[]

İşten çıkarma sorusu

Şimdi diyelim ki;

- Patron beni çağırdı performansından memnun değilim dedi,
- Bende bunu neye dayanarak söylüyorsun dedim ( şirkette bu tarz performans ölçen bi sistem falan yok, her ay ne iş yaptığımızı anlattığımız bi excel gönderiyoruz, kontrol falan eden de yok)
-İşte sıraladı vsvs sonra da işten çıkarmak yasak gel anlaşmalı ayrılalım verelim kıdemli git dedi
- Bende hayır gitmicem çalışmaya ihtiyacım var

dersem ne oluyor ?

Birde geçende sordum ama beşki daha detaylı bilgi gelir diye ekleyeyim, normalde işçi çıkarmanın yasak olmadığı zamanlarda mesela patron çağırıp al kıdemini git diyebiliyor mu bahane göstermeden ?

 
4857 sayılı iş kanunu devreye girer.

haksız çıkarıldığını ispatlarsan işine dönersin. şirket özel ise almayacağım dükkan benim deme hakkına sahip o zaman fazladan 8 maaş mı ne ödüyor diye biliyorum.

mesai ücretini vermediyse sgk'ya ihbar ile tehdit edebilirsin. mesai ücreti ödüyor olabilir ama bunu da sgk'ya bildirip sigorta günlerini ona göre yatırması lazım.

patron patrondur istediği zaman istediği şekilde adam kovabilir. elbette 4857 sayılı kanunda belirtilen cezaları ve hakedişleri ödemesi koşuluyla.

edit: bu cezalardan kaçmak istemesi nedeniyle saçma sapan nedenlerle ya da mobbing yaparak adamın kendisinin kaçmasını sağlamaya çalışır.
  • phonex  (29.01.21 20:24:35 ~ 20:25:53) 
Patron işten çıkarma serbest olana kadar seni ücretsiz izne çıkarabilir. Bu aklında olsun.


  • himmet dayi  (29.01.21 21:22:39) 
niyeti bozmuşsa eğer bunun üzerine seni yüz kızartıcı bir nedenden çıkartıp tazminat vermeden yollayabilir. bunun üzerine dava edersin kıdem ve ihbar tazminatını ve enflasyon farkını +8 maaş alırsın.

sende gitmek istiyorsan oda anlaşmalı ayrılmak istiyorsa kıdem ve ihbar tazminatını x2 yada x3 olarak iste ve işsizlik maaşı alabilecek şekilde seni çıkarsınlar/istifa et.

bende anlaşmalı ayrılmıştım onlar bana sormadan kıdem+ihbar +4 mayış (mahkemenin yarısı) + işsizlik maaşı için uygun çıkarma teklif ettiler. istersen bunu al istersen babayı dediler. 2 sene mahkeme sürer dediler. aldım tabiki.
  • morcivert  (29.01.21 23:28:58 ~ 23:32:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.