[]

Günlük hayatta pasif protesto önerileri?

Duyuru, bıktım artık ya. İşim çok güzel, sosyal çevrem çok iyi; haber açmasam aslında avrupa standartlarında yaşarım o konuda bir sıkıntım yok ama gerçekten kafayı yemek üzereyim.

Çalıştığım yerin statüsü sebebiyle protestolara vs. katılmam yasak sanırım. Memur değilim ama benzer şartlar diye düşünün. Ama orada dahi asla görüşlerimi gizlemem; yanlış bir şey gördüğümde de karşı çıkarım.

Aktif olarak aslında elimden geleni yapıyorum, ekonomik boykot başlattım kendi kendime ve yabancı bir platformda döviz olarak saklıyorum birikimlerimi.


"Ben buradayım, kaçmıyorum da." diyecek neler yapabilirim? Bu tarz şeyler yapanlar var mı? Her gün gökkuşağı çoraplar giyerek lgbt bireylerin özgürlüklerini desteklediğimi belirtmem çok sığ mı olur mesela?

Masama yine yobazları/sağcıları trigger edecek bir şeyler koyabilirim ama tam ne olur bilemedim.

 
Bana katılmayacak çok kişi çıkacak ama linci göze alarak yazıyorum. Aktif olarak protesto edemeyeceksen hiçbir şey yapma daha iyi. Çünkü pasif direniş direniş değildir hiçbir değeri de yoktur. marksistspor


  • olaylar olaylar  (02.02.21 21:37:17) 
Haksız değilsiniz, ama susmuyorum ki. Sokaklarda olan eylemlerde zaten hep yer aldım. Gezi'de olduğumu da gururla söylüyorum hala. Yürüyüşler olsun mitingler olsun katıldım ama etrafımda hiç böyle bir şey yok şu sıralar.

Yine dersiniz, "hiç yoksa kendin tek başına git" diye. Ama limitim o kadar üzgünüm.
  • aguen  (02.02.21 21:42:42) 
Aktif-pasif farketmez "ben sizden değilim" dedirtecek her türlü direniş direniştir. Ben de eylemden eyleme gezen bir aktivist değilim ama mümkün olduğunca paramı bankalarda tutmamaya ve bunların önünde eğilen sermayeye vermemeye gayret ettim. Taksi kullanmadım, malum esnaftan ve markalardan alışveriş yapmadım. Mevcut siyasi sınıftan ve sözde muhalefetten umudu kesmem çok geç oldu. Daha erken fark edebilseydim belki daha aktif olurdum.


  • bruce mclaren  (02.02.21 22:23:31) 
Gökkuşağı çorap giymenin lgbt bireyleri destekleyen bir anlamı olduğunu bilmiyordum. Lgbt ler dışında böyle bir şey bilen var mı? Açıkcası şuanki sistemin işleyişini bende beğenmiyorum, anladığım kadarıyla burada yaşayarak birşeyleri değiştirmek istiyorsunuz. İnsanlar korkuyorlar bende dahil. Herhangi bir yanlışa yanlış dediğimizde fetöcü ilan edilmekten, hapse girmekten millet olarak korkuyoruz. Ülkemizde rte yi destekleyen kesim belki corona dolayısıyla işsizlik oranı çok arttığı için belki tekrar desteklemez. Fakat yerine geçecek olan doğru düzgün kim varki bilmiyorum. Tarafını belli etmek hiç bişey yapmamaktan iyidir ama bence çoraptansa sözlü olarak ifade etmek daha anlaşılır olur


  • rapisa  (02.02.21 23:03:22) 
Bu şartlar altında zaten imkanı olanların daha iyi şartlarda yaşamak için yurtdışına gitmek istemeleri tamamen kendi hayat standartlarını yükseltmek için. Sizin derdiniz anladığım kadarıyla buradaki yanlışlarla mücadele edip daha iyi bir Türkiye için mücadele etmek. Soru haksızlıklar karşısında ne yapabilirimken insanlar neden yurtdışına gitmenizi tavsiye ediyor anlamıyorum


  • rapisa  (02.02.21 23:09:29) 
Tarafımı zaten sözlü olarak belli ediyorum. Kurumdaki İK'cıların favori çalışanı olduğuma eminim hehe. Ama benim olduğum yerde ırkçılığa da, seksistliğe de yer olamaz çok netimdir.

Sadece gerizekalılar gökkuşağını iyice şeytanlaştırdılar, bakın buradayım, size karşıyım, hiçbir şey de yapamazsınız bana demek istiyorum.

Yetenekli olduğum için devlete yakın bir kurum olsa da atamazlar beni.
  • aguen  (02.02.21 23:26:58) 
Yaaa bende diyorum eski işyerimde takım elbisenin altına neden alakasız renkli çoraplar giyiyorlar :) :) hiç böyle bir anlamı olacağını düşğnmemiştim. Kusura bakmayın biraz komik geldi. Bence tarafınızı sözlü olarak ifade edip, başkasına yapılan haksızlık karşısında susmuyorsanız zaten elinizi taşın altına koyuyorsunuz. Çevremde bu kadarını bile yapan insan görmüyorum. Daha başka ne yapılabilir bilemiyorum.


  • rapisa  (02.02.21 23:35:27) 
Yalnız böyle bir amaç yok spesifik, ben böyle mi yapsam dedim yanlış anlaşılmasın.

Daha önceleri takımların altına pembe olur, dinozorlu vs. olur çoraplar giyiyordum ama bu sadece gereksiz ciddiyete karşı kendimi teselli etme çabasıydı :D
  • aguen  (02.02.21 23:43:00) 
Kadınlar, çocuklar, yoksullar, lgbt'ler çok kişi özellikle zor durumda, çeşitli dernekler, yardım kuruluşları, gruplar var, önerim buralara para yardımı yapmanız, çalışmalarını takip etmeniz ve gönüllük yapmanız olur, insanların hayatına değmek de değişimin bir parçası. Örneğin; Derin Yoksulluk Ağı, İklim Hareketi, Mavi Kalem, lgbt dernekleri, Nesin Vakfı, Alikev vb derneklerde gönüllük yapmaya başlarsanız, hayatta kalmak isteyen insanların neler yaşadıkları, nelerden eksik olduğunu görmüş ve beklentileri de öğrenmiş olacaksınız. SiStemi yapısal olarak değiştirmek için mücadele aslında tabandan başlıyor ve bu oluşumlar kolayca ulaşabileceğiniz ve sürekli insan gücüne ihtiyaç duyan yerler.


  • kaset  (03.02.21 00:54:33 ~ 00:56:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.