[]

Islak fip olan kediyle ilgili tecrübesi bilgisi olan arkadaşlar

Doğduğundan beri bahçede baktığım çok sevdiğim 15 aylık kedinin birden karnı şişmeye başladı. Barınağa götürdüm, karnından sıvı almışlar, muayene vs ıslak fip olduğunu söylediler. 1 hafta orada kaldı. Ölümcül fakat iyi bakımla sevgiyle ne kadar yaşayacağını bilemeyiz dediler. Ben de orada daha fazla stres olmasın diye eve aldım. Bir kapsül yazdılar, yemeğine karıştırıp verilecek bir de bağışıklık için şurup alın dediler. Ben de damla aldım. Onlar karnından sıvı çekmişler ama haftada 1 karnının şişliğine bağlı olarak sıvı çekileceğini söylediler. Veterinerle konuştum sokak kedisi olduğundan 50 liraya yaparım dedi. Evde başka kedi var baya yabani temasları olmaz, aynı yerde çok tutmam ve aynı kaptan yemek vermem, başka bir risk olmaz inşallah.

Islak fip tecrübesi olan arkadaşlar, yapmam gereken nedir yol gösterirseniz çok sevinirim.


 
Aynı evde başka kedi varsa bulaşma ihtimali çok yüksek diye kaldı aklımda,
Aman o konuyu biraz daha okuyun

  • michael_knight  (13.01.21 18:01:33) 
Merhaba, ıslak mıydı hatırlamıyorum fakat bahçemde beslediğim bir kedinin karnı çok şişmişti hayvan hastanesinde fip teşhisi koydular. İlaçlar yazdılar karnının şişini indirmediler.ben ilaçlarla ineceğini sanmıştım inmeyince bende kediyi kendi veterinerime götürmeye karar verdim fakat kediyi çantaya sokamadığım için yolda kucağımdan kaçtı. 1 hafta sonra karnı ünmiş bir şekilde gayet sağlıklı olarak geldi :) bu arada internetten çok araştırdım fip hastalığı tahlille teşhisi konulan bir hastalık değilmiş. Ancak ölürse otopside anlaşılıyor. Veterinerim kendi kedisinin fip olduğu inu evdeki diğer kedilere bulaşmadığını söyledi. İnternetten okuduklarımdan anladığım kadarıyla bu konuda net bir bilgi yok. Yurtdışında ilacı satılıyor fakat çok pahalı. Lysine aminoasitin bağışıklığını güçlendirmeye yardımcı olduğunu söylüyorlar.


  • rapisa  (14.01.21 01:58:43) 
Dediğiniz gibi tanısı konulamayan tedavisi de olmayan bir hastalıkmış. Maalesef karnı dünden beri bile şişti, yürürken hafif dengesizleşiyor ve hareketi çok kısıtlı belirtiler fip ihtimalini gösteriyor şu an=( iştahı yok gibi, ilacı şırıngayla verdim. Kemikleri bile incelmiş resmen içim gidiyor=( inşallah başka deneyimi olan birileri de görür.


  • mslny  (14.01.21 17:17:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.