[]

Operatör Şirketlerin Bu Davranışlarından Yılmadık mı?

Şimdi adını vermek istemediğim Tr'nin 2. büyük şirketine geçtim geçen ay. 3 gün önce bana mesaj atmışlar faturanız dahilinde bilmem ne paketi hattınıza 9.90 tl karşılığında tanımlanacaktır, iptal etmek için şuraya mesaj atın diye. O mesajı görmemişim bugün de hattınıza 9.90 tl karşılığında tanımlanmıştır diye mesaj geldi. Arkadaşım yok paketi aşarsın 27 liraya 1 gb ek paket tanımlarlar, yok aradığın birine ulaşamayınca pop-up -aradığınız kişi müsait olunca bilgilenmek için ayda 4.90 ödemek ister misiniz- diye telefona bildirim verirler. Hayır o bildirim de kocaman mavi yazıyla tamam, minicik kırmızı yazıyla hayır yazıyor. Yani okumadan, herhangi bir telefon bildirimi sanıp kabul etsem şak diye geçirecekler. Uzun süredir yıllık taahütümde taahhüt ettiğim meblayı ödediğimi hatırlamıyorum. Tr'nin sorunu mu bu artık neyse ben yıldım ya. Hayır deseler ki 20 liralık paket 30 lira oldu, tamam hakkıyla ödeyelim. Ama 20 liralık pakete (fiyatı atıyorum) abuk subuk şeylerle ayda (yıllık taahhüte göre) 25 lira ödemek insanın sinirini bozuyor. Cimere şikayet etmeyi planlıyorum ama neyi değiştirebilirim ki?




 
Cimer'e neyi şikayet edeceksin?

Kanuni açıdan herhangi bir problem mi var?

Hepsi birbirinden beter kan emici şirketler. Ama yaptıklarına bakarsan hepsi kitabına uyduruyor. Boşuna sinir olduğunla kalırsın. Cimer falan çözemez bu durumu. Kanuni bir problem değil çünkü. Ahlaki bir problem.
  • himmet dayi  (16.03.21 10:42:16) 
Kontörlüye geçin. Evet alayı dolandırma peşinde, bunu rahat yapmaları için de faturalıya yönlendiriyorlar.


  • neysene  (16.03.21 10:54:29) 
Şimdi bak "Tr'nin 2. büyük şirketi" olarak cevap vereceğim sana;

Ne var kardeşim biz sana mesaj atmışız iptal etme seçeneği koymuşuz baksaydın mesajına biz senin mesajlarının bekçisi miyiz? Hem Tr'nin 1. büyük şirketi bu hizmet için mesaj bile atmıyor şak diye tanımlıyor kullanım hakların bitince, bize teşekkür etmen lazım.

Ayrıca biz sana pop up mesajlarını iptal etme hakkı da tanıyoruz, sen bunu bilmiyorsan bizim sorunumuz mu? İptal et gelmesin alla alla. Üstelik kampanya görünce balıklama atladığın sözleşmelere biz bunları detaylı detaylı yazıyoruz ama okuyor musun? Nerdeeee... Git şimdi avrupa insan hakları mahkemesine şikayet et bilader.

Tarzı bir cevap verecekler. Arkadaşın dediği gibi sorun kanuni değil ahlaki ve etik. Maalesef ülkemizde etik bir kurum bulmak zor.
  • infernalcadre  (16.03.21 10:55:44) 
15 yıldır aynı numarayı ve aynı operatörü kullanıyorum, türk telekom.

bu söylediğiniz fazla fatura durumlarını çoğunlukla turkcell ve vodafone için çok duyuyorum. Keza eşim de vodafone kullanıyor, benzer sıkıntılar oluyor.

Ben tam bir emmi gibi türk telekom kullanıyorum, online işlemlerle işim yok (bu söylediğiniz pop-up mevzuları genelde uygulamaların başının altından çıkıyor çünkü) yılda 1 defa arayıp tarifemi yeniler geçerim. 1 lira da fazla ödediğimi hatırlamam.

bence siz de bu "emmi gibi telefon kullanmaya" başlayın. cidden öyle ama yaşını almış akrabalarımı, eşimi dostumu da bir düşünüyorum.. hangi operatör olursa olsun bu tarz sorunlarla karşılaşmıyorlar. Operatörlerin uygulamalarını yükleyince, yiğit özgür'ün tabiriyle, ibnelik çanları çalmaya başlıyor.
  • akatreil  (16.03.21 12:02:37) 
ileti yönetim sisteminden ilgili firmaya ait sms gönderme izninizi kapatın olsun bitsin:)


  • hlt1985  (16.03.21 12:56:49) 
Valla turkcell deyim yıllardır, daha hiç taahhüt edilen tutarı ödemedi aylık. 5 liraya yakın ıvır zıvır geçiriyorlar. Zaten taahhüt bitsin çıkacam abonelikten de. Aldığı paranın karşılığı bu olmamalı çünkü.


  • bigcaptain  (16.03.21 13:58:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.