[]

Fazla mı iyi niyetli bakıyorum ? ne yapmalıyım ?

Selam duyuru sakinleri;
Şimdi şöyle bir olayımız var. Yaklaşık 10 küsür yıllık çok samimi bir arkadaşım var. konu ile pek alakası yok ama ben erkek kişisiyim, o kadın kişisi.
Neyse, 10 gün kadar önce doğum günü partisi için otelde bir kutlama yapılacağı haberini verdi ve mutlaka katılmamı istediğini söyledi. bende müsait olduğumu ve katılacağımı bildirdim. bu konuşmadan bir kaç gün sonra, oganizasyonda bir sorun olduğunu, partinin iptal olduğunu, doğum gününü başka bir şehirde yaşayan erkek arkadaşı ile orada kutlayacağını söyledi. buraya kadar herşey okey. kabul edilebilir bir durum.
Fakat dün akşam tesadüf eseri o partinin ilk konuşulan şekilde, yani otelde yapıldığını öğrendim.
Tesadüf konusunuda biraz açalım. instagram'da bir bildirim geldi. "xxx yyy mekanını bir gönderide etiketledi" şeklinde. doğal olarak birde fotoğraf paylaşıldı. kısa sürede etiketi kaldırdı fakat bildirimde hala görünüyordu. Sonuç olarak partinin yapıldığını ve bana "bir nedenle" yalan söylendiğini biliyorum.

mantıklı bir açıklaması olabilir, kendince haklı bir nedeni olabilir ama biraz bozuldum gibi oldu. direk söyleyebilirdi şu şu sebepten gelmeni istemiyorum ve ya hiç haber vermeyebilirdi. ama böyle bir yalan olunca bozuldum.

Siz olsanız ne yaparsınız?
a: görmezden gelip hiç bir şey yok gibi yapmak
b: rahatsız olduğunu belirtmek
c: iletişimi kesmek (yuh amk)
d: hepsi
e: hiç biri.

Fikirlerinize ihtiyacım var.

 
“” konu ile pek alakası yok ama ben erkek kişisiyim, o kadın kişisi. ””
Konuyla çok alakası var

Bundan sonra o temasa geçmeden sen geçme
Yakında evlenirler
Belki nikaha çağırır seni
  • bir soru sorcam  (14.03.21 12:04:35) 
c


  • mikahakkinen  (14.03.21 12:13:26) 
Erkek arkadaşı seni çağırdığını öğrenince sorun çıkarmış, kız da sana gelme demenin en az kırıcı şeklinin parti iptal demek oldugunu dusunmus. Bence a şıkkı, hicbi sey yok gibi davran ama kızın öncelikleri arasında artik erkek arkadaşının istekleri oldugunun da farkında ol.


  • instant crush  (14.03.21 12:34:30) 
sıkıntıyı çıkaranın erkek arkadaşı olması düşük ihtimal. kızdan önce eleman "böyle böyle bir plan yapıyoruz müsait misin?" diye aramıştı. muhtemelen arıza çıkaran daha önce tanışıp pek yıldızımızın uyuşmadığı bir iş arkadaşı.


  • komikolmakuzen  (14.03.21 12:39:52) 
İletişimi kes bence. Nihayetinde olgun davranıp gerekçesini söylemesi gerekirdi. 10 yıllık bir arkadaşlıkta bu tip çocukça hareketler olmamalı


  • olaylar olaylar  (14.03.21 12:40:00) 
Kızla yakın arkadaş isen sevgilisi rahatsız olmuştur. Kız da böyle bir yalan uydurmuş.

Ben c şıkkını işaretliyorum.
  • komando kani var bende  (14.03.21 12:42:49) 
Çok samimi, karşı cinsten, erkek yani, bir arkadaşım vardı. Sevgilisi oldu ve evlilik teklif etti. Sonra yanıma gelip çok zorlandığı, sıkıntılı bir konuşma yaptı. "Saçma olduğunu biliyorum olm ama senin durumun kronik bir tepkiye sebep oluyor, bir şekilde bu ilişkiyi istiyorum, galiba bir süre samimiyeti askıya alacağız" minvalinde. Müstakbel eşte travmatik bir kıskançlığa sebep olmuşum. Iyi dedim, ne diyeyim. Tabi onun bir süre olmayacağı açıktı. Kadınla evlendi ayrıldı bu arada. Ama şu anlattığım dürüstlüğü saglıyamıyorsa, ne kadar saçma ve kötü bir udurum olursa olsun sahoden belki de okadar samimi değilsiniz demek ki. Böyle bir şey olsa üzülürdüm ya, ama cağrılmadım, ikinci plana atıldım falan diye değil, sahiden benim dürüstçe ilerlettigim ilişki ne biçimmiş meğer. Ha ne diyordum, sorunun cevabı. Yüzleşirim ben. Cünku yüzlesmezsem kendim kırgınlıgım içinde rol yapmak zorunda kalırım ve bu baska şekilde ortaya çikacağından baska konularda ona kötü davranmaya başlarım muhtemelen bilmeden. Bu yuzden yüzleşip ne olduğunu sorarım, ama hiçbir şey eskisi gibi olmaz.
Edit:Hele bir de dandik iş arkadaşi için cağırmıyor ve bir de bunun icin yalan söylüyorsa, dağlara taşlara.

