[]

Deprem/ karot raporu

Apartmanımıza deprem risk raporu almak için başvurdular. Kırk yıllık binanın sağlam çıkma ihitmali var mı? 12 katlı bina Erenköy’de. Her yer kentsel dönüşüme gidiyor ama bir umut belki bizimki sağlam çıkar diyorum. Daha önce eski binada oturup da sağlam raporu alan oldu mu?
Teşekkürler.



 
Pek mümkün değil sanki. Onca sene en azından suyun demirleri paslandırması, nervürlü demir vs.


  • SiyamkedisiZorro  (12.02.21 12:56:31) 
40 yıllık 12 katlı bina. epey bi yıpranmıştır. 2-3 katlı olsa bir şey olmmaz da 12 kat bence direkt gg.


  • turbo sadık  (12.02.21 13:01:15) 
Ben bire on bahse bile girerim, çürük çıkar.

E ne güzel sizinki de yenilensin işte, korkmadan yaşayın içinde.
  • John Bloor  (12.02.21 16:07:10) 
E biz kiracıyız yenilenmesi bizi ilgilendirmiyor. Ayrıca ev 140 metrekareden 75 metrekareye düşüyormuş balkonsuz ve kıç kadar


  • suicides underground  (12.02.21 18:10:31) 
eğer zamanın deprem yönetmeliğine göre, kaliteli malzemeler kullanılarak ve düzgün mühendislik hizmeti görerek yapıldıysa betonarme binaların yaşam süresi çoğu uluslararası standartta 50 yıl olarak öngörülür.

yaşam süresinin sonu gelen bina elbette yıkılacak diye bir şey yok ancak betonarme binalarda kullanılan çelik donatıların zaman içinde paslanması, dayanımın azalmasındaki en önemli etkendir. çelik donatıların paslanma hızı da hava ile temasının ne kadar olduğuyla, yani betondaki porosity gibi etkenlerle alakalıdır. ayrıca binanın bulunduğu bölgedeki zeminin koşuluna göre yeterli zemin mühendisliği hizmeti almamış olması da binada zaman içerisinde deformasyonlara yol açmış olabilir.

yani çok parametreli bir sorunun cevabını testler yapmadan bulmak zor.
  • einsteinin kedisi  (12.02.21 19:38:21) 
Cevabınız için teşekkürler. Aslında benim merak ettiğim 40 yıllık olduğu halde sağlam raporu almış bina var mıdır? Bazı ilanlarda 40 yıllık binaya deprem sağlam raporu var yazıyor da mümkün mü böyle bir şey yani?


  • suicides underground  (12.02.21 20:16:37) 
Yıl 2006 gibi sayısız güçlendirme tahkiki yaptım bırak 40 yıllık binayı güçlendirme istemeyen bina sayısı çok azdı.

ancak yapım tarihini tam olarak bilmemekle beraber eski 50-80 cm taş duvarlı tek katlı binalara sağlam diyebiliriz. bu tarz bina denk geldiğini hatırlıyorum ama ne kadar eskiler bilmiyorum. 40 sene öncesinin türkiyesinde eski yönetmeliklere, denetimsizlere göre 40 senelik sağlam betonarme bina olması bence imkansıza yakın.
  • morcivert  (12.02.21 21:27:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.