[]

Kisa sürede gelisen Psikoz - Kronik Psikoz

Surada daha önce kiz arkadasimin basina gelen sikintiyi anlatmistim:

www.eksiduyuru.com

Yaklasik 3 haftadir hastanede, ilk iki hafta sonunda gayet iyiyidi durumu, hatta taburcu günü de verilmisti. Ikinci haftanin sonunda kullandigi ilaci degistirip Risperdal verdiler. Ne olduysa ondan sonrta oldu. 3 gün icinde tamamen kötülesti ve hastaneye yatmadan önceki haline geldi. Doktorlar "ilaca negativ tepki" deyip simdi ilacini degistirdiler, tanisini da degistirip "akut psikoz" dan "kronik psikoz" a cevirdiler.

Böyle bir durum mümkün mü yoksa cok büyük bir doktor beceriksizligi ile mi karsi karsiyayim?

Bir insan nasil 1 hafta icinde psikoz durumuna girip, hastaneye yatma dereceseinde kötülesir aklim almiyor.

 
hastanelerde uygulandığı şekliyle psikiyatri tıbbın en aciz olduğu alan.

seansına 1000 TL üzeri para talep edip gelene geçene abilify, zyprexa, seroquel, anafranil, lithium filan dayayıp duran prof'ları televizyonda mehe mehe diye nutuklar atarken gördükçe gülme geliyor.

o doktorların ne yaptıklarını kendilerinin de bildiğini hiç sanmıyorum. ben olsam kız arkadaşımı derhal ellerinden kurtarır, maruz kaldığı stresten uzaklaşarak doğal şekilde iyileşmesini beklerdim.

ha bu gerçek bir şizofreni başlangıcı da olamaz mı? tabii ki olabilir. eğer öyle olduğu anlaşılırsa doktorlara iyileştirmeleri için değil, (muktedir değiller) müşahade altında tutmaları için emanet edilebilir.

geçmiş olsun.
  • filteria  (16.03.21 16:39:06) 
çok geçmiş olsun. bu sorunuza bir cevabım yok ancak önceki duyurunuzu okudum. bunu dalga geçmek amaçlı değil ciddi olarak söylüyorum, şöyle bir hikaye dolaşır ortalıkta, çocuğun biri ailesine mit beni dinliyor, beni götürecek gibi şeyler söylüyor. aile çocuğu alıp doktora götürüyor ilaç veriyorlar vs. daha sonra mit gerçekten çocuğu alıp götürüyor. bu hikaye ne kadar doğrudur, bir filmden mi araklamadır bilemem.
kız arkadaşınız iş yerinde yapılan bir usulsüzlüğe şahit olmuş olabilir mi? zaten çok fazla mobbing uygulandığını söylemişsiniz. belki büyük bir usulsüzlük yoktu ama patronlar çok üstüne gitmiş olabilir mi? ya da belki çok ciddi bir şeye şahit olmuştur, böyle şeyler sadece filmlerde olmuyor maalesef. tehdit edilmiş olabilir, çok korkmuş olabilir.

  • cometome  (16.03.21 17:04:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.