[]

Kırgın/kızgın olmakta haklı mıyım?

İyi akşamlar.
Konu biraz uzun ve sıkıcı gelebilir ama kimseye anlatamayacağım bir şey olduğu için içimi size dökmek ve fikrinizi almak istiyorum.
Üniversiteden, yaklaşık 9 senedir tanıdığım bir arkadaşım var; her yönüyle sevdiğim, ne yaparsa yapsa kredisi bende bitmeyen, aşktan öte, kardeşlikten daha derin bir ilişkimin olduğu biri. Öyle sıcak yakınlığımız var ki benim çevremde kendisini bilmeyen, onun çevresinde de beni bilmeyen yok. Kendisine Ali diyelim.
Bir de yine okuldan ortak arkadaşımız var, adına Mehmet diyelim. Ne yaparsak yapalım hep üçümüz yapıyor, takılıyorduk. Mehmet, iki sene önce kendi çevresinden bir kızla ciddi bir şey düşünüyordu ve birkaç hafta birbirlerini tanıma evresindelerdi. Kıza da Ayşe diyelim. Bu süreçte, Ali'nin ofisinde kadın eleman arandığı için Ali, Mehmet'e "Senin Ayşe bizim ofiste çalışsın iş arıyorsa eğer." diyor ve Ayşe Ali'nin ofisinde çalışmaya başlıyor. Bu çalışma süresince Mehmet ile Ayşe birbirleri için uyumlu olmadıklarını anlıyorlar ve ayrılıyorlar. Ayşe hala Ali'nin ofisinde çalışmaya devam ediyor ama Ali'ye de Mehmet'in gözü önünde kur yapıyor devamlı. Sona, Ayşe Mehmet'in kuzeniyle çıkmaya başlıyor. Aradan bir erkek daha geçiyor ve Ali'ye yavşamaya başlıyor. Ben en başından beri Ali'yi uyarıyorum bu kız sağlam pabuç değil ve hepsinden öte en yakın ortak arkadaşımızın eski çıktığı, sana yakışmaz diyorum vs. En başta bir tehlike gözükmüyor ama sonraları Ali bana hep "Bu kız bana ofiste rahat vermiyor, devamlı bedensel temasta bulunacak ucuz şeyler yapıyor. Ya ben işten çıkacağım ya da askere gideceğim." diyor. Sonunda hem işten çıkıyor hem askere gidiyor. Kız oraya bile gidiyor Ali için. Ali bana her defasında olumsuz yanıt verdiğini ve kızın kendisini artık engellediğini söylüyor vs. Sonra askerden dönünce kız yine rahat vermiyor ve Ayşe'nin hala Ali'nin ofisine gittiğini öğreniyorum bir şekilde. Ali bana her defasında "Bana sen engel ol, hep ikimiz buluşalım ki o cesaret edemesin. Çünkü ben ona senin onu sevmediğini, eğer aramızda bir şey olduğunu sezerse Mehmet'e söyleyeceğini ve bunun sonucunda da iki dostumu birden kaybedeceğimi söyledim. Arkadaş olarak kalalım, ileri gitmesin dedim. Bu yüzden sen bana hep destek ve engel ol bu konuda." diye her defasında benden destek istiyor. Ben artık aralarında bir şey yok, sadece arkadaşlık olarak biliyordum. Ama geçen Ali'nin doğum günüydü. Whatsapp durumuma Ali'nin doğum günün kutladığım bir şey paylaştım ama aradan kısa bir süre sonra bir de baktım ki Ayşe de Ali ile beraber gittikleri, yanak yanağa gezdikleri eski fotoğraflardan kolaj yapıp "iyi ki doğdun sevgili!" diye bir şey paylaşmış. Ben şok oldum çünkü böyle bir şey beklemiyordum. Ama eski fotoğraflar hep iki senelik fotoğraflardı, büyük ihtimalle sadece ben engelini ortadan kaldırmak için durumu ben göreyim diye gizliliği sadece bana açık olarak paylaşmış olabilirdi. Ali'ye Whatsapp durumunun görüntülerini atıp ironi olarak "Allah tamamına erdirsin" yazdım ama cevap gelmedi. Kıza da yazdım. Kız da "Teşekkür ederim. İlişkimizin gizli kalmasını istemiştik. Bilmiyor muydun yoksa?" diye cevap yazdı. ben yine Ali'yi aradım ama bakmadı.

