[]

Ahşap mı mdf mi kullanayım?

Selamlar,
Bu işlerden anlayanlar vardır mutlaka. Masif ladin alacaktım aslında ama mdf ile daha uyguna gelecek diye bir durdum şuan.

aşağıdaki linkteki gibi bir tezgah yapacağım. özet olarak disk testereyi alttan tezgaha sabitleyeceğim. bu iş için mdf iş görür mü? videodaki arkadaş kontrplak ile yapmış. internetten alacağım malzemeyi, kontrplak ile masif ladin arasında pek fiyat farkı olmadığı için direkt masif alayım yapayım diye düşünmüştüm ama şimdi bu mdf ile de sanki yine dayanıklı olur gibi geldi ama emin olamıyorum.
tavsiyeniz var mıdır?


youtu.be

 
Ahşap var, ahşap var. Masif yapacak olursanız hangi ağacı kullanacaksınız?


  • fever  (22.01.21 13:56:35) 
ladin alacağım, yani şuan en kolay erişebildiğim bu var. ayrıca ucuz diye tabiiki. yine de dayanıklıdır diye düşünüyorum sağlamlığı konusunda sıkıntı olmasa yeterli. yoksa ceviz olması gibi bir beklentim yok.


  • veritaslibertas  (22.01.21 14:01:12 ~ 14:03:53) 
MDF'yi kullanmak çok daha kolay hele ladinle , köknarla başa çıkamazsın.


  • aids rakun  (22.01.21 14:04:01) 
neden ladinle başa çıkamam?


  • veritaslibertas  (22.01.21 15:00:14) 
Bu gavurlarda bizdeki gibi çok fazla MDF kullanımı yok, ya paraları bol ya da üretimi kolay diye su kontrası kullanıyorlar.

Güvenle MDF kulllanabilirsiniz, ya da çok fiyat fark etmiyorsa siz de su kontrası alabilirsiniz. Bunun haricinde ahşap derken masif paneli mi kast ettiniz?
  • John Bloor  (22.01.21 15:32:19) 
@jhonbloor evet hocam masif ladin kullanacağım


  • veritaslibertas  (22.01.21 15:51:04) 
mdf gibi paneller daha mantıklı geliyor bana. ham agaç çok daha canlıdır. zaman içerisinde hareket eder döner vs. bu tip şeyler için su kontrası/plywood - mdf panel daha mantıklı geliyor


  • kisa  (22.01.21 16:00:57) 
kontraplak daha sağlıklı olur ama tezgah çok büyük olmayacaksa mdf işinizi görür.


  • selam  (22.01.21 17:17:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.