[]

French Press'te hangi kahve?

Selam,
eve 330 ml'lik bir french press aldım. Marketlerde satılan her "filtre kahve" french press'e uygun olmuyormuş, bazıları makinelikmiş, French press için daha kalın çekim olmalıymış vs. vs. bir sürü şey okudum.

Şimdi sorum şu: french press'te hangi kahveyi içeyim? Markette satılan da olabilir, "git starbucks'ta bilmemne çektir" diyeceğiniz bir kahve de olabilir.

Çok kahve kültürüm yok ama americano (espresso bazlı mı demeliyim) seviyorum. Starbucks vb. yerlerde espresso çektirsem french press'te içebiliyor muyum? (sanırım onu güzel yapan makinenin basınç ile vermesi ama anlayın işte :) )

 
Espresso çekersen çok ince olur. French Press'te demlersen türk kahvesi gibi telvesiyle birlikte içersin :)

Starbucks'tan çekirdek kahve alacaksın. Kahvenin sol yanında kavrulma derecesi olur.

Blonde Roast: Az kavrulmuş kahvedir. İçimi hafiftir. Sert kahve sevenler beğnemeyebilir.
Medium Roast: Adından belli orta kavrulmuş. Genele hitap eder.
Dark Roast: Çok kavrulmuş kahve. Aroması biraz serttir. 'Acı kahve' dedikleri bence tam olarak bu.

Buna göre istediğin kahveyi al ve kasada çekilmesini iste. Zaten soracaklar nasıl çekelim diye. Sormazlarsa da french prese göre olması gerektiğini söylersen iri çekerler.

Çekim şekline göre kahveler de şu şekilde:
Türk kahvesi: Powder (pudra kıvamında)
Espresso: Super fine (çok ince)
Moka Pot: Fine (ince)
Aeropress: Fine (ince)
Hario V60: Medium (orta)
Kağıt filtre: Medium (orta)
Metal filtre: Medium (orta)
Syphon: Coarse (iri)
Chemex: Coarse (iri)
French Press: Coarse (iri)
Soğuk demleme: Coarse (iri)

Afiyet olsun.
  • himmet dayi  (14.01.21 20:34:45 ~ 20:36:16) 
French presse meyvemsi ve hafif, orta kavrulmus kahveleri seviyorum. Icimi cok daha yumusak ve zevkli.

French press icin cektirin, agir kavrulmus almayin. Espresso bazli icecekleri ben de cok seviyorum, ama fp icin guzel bir secim olmuyor. Kavruk kavruk 400-500 ml icecegi icmek hic zevk vermiyor.

Ulasabiliyorsaniz "direkt trade" alin, iciniz rahat olur, cocuk isciliginin bu kadar yogun oldugu bir alanda, biraz dikkatli secim yapmak lazim.


Starbucks vb. yerlerde espresso çektirsem french press'te içebiliyor muyum?
-Hayir olmaz. Espresso cekimi de kavurmasi da farkli.
  • buf-e kür  (14.01.21 21:13:47 ~ 21:18:58) 
paketin üzerinde "filtre kahve" yazan bütün kahveleri french presste demleyebilirsin, olmuyor diyen kim..


  • strobist  (14.01.21 21:18:00) 
Starbucks Sumatra French press için çektiriyorum, en sevdiğim kahve bu.


  • ludwig boltzmann  (14.01.21 22:40:16) 
www.trendyol.com

12'den sonra fiyatı 42 liraya döner. 2 tane al hemen.

aslında jubilaum önercektim ama onun fiyatı 40'a çıkmış bile.
  • spirit crusher  (14.01.21 22:57:33) 
Ben tchiboya gidiyorum, 100 gr yumuşak içimli french press te demlemelik kahve istiyorum diyorum. Şunu şunu verelim mi diyolar, ben de anlamadığım için ok diyorum. Alıp evde demleyip içiyorum. Eyyorlamam bu kadar.


  • turuncu tonlarda  (14.01.21 23:00:15) 
sanal baharatta fiyatlar fazla uygun değil mi? 1 kg 60tl üstelik kargo dahil. içimi nasıl. bildiğimiz kahvelerden mesela tchibo serilerinden falan hangisine yakın?

edit: kargo hariçmiş. hatta 45tlye bile kahve var.
  • scudman1  (14.01.21 23:14:40 ~ 23:16:38) 
Denediğim kahvelerden en çok coffee department in kahvelerini beğendim tavsiye ederim. İnternetten aldım ben satın alırken seçenekler oluyor frech press, filtre kahve makinesi, v60 gibi aldığınız yere belirtip satın alabilirsiniz. Marketlerde satılan hazır paketlenmiş kahveler yanmış ve bayat oluyor onlardan almak yerine yöresel kahveler satan mağazalardan çekirdek kahveyi kullandığınız demleme aparatına uygun olarak öğüttürüp almanızı tavsiye ederim. Ayrıca hazır paketler 250 gram oluyor. Bu şekilde 3 tane 100 er gram farklı kahveler alıp alternatif tadları deneyebilirsiniz


  • rapisa  (15.01.21 04:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.