Sonra ertesi gün bana "Ayşe ile ne konuştuysanız ekran görüntüsünü at bana" dedi, o iki cümlelik ekran görüntüsünü attım. Sonra bir daha konuşmadık. Aradım, bakmadı. Ertesi günü Ayşe Whatsapp durumunda doğum günü pastası ve mum ışığında bir kutlama fotoğrafı atmış tekrar. Bu sefer fotoğraf yeniydi, maskeleri vardı çünkü. Sonra Ali'yi tekrar aradım. Bakmadı, Whatsapp'tan hayal kırıklığına uğradığımı ve gerçekten sevgili olup olmadıklarını sordum. O da bana "Sen bu soruyu bana sormak için geç kaldın, gittin arkamdan iş çeviren birini muhatap aldın. Dostluğumuzu zedeledin, bana ihanet ettin. Seneler sonra ilk kez böyle bir ihanetle karşılaşıyorum." diye cevap yazdı. Ben de "Arkandan iş çeviren birini tebrik etmek için mi kutlama yapıyordun? Nikah masasında mı öğrenecektim? Kraldan çok kralcı olduğum için özür dilerim. Size gerçekten mutluluklar dilerim." dedim. O zamandan bu yana konuşmuyoruz. Sadece aradan bir hafta geçti, bana iki akşamda bir "Oyun oynayalım" diye mesaj atıyor (beraber oynadığımız bilgisayar oyunu için).

Bu akıl tutulmasına, ortak arkadaşımıza yapılan ihanete (ki her ne kadar Mehmet artık evli ama yine de yanlış değil mi?), bu basit kıza gönül vermesine, bana "Sen bana engel ol" derken bir yandan da zaten yapacağını çoktan yapmasına, beni saçma sapan bir şeyle suçlayarak olayı asıl noktasından çıkarmasına, buluşalım istediğim her anı zaten diğeriyle doldurup "Benim pek keyfim yok." diyerek beni geçiştirdiği gerçeğine deli oluyorum. Hani çok sevdiğiniz biri için en iyisini istersiniz ya, ben de o sebeple üzülüyorum. Onun mutluluğu benim mutluluğum, onun hüznü benim hüznümdü çünkü.

Ben abartıyor muyum? Kızgın, kırgın olmakta haklı mıyım?

 
Oyun oynayalım mesajlarına yanıt veriyor musun, ne yanıt veriyorsun? Ya bu tip karaktersizleri hayatınızda tutmayın ya rica ediyorum.


  • Kahir ekseriyet  (18.01.21 20:22:46) 
Mehmet 'in son gelişmelerden haberi var mı? Varsa tepkisi nedir merak ettim. Mehmet ile Ali'nin güncel samimiyeti de soru işareti.


  • cekcekli  (18.01.21 20:50:11) 
Ya insanlar ne kadar entrikalı şeyleri seviyorlar yaa!!
İnsan gerçekten hayret ediyor.
Neyse ben de rahatsız olurdum haklısınız.
  • elma  (18.01.21 21:34:24) 
Bence siz burada istismar edilmişsiniz. Hem size diyorki kız benimle yakınlaşmak istiyor sen bana engel ol. Kendisi bir birey olarak bir kızdan uzak duramayacak kadar iradesiz biri demekki. Hadi diyelim öyle yardım istedi o zaman neden yalnız kaldıklarında yanak yanağalar. Bir ilişki yaşıyorsan arkasında dur yaşamıyorsan bu nedir diye sormanız çok normal. Siz sordunuz diye sanki hakkınız yokmuş gibi hani erkek aldatınca inkar eder kadın güvenmeyince suçlu olur ama erkek aldatmıştır ama sen bana güvenmiyor musun deyip üste çıkmaya çalışır ya arkadaşınız da aynen böyle yapmış sşze. Ben olsam bu arkadaşa temkinli yaklaşırdım. Diğer arkadaşlarınızın eski sevgilisiyle sevgili olmasını bir kenara bırakın bu kişi sağlam pabuç değil