  • velvetmorning  (14.03.21 12:45:09 ~ 12:47:20) 
neden olduğunu sorabilirsiniz. eğer mantıklı bir açıklama yoksa erkek arkadaşı sizi kıskanıp istememiştir o da böyle bir yalan söylemiştir. sorun mutlaka sonuca göre hareket edersiniz artık.


  • golgi aygıtı  (14.03.21 12:45:36) 
Çocukça bir davranış tamamen. Lisedeymiş gibi bir şeyleri saklamak yerine düzgün bir üslupla açıkça anlatabilirdi size. Bana yapılsa saygısızlık olduğunu düşünürüm ve yüzleşip durumun aslını öğrendikten sonra yavaş yavaş tüm iletişimimi keserim o kişiyle. Sandığınız kadar samimi değilmişsiniz bu kişiyle sanırım.


  • kedimedi  (14.03.21 12:45:56 ~ 12:48:50) 
İletişimi kes +1

Hem yalan söylemişler hem sana bir kusura bakma ama böyle böyle oldu demeyecek kadar değer vermediklerini göstermişler bu hareketleriyle. Daha ne yapsınlar ki iletişimi kesmen için, karını mı kaçırsınlar?
  • son feci skilacci  (14.03.21 12:47:33) 
B+c


  • melancholia  (14.03.21 13:08:45) 
@velvetmorning
tam olarak aynı şekilde düşünüyorum. sorun çağırması çağırmaması değil, açıkça söylese sebebini ummrumda olmaz. her ikimizde o olgunluğa sahibiz.
Şu an mantıklı görünen yüzleşmek ve yavaş yavaş iletişimi kesmek gibi görünüyor. şu bir gerçek ki rahatsızlığımı belirtmezsem muhtemelen büyüyecek alakasız bir yerde kırıcı olarak ortaya çıkacak.
  • komikolmakuzen  (14.03.21 13:18:08) 
Bence kutlamaya katılacak başka birisi yüzünden tercih yapmak zorunda kalınmış. Muhtemelen bunu açıklayamadığı için öyle bir yol uygulamış. Hoş olmamış, yakın arkadaşı kandırmak daha kötü. Demek ki sandığınız kadar yakın değilmişsiniz. Bence bundan sonra biraz mesafe koyun.

Yalnız öğrenince sebebi söyleyin, merakımdan çatlarım gibi geldi :)
  • epitaf  (14.03.21 13:48:02) 
sorun çıkaran kişi iş arkadaşı ve bana o yüzden böyle basit numaralar yapacak karakterdeki kişiyle muhatap olmanın anlamı yok


  • sen nasıl bir insansın  (14.03.21 13:56:41) 
Sağlıklı ilişkiler, doğrudan iletişim, olgunca davranmak vs vs için b
Ben ne yapardım c

  • benim bir gizli bildiğim var  (14.03.21 14:57:27) 
İnstagramdan takibi bir çekerim evvela arkamdan iş dönecek ve ben seyredeceğim. Daha neler..
İş arkadaşı felansa ihtiyaçlar için bu olay hiç yaşanmamış gibi davranır ekstra tek kelam etmem
Harici bir arkadaş ise silerim tüm mecralardan daha da selam sabah vermem.
  • cilekli pasta  (14.03.21 15:25:12) 
B+Sana baska bir faydasi yoksa c. Baska bir faydasi varsa, sadece o faydayla sınırlı olarak onu kullanabilirsin, mubah bence. Ama b olmazsa içinde kalir bence de, onun olgunluk gostermemesinden sikayet ederken kendin de ayni hataya düşme.


  • her giriste sifresini unutan adam  (14.03.21 16:07:21) 
Ben olsam soğurdum. O arayıp sorsa konuşurdum ama ben aramazdım.


  • Unde bach canim  (14.03.21 16:53:50) 
cevaplar için teşekkür ederim.
ben yüzleşmeden kendisi arayarak açıklama yaptı ve özür diledi.
bütün organisazyonu bahsettiğim beni sevmeyen arkadaşı yapmış. erkek arkadaşı ile beraber baş başa yemek yemek diye çağırıp ben ve bir kişiyi daha çağırmamış. benim arkadaşımın ancak otelde haberi olmuş. böyle bir açıklama geldi.
(bkz: bilemiyorum altan)
  • komikolmakuzen  (14.03.21 17:49:42) 
sevgilisi değil seni sevmeyen arkadaşının işi gibi bu iş.


  • Frederick Co  (16.03.21 08:04:34) 
bunu yapan kişi 25+ hele hele 30+ ise genel olarak sıkıntılı bir tiptir. iletişimi kesmesen bile ciddiye alma salla gitsin.


  • nuisance  (16.03.21 10:06:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.