[]

tekne alıp teknede yaşamak

www.sahibinden.com

150 160 bine bu tarz mütevazi bir tekne alıp ev yerine tamamen denizde yaşamak mümkün olur mu sizce? tuvalet yatak mutfak yapılarak


 
Tekne yaşamı zor bir yaşam. Önce birkaç gün kiralayıp denemeni öneririm. benim diyen denizci bile darlanır bi noktadan sonra.


  • roket adam  (05.02.21 12:32:10) 
mümkün olmayacağını kestirebilmek için denizci olmaya gerek yok gibi geliyor.


  • filteria  (05.02.21 12:36:32) 
Yorucu olur, bunun zaten tuvaleti mutfağı banyosu var ama 60m² evden sonra bile o konforu ararsın, yaşanır mı yaşanır, karavanda yaşayan insanlar var, youtube dan biraz onları izle

Biraz rahat olsun tekneyi büyüteyim dersen bu kez masrafları bakımı artar

Bir de tekneye su ve elektrik imkanı veren bağlama yerlerinde - çok pahalı marinalardan bahsetmiyorum - yer sorunu var

Orda da sistem şu şekilde ilerliyor
hizliresim.com
  • freebird5406_2  (05.02.21 12:37:59) 
Bu teknede yatan arabada da yatar. Tuvalete benzinliğe gider, duşunu da hamamda alır şartları zorlarsan 20-30 bin liraya yatacak yer işini halledersin :) olmaz abi.


  • Kahir ekseriyet  (05.02.21 13:16:33) 
Yazlık yerine düşünülebilinir ama tamamiyle teknede yaşamak her ne kadar sevsemde bence özel bir sebebi yoksa eziyete dönüşür. Böyle minimalist bir şey olacaksa tiny house tercih ederim.


  • reactionic  (05.02.21 13:36:35) 
evet yapmak çok zor olur ama bunu yapan bir dolu insan var. her marinada yapamayacağınız için işinize gidiş geliş nasıl olacak? su-elektrik gibi kalemler normalden daha pahalıya gelecek. pis su tahliyesi nasıl olacak? sadece tekneye para vermekle bitmiyor iş. yine bir dolu kira ve gider ödenecek sonuçta.


  • co2s2  (05.02.21 13:47:00) 
Yaşanmaz, sıkıntıdan çatlar insan. Sürekli yaşamak için teknenin baya bir lüks olması lazım.

www.sahibinden.com

Bunda yaşanır ama:D
  • alfred  (05.02.21 14:04:58) 
Ehliyetiniz var mı? Neden yaşanmasın ki beklenti meselesi. Bunla ilgili bir başlık vardı orada deneyimlerimizi yazmıştım. Özetle babam kendini bildi bileli teknede yaşıyordu. Gayet de memnundu.


  • suicides underground  (05.02.21 14:16:55) 
hem çok pahalı hem de yorucu bir yaşam ama neden olmasın?

marina kirası, elektrik, bakım vb giderler çok yüksek oluyor. teknenin düzenli antifouling boyası temizliği vs de var.
ayrıca bu tarz bi teknenin yalıtımı çok kötü olur ancak yazlık amaçlı düşünülebilecek bişey.
bir de denizde uzun vadeli kalınca iyot alımına bağlı (havadan, nemden) troitti, cilt hastalıklarıydı, damar hastalıklarıydı bir sürü derdi var.bunları da düşünmek gerek.

mümkün ancak epey zor.
  • rewlack  (05.02.21 14:21:33) 
cok maliyetli olur. surekli yasanmaz. firtina, deprem gibi durumlarda da urkutucu geliyor.


  • ala09  (05.02.21 15:07:29) 
@ala09 depremde neyi ürkütücü teknenin?


  • owaki  (05.02.21 20:41:44) 
Dalgası, vergisi, tuvaleti sorun olur. Karavanda yaşayanlar var, tuvalet işi yine aynı ama daha rahat olacağını tahmin ediyorum, önüne sandalye vs atılıyor. Hasibe ve Ümit'in karavanına bayılıyorum www.instagram.com


  • kaset  (05.02.21 21:59:31) 
Karavanda yaşamak daha çok kafama yattı.


  • rapisa  (06.02.21 03:08:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.