[]

Aile büyükleri aşı

merhaba arkadaşlar

annem 68 yaşında olduğundan aşı hakkı kazandı, ancak olup olmamak konusunda kararsız. açıkçası çok tedirgin yan etkilerinden dolayı veya öleceğini düşünüyor.
(internette bazı kişilerin öldüğünü okumuş aşı olduktan sonra)
sizce aşı olmaya onu zorlamalı mıyım? sizin aile büyüklerinizden aşı olmayı reddeden var mı?

 
Anneannem 83 Babaannem 81 oldular.

Bence zorlamayın ama ikna etmeye çalışın. Sonuçta aşı olmayınca virüsten ölme riski daha fazla.
  • fezagezgini_4  (27.02.21 22:45:44) 
feza +1

Annem 70 yasinda, bugun oldu asisini. O yasta covid kapma korkusunun yaratacagi gerilim daha fazla olabilir.
  • msb  (27.02.21 23:37:02) 
ben yaptırdım bizimkilere.. onlar da istiyordu, çok bunaldılar çünkü. kendimden çok onları düşünmekten yoruldum sanki biraz. eve gelen her şeyi deterjan ile silme, kalabalık yere gittiysem bir süre uzak durma, dışarı çıkarken maskelerine dikkat etme, arkalarını kollama vs.. şuna inanıyorum ki 2. dozu da olduklarında eğer bulaş yaşansa bile sadece evde çok az belirtiyle geçirecekler. bu da benim onları pandemi konusunda daha az düşünmemi sağlayıp rahatlamama neden olacak.


  • jepa  (27.02.21 23:49:33) 
benim babam da 67 yaşında ve aşı oldu. annemin sırasının gelmesini bekliyoruz :D bence de annenizi aşı olmaya ikna edin.


  • epleindebisous  (27.02.21 23:57:01) 
83 ve 85 yaşlarında iki tanıdığım oldu. Hiçbir sorun olmadı.
Ölüm haberleri diğer aşılarla ilgili. Bize gelmedi zaten.

  • pro9it9is9  (28.02.21 00:34:14) 
1 buyuktur sifir diyorum, anlatamiyorum. kendi kizin dr, asi oldu, sen niye olmuyorsun? havaya konusuyorum vesselam...


  • camussar  (28.02.21 01:09:30) 
İnternette okuduğu saçma sapan şeylere inanan biriyse işiniz zor diyorum. 65 yaş üstü ailem, randevu açıldı gece, ertesi gün oldular.

Siz konuşun, değilse herkes kendi sorumluluğunu alıyor. Yapacak bir şey yok. Bir dayımı iki üç gün içinde kaybettim. Ondan bağımsız diğer dayım-yengem uzun süre yoğun bakımda kaldılar.
  • adivar  (28.02.21 09:48:28) 
@epleindebisous eşlerden biri 65 üstü ve aşı oluyorsa diğerinin de hakkı oluyor. Beklemesine gerek yok, araştırın.


  • adivar  (28.02.21 09:50:02) 
adivar ikameti ayni yerde olmak kaydiyla sanirim


  • camussar  (28.02.21 19:04:36) 
@adivar @camussar ikamet aynı yerde. bir tanıdık da eşine yaptırmak istemiş ama aşı yapmamışlar diye duyduk. 65 yaş üstüne bile aşı yapmazlarken doğru düzgün anneme hiç yapmazlar.


  • epleindebisous  (28.02.21 19:29:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.