[]

Muhabbet Kuşu ve Vitamin Kullanımı

Bir önceki duyuruda belirtmiştim kuşumun tüy dökümü yaşadığını. Bugün gittim vitamin aldım Petshop'tan. Vitamini veren kişi ''4-5 damla damlat'' dedi. Kutusunda 15 damla diyor ama ben yine de onun dediğini yaptım. Daha önceki kullanmalarımda da 4-5 damla yaptığım için boşver kutuyu dedim.

Sorum ise bu seferki vitamini damlatınca suyun rengi değişmedi sanki hiç damlatmamış gibi. Önceki kullandığım Avidiar markada hafiften değişiyordu ama bu seferki değişik geldi. Bu markadan markaya değişiyor mu? Normal mi yani? Bunun üzerinde Vitamin B+ yazıyor(Nova diye bir marka) Önceki ise dediğim gibi Avidiar'dı(avidiar olması lazım)


 
o vitaminler pek çalışmaz ama yine de yararlı olabilir. renk değişmez nova'da. sorun yok. ben olsam vitamin vermezdim kuşa. bunun yerine elma sirkesi damlattığım bir banyoluk koyardım kafes tabanına. (bir kabın için 2 cm derinliğinde su. asla fazlası değil. 10 damla da elma sirkesi.) vitaminin yerine de mama verirdim. google da kuş mama tarifleri var. bir de kuşun durduğu oda çok sıcaksa tüy dönemi çok uzun sürebilir. ben olsam biraz soğuk yere alırdım. dediklerimi yaparsanız en fazla 2 haftada kuş tüy döneminden çıkar.


  • iddaaci  (01.03.21 18:01:55) 
Yarı dolu sulukta 4-5 damla kendini belli eder belki ama tam dolu suluk için (100 ml’lik) 10-15 damla gerekir.

Tüy dönemi hariç vitamin kullanımı normalde de şart, kuşun ot gibi yaşamaması için. Vitamin de şart meyve sebze de ve mama da. Fazla verilmediği sürece bunlar yararlıdır forumlarda araştırabilirsiniz.
  • heathen  (01.03.21 19:56:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.