[]

Muhabbet Kuşu Tüy Dökme

Normalde bu duyuruyu açmazdım çünkü kuşumuz ilk kez tüy dökmüyor ama yine de açayım dedim. İnsanın içi rahat etmiyor :)

Kaçıncı gün emin değilim ama hadi bugün 3.gün diyelim. Kuşumuz çok tüy döküyor. Normal bir tüy dökümü olabilir ama ben en son ne zaman böyle döküldü hatırlamıyorum. Daha önce buna benzer olmuştu. Öyle aman aman çok mu şu anda? Değil, normaldir belki. Keyfi yerinde mi? Evet yerinde. Konuşuyor, uçuyor, her zamanki agresifliğinde yerine göre :d Fazla meyve takviyesi ile mideyi bozmayalım diyorum. Geriye vitamin kalıyor ama o da kimyasal sonuçta. Yine de hangi birini(herhangi bir şey de olur) yapmalıyız söylerseniz sevinirim.


 
avisol vitemin var ben böyle zamanlarda onu veriyorum gayet toparlıyor. doğal bir süreç ama işte güçsüz kalıyor. bir de tabi standart olarak verdiğim diazyme 256 probiyotik güçlendirici veriyorum.


  • bi anlatabilsem dunya degisir valla bak  (27.02.21 12:02:19) 
Vitamine hiç gerek yok. Yulaf ve aspur verin. Elinize alıp tüy tımarı yapın. Rahatça döksün tüylerini.


  • Arthur Dayne  (27.02.21 12:13:44) 
Özellikle b vitamini önemli tüy dökümünde. Haftada bir gün b vitamini bir gün de multivitamin takviyesini yapabilirsiniz.


  • heathen  (27.02.21 12:14:55) 
Bu dönemde darı versem bir zararı olur mu acaba?


  • bitchesaintshit  (27.02.21 12:15:05) 
Banyoluk takın, kuşu rahatlatır


  • zidan  (27.02.21 12:15:26) 
Darının tüy dökümüne zararı olmaz haftada bir verseniz yeter. Çok yerse yağlanma yapar, biliyorsunuzdur zaten.


  • heathen  (27.02.21 12:30:14) 
Muhabbet kuşları ile ilgili hiçbir şey bilmiyor değilim ama dediğim gibi uzun zamandır böyle dökülmüyordu tüyleri. Hafif hafif oluyordu hep. Uzun zamandır böyle olmayınca sorayım dedim. Eğer pazartesine kadar bu hızda giderse veterinere götürürüm zaten. Şu anda gözlemliyoruz.

Gerçi hani dediğim/dediğiniz gibi telaş yapacak bir şey yok. Enerjisi yerinde gibi. Uçuyor, konuşuyor, bağırıyor vs.. ama insan hep bir 'Ne olur ne olmaz' diye soruyor kendine ve bende burada duyuru açtım işte. En iyisi ben bir multivitamin alayım ve bulundurayım evde böyle durumlar için.
  • bitchesaintshit  (27.02.21 13:50:02 ~ 14:13:49) 
pet ci bir fıs fıs verdi mantar vardır dedi.uzaktan sıkın dedi uyguladık geçti.


  • jamswety  (27.02.21 14:21:52) 
@jamswety

Dediğim gibi Pazartesi gününe kadar böyle olursa veterinere götüreceğim zaten. Sizin dediğiniz gibi bir şeyse anlar herhalde. Tek içimi rahatlatan çok halsiz durmuyor.

Strese girecek bir şeyi de yok. Sabahtan akşama kadar kafasına göre evde takılıyor :d
  • bitchesaintshit  (27.02.21 14:32:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.