[]

Wifi şifresini verdiğim komşuya yol versem mi?

Merhaba arkadaşlar,

2 ay önce falan öğretmen olan komşum uzaktan eğitim vermek için Wifi şifremizi istemişti. Bunun mukabilinde faturanın yarısını da ödeyeceğini söylemişti. Ben de her ne kadar buna gerek olmadığı konusunda ısrar etsem de kabul etmedi.

Her neyse kendisi önceden kardeşiyle birlikte alt dairemizde oturuyordu ama tayini başka şehre çıktığı için o gitti, kardeşi kaldı. 2 ay önce bir süreliğine buraya gelmiş, mobil internetle öğrencilere eğitim vermenin zor olduğunu söyleyerek Wifi şifremizi istedi. Ben de söz konusu eğitim olduğu için iyi niyetle verdim. Öyle bir şey olmasa asla vermezdim.

Neyse o gittikten sonra burada kalan kardeşi interneti kullanmaya devam ediyor. Oyun oynarken falan bazen acayip sorun oluyor. Bütün oyun zevkim baltalanıyor. Öyle anlarda "Ne mecburum da kullandırmaya devam edeyim? Sanki elime para mı saydı?" diye dellenip şifreyi değiştirmeyi düşünüyorum. Para istemememin bir sebebi de aslında hak sahibi olmalarına müsaade etmeyip böyle durumlarda değişiklik yapma hakkını elimde bulundurmaktı.

Diğer yandan aramızda çok bir samimiyet olmasa da gördükleri yerde selam verirler, evde olmadıkları zaman kargoları geldiğinde bizim almamızı isteyecek derecede güvenirler bize. Şimdi o kadar kullanmalarına izin verdikten sonra şifreyi değiştirmek klas bir hareket olmaz diye de düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz? Şifreyi değiştirsem mi değiştirmesem mi? Değiştirirsem de dargınlığa mahal vermeyecek hangi bahaneyi bulsam? Teşekkür ederim.

 
Oyun oynarken sorun yaşaman yeterli bir gerekçe. Aranız bozulacaksa karşındakinin sorunu.


  • jalapeno  (06.02.21 19:04:26) 
şifreyi değiştir geç
noldu derse değiştirdim şifreyi de internetimi paylaşmak istemiyorum de.

  • basond  (06.02.21 19:07:14 ~ 19:07:46) 
Modem arayüzüne girip siz hariç diğer bağlananlarin hızını dusurebiliyor musunuz? Sanki öyle bişey vardı. Sorarlarsa da ben de bilmiyorum müşteri hizmetleri ve ile kavgaliyim dersiniz.


  • elorelia  (06.02.21 19:09:10) 
yaw hocam bu zamanda internet paylasilir mi? feto pyd pkk terso bir paylasim yapsa hesabi senden sorulacak. sifreni degistir ve kimseye verme


  • nibba  (06.02.21 19:10:15) 
Yok değiştirme, bişey de deme.bir tane program mı ne vardı. İnternet hızını düşürüyordun kullanamıyorlar interneti. Onlarını ağını bul internet hızını kıs. sorarlarsa bende de hız düşük kullanamıyorum de. sonra başka birisinden isterler.

edit; diğer arkadaşlar yazınca aklıma geldi. eğer komşun illegal bir iş yaparsa suçlusu siz olursunuz.
  • komando kani var bende  (06.02.21 19:11:12 ~ 19:33:34) 
şifreyi ve ssidyi değiştir geç.


  • glamdr1ng  (06.02.21 19:12:38) 
Şifreyle beraber ağ adını da değiştir sorarsa interneti kapattırdım dersin çok şaapıyorsan


  • Kahir ekseriyet  (06.02.21 19:18:03) 
Bu devirde kimseyle internet paylaşılmaz. ip sizin adınıza kayıtlı, bir suç işlense (cumhurbaşkanına hakaret bile olabilir), suçlusu siz olursunuz ispatlayamazsınız komşum yaptı diye.


  • hayaletimsi  (06.02.21 19:20:25) 
sifreyi degistir ve paketim pahali oldugu icin kotali pakete gectim ve bana ucu ucuna yetiyor de. yol ver gitsin


  • exlibris  (06.02.21 19:30:06) 
kibarlık olsun istiyorsanız mac filtresi koyun şifreyi girse bile bağlanamaz noldu ben de bilmiyorum dersiniz geçersiniz.
İnternet paylaşmak gibi bişey çok riskli bu aralar, online olarak yapılacak illegal işler bu kadar fazlayken ve bu kadar normal şey de illegal sayılabiliyorken.

  • hedep  (06.02.21 19:30:52 ~ 19:31:39) 
Tabii ki kullandırmayın kimseye. Hayır ben de şunu anlamıyorum; yarısını ödeyebiliyorsan tamamını öde, kendine sabit abonelik al? Türknet aylık 85 lira. 43 lira daha verebilir herhalde.


  • orient blue  (06.02.21 19:34:24) 
Bir siyasi paylaşım yapsa ya da küfür yazsa sorumlu siz olursunuz. İnternette yapılabilecek bir sürü illegal iş var.


  • horowitz  (06.02.21 19:53:05 ~ 19:58:53) 
Eger belli bi hukukunuz varsa sak diye degistirme, git konus, hocam egitime destek olsun diye paylasmistim ama artik paylasmak istemiyorum de, acik ol.


  • polopan  (06.02.21 19:59:10) 
kırmak istemiyorsunuz, bu durumda en makulu höt diye söylemek değil beyaz bir yalan uydurmak. tarifemi değiştirdim, yeni tarife de paylaşmaya uygun değil demek yani..


  • evanka  (06.02.21 20:33:46) 
Direkt söyleyin. Sizin yaptığınız tıraş bıçağını başka biriyle paylaşmak gibi bir şey. İnternet aynı kişisellikte. İnternet paylaşımı yüzünden çok kişinin canı yandı.


  • horowitz  (06.02.21 20:41:01) 
benim bildiğim kadarıyla başkasıyla internet paylaşmak yasal değil. yakalanırsanız ağır ceza yersiniz. bunu da belirterek paylaşmayacağınızı söyleyin.


  • false pretension  (06.02.21 22:31:58) 
Paylaşmak zorunda değilsiniz. Hatta asla paylaşmamanız gerek. Bir suç işlese siz sorumlusunuz.


  • ayhsegull  (06.02.21 23:57:42) 
@nibba +1 cezaevine bu sebepten bir kahvehane sahibi ve 2 öğrenci gelmişti. bu dönemde net paylaşılmaz.


  • mikahakkinen  (07.02.21 01:25:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.