  • rapisa  (18.01.21 21:40:12) 
@Kahir ekseriyet: cevap vermiyorum ya da "keyfim yok" diye geçiştiriyorum.
@cekcekli: hayır, haberi yok. iş dolayısıyla devamlı aynı ortamda karşılalıyorlar ama.
@playing star again: kendisine attığım "siz gerçekten sevgili misiniz?" sorusuna verdiği cevap.
  • m e b  (18.01.21 21:56:21) 
Üzgünüm ama arkadaşınız klasik zeytinyağı gibi üste çıkan insan modeli. "Dostunuz" size, dostluğumuzu zedeledin gittin arkamdan iş çevirdin diyecek ama iki günde bir oyuna davet edecek? Neden iki kelime bile olsa cevap veriyorsunuz, vermeyin :( Zaten kızla çoktan sevgili olmuşken size, bana engel ol beni rahatsız ediyor demesi, ileride durum öğrenildiğinde, hem size hem Mehmet'e karşı, ben çok direndim imajı çizmek için olmasın?
Haklısınız tabii ki, iletişimi kesin derim.

  • saveur  (19.01.21 01:20:44) 
sen seyircisin burada. bir film olsa oturur tartışılır kim haklı diye. ama senin durumun insanların işine karışmak. bu arkadaşlık falan değil.


  • sanzelize canavari  (19.01.21 09:15:30) 
Okurken bile sinir oldum. Yakın arkadaşın eski sevgilisiyle beraber olmak yeterince kötü de o kısmı geçiyorum. Güvenilecek bir adam değil bu, arkadaşım da sevgilim de olmasını istemezdim. Sizi de anlayamadım, tekrar tekrar niye arıyorsunuz? Kıza da meb seni kıskanıyor falan demiştir. Bana ihanet ettin deyip size oyun oynama mesajları atması da süper. Adama karşı zaafınız mı var, çok mu naifsiniz bilmiyorum ama evet sizi istismar ediyor.


  • asteriks  (19.01.21 09:32:40) 
tamam durum hoş değil ama bu insanlar yetişkin. istedikleri ile sevgili olabilirler. bunu namus meselesi haline getirmek size mi kaldı?


  • elorelia  (19.01.21 09:36:32) 
elorelia +1

özetle: herkes hatalı.

O onunla eski sevgili, bununla eski flört vs. diye, namus meselesi yapmak anlamsız olmuş. Ki Mehmet'le yaşadıkları doğru düzgün bir şey de yok. Mevcut ilişkilerine zarar vermedikten sonra, kişiler ayrıldıktan sonra isteyen istediği ile sevgili olur. Bunda ahlaksızlık vs. yok.

Tahminim şöyle: Ali kızı başlarda uzak tutmak istedi ama sonra bu durumdan kendisi de etkilendi. Siz de hem çok tavırlı hem de namus bekçiliği yaptığınız için size durumu anlatamadı.

Ama son yaptığı büyük öküzlük, ben olsam ekran görüntüsünü alır kıza gönderirdim. Sevgilin senin için arkamdan iş çeviren diye bahsediyor, bir daha düşün derdim. Sonra da elime çekirdek alır Ali'nin yazmasını beklerdim.

Ama sonuç olarak: Ne böyle insanlarla arkadaş olun, ne de milletin fi zamanında ilişki yaşadığı kadını "namus" meselesi yapın.
  • lcha  (19.01.21 13:09:53) 
değilsin. Bu kadar mesele haline getirmeye gerek yok, ayşe'yi ya da başka birini. tercih arkadaşına kalmış ister çıkar ister çıkmaz isterse hepinize gider yapar kendi kararı. Nasıl ifade etsem bilemedim ama bir düşün şu olaylardaki rolünü eğer ayşe seninle daha önce ilişki yaşamadıysa neden mesele haline getiriyorsun ki. ayşeyle sen de takılsaydın dahi daha verimli olurdu şu içinde olduğun sohbetten.


  • herseysermayeicin  (19.01.21 14:06:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.