[]

Duyarsızlaştım mı yoksa içimde bir psikopat mı var?

Merhaba arkadaşlar,

Az önce Ekşi'de başlığı açılan kaza yapıp intihar eden adamın videosunu izledim de. İzleyince bir süredir farkında olduğum korkunç bir gerçekten emin oldum: Galiba ben duyarsızlaşıyorum. Adamın pompalı ile kafasını nasıl dağıttığını izliyorum ama artık etkilenmiyorum. Başlıkta kötü etkilendiğini, dehşete düştüğünü söyleyen bir sürü insan var. İzleyince tuhaf bir ürpermeden ve şaşkınlıktan başka bir şey hissetmedim. Önceden olsa çok daha farklı hissedeceğimden eminim ama artık öyle hissetmiyorum. Bunun gibi daha birçok vurulma görüntüsünü falan kanım donmadan izleyebiliyorum. Mesela Youtube'da Police Activity diye bir kanal var. Tüm gün rahatsızlık hissetmeden izleyebilirim buradaki videoları.

Tabi izleyince çok etkilendiğim ve unutamadığım, dehşete düştüğüm bazı görüntüler oluyor. Tabi bahsettiğim şey görüntüler uçuk olmadıkça artık pek bir şey hissetmemem. Böyle durumlarda acaba içimde bir psikopat mı var diye düşünmeden edemiyorum. Sizde de böyle şeyler oluyor mu? Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür ederim.

 
benide etkilemiyor ve aynı şeyi düşündüğüm oluyor. ancak çok saçma bir görüntüye gözlerim dolabiliyor. film/dizi/reklam gibi...


  • sutlu nescafe  (09.03.21 19:39:13) 
medium is the message derler.
Bu tamamen olayı izlediğin mecrayla ilgili.

Filmler, oyunlar dizilerde o kadar çok görüyoruz ki böyle şeyleri ekranda görmeye tepki vermeyecek raddedeyiz.

Bu olayı ekranda izlediğiniz için böyle.

Allah korusun böyle bir olaya gerçekte şahit olmak şok edici olabilir.

Fast & Furius izlerken gayet normal geliyor. Ama sokakta ufak bir kaza bile görünce şaşkınlıkla kalıyoruz.
  • anten  (09.03.21 19:56:06) 
Zamanla gelişen bir şey bu, ben de eskiden olsa çok etkilenecegim şeylerden artık minimum etkileniyorum, bu da benim kendime sorduğum bir soru. Ama deneyim ve tecrübelerle alakalı bence. Özellikle babam öldüğünden beri çok duyarsizlastim


  • sanguine  (09.03.21 19:57:43) 
Yakın çekim bile değil nokta kadar görüntüden eli ayağı titreyenler varmış. Zamanında çok gore izlerdim yakın çekim olsa yine etkilemezdi gerçi.


  • heathen  (09.03.21 20:49:42) 
Küçüklüğümden beri içinde canilik barındırmadığı sürece hiçbir ölümden etkilenmiyorum. O da korku oluyor yine acıma duygusu değil. Babannem ananem dedem hep yakınımda öldüler. Işid videoları, bomba patlamaları kanserli hastaların nodül ameliyatları vs. hiçbir şey etkilemiyor beni.

Yakınıma taziye rolü verirken üzülmüş rolü yapıyorum. Sanırım çekirdek ailem dışında kimseye üzülemiyorum.

Ama diğer yandan baktın mı hayır desem karşımdaki kişi üzülür mü bana küsüp sitem eder mi diye de düşünen biriyim.
  • Unde bach canim  (09.03.21 23:10:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.