik epey epey eskiler. Biri 60 tl, biri 120 tl. -"Çalışıyor mu" "Evet hocam çalışıyor". Sırf bu kadar diyalogla ikisini de sattım. Ha dolandırabilir miydim evet. Güvenmeyi tercih ettiler sağolsunlar, bir sorun çıkmadı. Ama yoğurdu üflemekte her zaman yarar var. Ben hayatta letgodan öyle bir şey almam ama blatta hiberna'nın dediği gibi "o kadar para için dolandırılacğını düşünmeyip güvenmeyi tercih etmiştir."


  • yanginmerdiveni  (16.03.21 22:52:42) 
Gayet normal. Yapmışlığım var.


  • cliquot  (16.03.21 22:52:53) 
Ben de bir mutfak aleti satmıştım. Alıcı 650 lirayı direkt gönderdi. Ben de para hesabıma geçtikten sonra kargoya verdim

Bana da ilginç gelmişti ama insanlar güvenebiliyor
  • housedaki topal doktor  (16.03.21 23:34:28) 
Ölçü olmaz belki ama ben duyurudan daha önce tek satır yazışmadığım birinden 1000 tl'lik ürünü sizin şartlarla almıştım. Sağolsun ürünü gönderdi, hala canavar gibi kullanıyorum :)


  • synax  (16.03.21 23:41:51) 
Ben satış yapıyorum önce parayı alıyorum sonra kargoya veriyorum. Olması gereken bu. Ayrıca ilk satış değilse letgo da müşteri satıcıyı değerlendiriyor bu da alıcıya fikir verir


  • rapisa  (17.03.21 00:19:49) 
Normali bilmem ama parayı yolladıktan sonra arkadaşına aldırtıp ben almadım ayağı çekip dolandırmaya çalışabilir. Parayı geri ver falan diye...başınız ağırır saçma durumun içine düşmekten.

Aklıma gibi dizisinin 10. Bölümü geldi:)
  • neysene  (17.03.21 03:05:03) 
ben ürüne göre davranıyorum. örnegin ekran kartı, laptop vs hiçbir sekilde buyuk para yollamam. ama arada ozel test cihazları, dart oku falan alıyorum. o kadar özel urunler ki bunlarla dolandırıcılık yapmak için ihtisas gerek bir de aylarca satılmayabilir. bu durumda 2k-3k kadar parayı yolluyorum bu gune kadar da bir sorun çıkmadı. zaten satıcının tavrı neyin pesinde oldugunu hissettiriyor.


  • orpheus  (17.03.21 03:53:58) 
geçenlerde 3000 tl'ye bir kumandalı araba sattım şehir dışına. öncesinde alıcı ile oldukça uzun sohbet ettik.

paketlemeden önce kapora istedim. düzgünce paketleyeceğim ama almayacaksan beni uğraştırma 300 tl gönder paketleyim dedim. tamam dedi gönderdi.

sonra kargo şubesine gittim, oradan bir fotoğraf attım. kalan 2700'ü gönderdi para hesabıma geçti ben de kargoyu yolladım.
  • reanarchy  (17.03.21 09:15:35) 
@rapisa aslında doğru olmakla birlikte bir açık var o kısımda.
Satıcı, alıcıyı engellerse olumlu olumsuz hiçbir yorum yapamıyorsun.
Bir ürün aldım, satıcı tanıdık çıktı. İlanı oğlu açmış. Tanımamış üstelik. Biz sözleştik ve ürünü sohbet muhabbetle aldım. Evden çıktım tam puan vericem, engellenmişim. Oğlu tedbirli olmak için yapmış.
  • cliquot  (17.03.21 11:37:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.