[]

Swift Isleminin Durumu

Merhaba,

Bankaci biri yardimci olursa cok memnun olurum. Pazartesi gunu Turkiye'deki kron olan Cepteteb hesabimdan, Isvec'teki bankama SWIFT islemi yaptim. Cepteteb'de karsi banka kodu bankalar listesinde bulunuyor, durum da gonderildi olarak gozukuyor (Valor tarihi bugun). Fakat simdi farkettim ki buradaki bankam (Handelsbanken) internet sitesinde Turkiye'yi islem yapilabilir ulkeler arasinda gostermiyor. Aradigimda da arastirmadan listede yoksa buraya para gelmez ve gitmez dediler. Bu durumda ne yapacagim? Iki banka arasinda transferin hic yapilamamasi bana inanilmaz sacma geldi, boyle demelerine ragmen gelir mi para? Ya da gelmiyorsa nasil itiraz ediliyor, otomatik geri doner mi yoksa bir islem mi yapilmali?

Gerizekali Cepteteb ise Swift islemlerine telefondan yardimci olamadigini, subeye gitmem gerektigini soyluyor...

 
elinde swift mesajı yok mu? swift mesajı üzerinden alıcı banka ile görüşerek sorgulayabilirsin.

konu şöyle oluyor, gönderici firma ve alıcı firma arasında doğrudan bir bağlantı yoksa, her ikisinin de bağlantıda olduğu aracı bir veya birkaç banka üzerinden transfer gerçekleşiyor. swift mesajı ile bunu alıcı ve gönderici bankalar üzerinden sorgulayabilirsin.

valör tarihi de çoğu zaman esneyebiliyor.
  • reanarchy  (03.02.21 13:24:43) 
Valör belirtmezsen zaten valör dedigin tarih işlem günü + 2 oluyor.

Bunun de gelmezse akıbet mesajı çeksin bankan.
  • liberal  (03.02.21 14:07:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.