[]

Lens Kullanmak vs Lazer Göz Ameliyatı Olmak

Yıllardır gözlük kullanırım, numaram 2.25 civarı.

Sıkıldım gerçekten, yan etkilerini falan geçtim artık gözlükten kurtulmak istiyorum.

Lazer ile ilgili endişeler var. Lens daha güvenli bir çözüm gibi görünüyor ama lens kullanmanın sıkıntıları nelerdir? Hangisi size göre daha iyi bir çözüm olur?

 
ben lens diyorum. çünkü söylediğiniz gibi lazerin bir çok eksi yönü var ama lensin her gün ayırdığın 2 dk haricinde bir eksisi yok bana göre. yıllardır kullanıyorum çok memnunum.


  • Benyinegulerim  (31.01.21 21:32:05) 
Esim lazerle cizdirdi, gayet memnun. Cok nadir gozu kuruyor, goz damlasi kullaniyor o kadar.

Korkmasam ben de cizdirirdim. Lense ugrasmakdan biktigim icin gozluk kullaniyorum artik
  • fakyoras  (31.01.21 21:33:37) 
13 yaşımdan beri lens kullanıyorum. 17 sene olmuş. Kesinlikle çok temiz kullanmak, akşamları eve gelince çıkarmak, denize/havuza lensle girmemek, asla lensle uyumamak kaydıyla doktor da uygun görüyorsa önce lensi bi deneyin derim.
Sonra yine isterseniz ameliyat olabilirsiniz. Şu ana kadar ameliyattan pişman olan bir tanıdığım da olmadı.

  • pandispanya  (31.01.21 21:35:53 ~ 21:36:28) 
Doktorlar son kararı veriyor, lazer herkese yapılmıyor, detaylı muayene ediyorlar.

Lens için ise ben de yıllardır kullanıyorum ama göz kuruluğu ve lense toz vb yapışması çok rahatsız etmeye başladı. Acuve'nin nemlendiricili lensleri var, onları kullanmaya başladım, daha rahat. Yine bazı bağışıklık sistemi hastalıkları göz kuruluğu yapıyor ve lens açısından rahatsız ediyor. Göz doktoruna gittiğinizde muayene sonrası deneme lensi veriyor, onla biraz takılıyorsunuz, çok korkunuz yoksa deneyebilirsiniz.
  • kaset  (31.01.21 21:37:24) 
Birkaç sene önce aynı yol ayrımına ben de gelmiştim. lazer ameliyatta gece görüşünün olumsuz etkilenme ihtimali(starburst ya da halo effect) ve tekrar lazer operasyon geçirme şansının olmaması(belki de ameliyatına göre değişiyordur, hiç doktora gitmedim lazer için) sebeplerinden lense geçmeyi tercih ettim. Pandemiden sonra genelde evde olduğum için gözlükle devam ettim ama lens takınca dünya varmış diyorsun. Lazer olan arkadaşlarım veya tanıdıklarım da var. seneler oldu, onların da hiçbir sıkıntıları yok. pişman değiller. Ama ben göze alamadım.


  • olutaklidi  (31.01.21 22:35:33) 
uzun yillar gozluk ve lens kullanmis sonrasinda lazer olmus biri olarak kesinlikle lazeri oneririm. zaten gidip ben lazer ameliyati olmak istiyorum diyererek direkt ameliyat olamiyorsunuz. bir suru test sonrasinda ameliyata uygun olup olmadiginiza bakiliyor ilk.

ayrica lensin gunde ayirdigin 2 dakikan haricinde daha fazla etkisi var. kornea incelmesine neden oluyor. gozluk lense nazaran daha sagliklidir.
  • seksli harf  (31.01.21 23:52:20) 
bu tekrar ameliyat işleri aslında çok kişisel olaylar. yani numara tam düzelmediyse hastane düzeltme yoluna gidebilir tabii ama doktor uygun bulursa. Bence en iyisi bi göz doktorundan randevu alıp en sağlıklı bilgiyi ondan edinmek ameliyat konusunda. belki gözünüz hiç uygun değil boşa ikilemde kalmışsınız. gerçi miyopide bu ihtimal düşük ama.


  • olutaklidi  (01.02.21 01:11:05) 
önce gözlük, sonra lens, sonra yine gözlük sıralamasıyla - neredeyse 12-13 sene gözlük, bir o kadar da lens kullanmışımdır (gözler -4.00). 3 sene önce "lasek" ameliyatı oldum. ameliyat olduğum için inanılmaz mutluyum, keşke daha önce olsaydım diyorum. bir ürüne ihtiyaç duymadan görmenin rahatlığı paha biçilemez geldi bana. neye karar verirseniz verin, iyi bir doktora, hatta birden fazla iyi doktora görünüp o kararı vermenizin faydalı olacağını düşünüyorum.


  • semyasa  (01.02.21 01:49:42) 
15 sene oldu lasek olalı pişmanım!! neden ilk çıktığı gün olmadığıma..

askerde g3 ü gözlükle attım.. çok arzuluydum..

bilenler bilir..

aşırı teper hele birde genç ve kas tonunuz oturmamışsa..

tetiğe basmamla tepmeye müteakip kırılması bir oldu..

o gün yemin ettim ki bu iş bitecek..,

kavgaya girecem giremiyorum:)

topa kafayla çıkacam çıkamıyorum:)

bu 2 skill de bende gençken oturmadığı için onlardan ömür boyu muafım..

hayatımda sayısız halısaha maç oynadım 1 kere kafayla pas/gol yok :)

sosyal hayata etkisini de ölçmelisiniz..

palyatif çözüm mü dramatik çözüm mü

gözlüklerin kelebek taraflarının oturduğu burun kısmı inceden çökük..

genç yaşta kemeik gelişimine bile etkisi var..
  • hunharca ben  (01.02.21 11:24:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.