[]

Papağan olan evde sigara içmek

muhabbet kuşu ya da daha büyük papağan yanında sigara içmek hayvana zarar verir mi? tabii verir de işte. evde mütemadiyen camları kapalı sigara içen bir kedi sahibi tanıyorum hayvanla yaklaşık 11 senedir mutlu bir şekilde yaşıyorlar. bu şekilde zarar verecekse zarar vermiyor varsayabiliriz.

google'dan araştırınca papağan yanında sigara içmekle hayvanı yatırıp kesmek arasında fark olmadığı cevabını alıyorum (bkz: bu bana çok abartılı geldi). o yüzden tecrübesi olan birinden cevap almak doğru davranmam açısından daha iyi olacak.


 
papağan'dan önce kendinize verdiğiniz zararın ne kadar büyük olduğunu düşünün.


  • hayal fazlasi  (05.03.21 04:17:53) 
kuşların ciğerleri çok hassas diye biliyorum hatta madenciler aşağıya inerken yanlarında gaz ölçüm cihazları vs. çok pahalı olduğu için kanarya götürürlermiş. kuş gazdan etkilenip öldüğünde madenciler kaçarmış.


  • boyalı kuş  (05.03.21 08:32:56) 
Evde tütsü yakıyoruz ara sıra. Bir defa sultan papağanlarımız aklımdan bir an olsun çıktı, onların odasında otururken yaktım. Hayvanlar duman kendilerine ulaştığı anda çırpınmaya başladılar, bağırıp çağırdılar.

herhalde rahatsız oldular diye yorumladım.
  • akatreil  (05.03.21 09:37:38) 
kuşu hiç sigara içilmeyen başka bir odaya alın orada uçmaya alışsın. sigara içilmediği zamanlar yine eski odasında da uçurursunuz.

kısa vadede olmasa bile uzun vadede astım hastalığı kesin gelişir. bu eziyeti hayvana yapmayın.
  • heathen  (05.03.21 09:59:37 ~ 10:59:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.