[]

Yeşil Çay gerçekten o kadar faydalı mı?

Çok fazla methediliyor. Seneler önce bir kere deneyip tadını görünce bırakmıştım. Madem bu kadar faydaları var biraz zorlayım diyorum.
Sabahları 1 litreye yakın filtre kahve içiyorum, bunu bi şekilde onun yerine koyabilir miyim? Neyle karıştırsam içilebilir bi hale gelebilir?

Bir de bunu içmeye başladıktan sonra bi faydasını hissettiniz mi üzerinizde?

 
Yeşil çay icin günde 2 bardak gibi bir miktar öneriliyor genelde. Belki biraz bal karıştırabilirsiniz.


  • Micella  (03.03.21 10:23:39) 
40 dereceden daha sıcak bir şeye bal karıştırılmaz.


  • Mirket  (03.03.21 10:29:20) 
Poşet yeşil çaylar güzel değil.

Bunu içiyorum her gün, tadı poşet çaylara göre daha hafif ve güzel. Sade ya da tarçınla içiyorum.

www.migros.com.tr

Ben 3 kahve+1 yeşil çay içtiğim için kahvenin ikamesi olur mu bilemiyorum. Normalde de sağlıklı beslenip yanında yeşil çayımı içerim. Tek başına çaydan bir şey beklememek lazım.
  • jazzabel  (03.03.21 10:40:43) 
Jazzabelin gönderdiğinin bir de pudra halinde japon matcha'ya benzer hali var. Toz olduğu için etkisi daha yüksek oluyor sallamalara göre. Suya karıştırıp içince tadı inanılmaz kötü olabilse de kahveden daha değişik ve güzel bir kafa açma etkisi var. Sırf o nedenle tadını sevmeye bile başladım.


  • bartman  (03.03.21 11:20:57) 
Peki ben bunu normal siyah çayla harmanlasam ve siyah çay yerine içsem olur mu?

Her gün 2 bardak çay içiyorum nasıl olsa. Yeşilin tadı siyahı çok bozar mı?

@mirket sıcak sıvıya neden bal karıştırılmıyor? Ben bazen çaya şeker yerine bal atıyorum.
  • msb  (03.03.21 11:35:20) 
40 derecenin üzerinde besin değerleri ölüyor. Şekerden bir farkı kalmıyor. Zararlı olduğunu iddia edenler de var.


  • Mirket  (03.03.21 12:16:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.