[]

Kedi kısırlaştırma sonrası dikiş açılması

Merhaba, kedimi 1 hafta önce kısırlaştırdım dün dikişi açıldı. Çok kedi kısırlaştırmış bir tanıdık batikon sürüp üzerine Madecassol ve furacin sürmemi söyledi bu şekilde 5 günde iyileşir dedi ama delik oldu orada. Kedi çok korkak bir kedi daha önce veterinere götürdükten sonra koltuklara işemeye başladı. Psikolojik olarak çok etkileniyor bu yüzden çok mecbur kalmadıkça götürmemeye çalışıyorum fakat yarası iyileşir mi emin olamadım. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi




 
daha anlaşılır bir fotoğraf yollayabilir misiniz? bunu yarın veterinerime gönderip cevabını size yazarım.


  • disardayim  (13.01.21 00:40:09) 
imgyukle.com

Linkte ekledim
  • rapisa  (13.01.21 00:49:57) 
fotosunu ameliyati yapan veterinere gonderin. sorun yok diyecektir muhtemelen. corap gibi bir sey giydirerek oynamasini onleyebilirsiniz.


  • fakyoras  (13.01.21 00:53:10 ~ 01:02:49) 
Aradım kediyi getirmemi söyledi fotoğrafı görmeden. Ben belediyede kısırlaştırma yaptırıyorum çünkü bahçemde çok kedi var 6 tane kısırlaştırdım. Belediye hayvanı görmeden bişey yapmıyor


  • rapisa  (13.01.21 01:04:24) 
Dostum kediler orayla oynar. Yakalık takıldı mı hayvana? Takılmadıysa sen oraya merhem de sürsen o yarasını yalar ve dikişini koparır. tavsiyem, yara üzerine gazlı bez koyup sıkıca sarman bir bandajla. Sonra da veterinere ya da belediyeye götürmen. Belediye sıkıntı dersen götür bir veterinere, pansuman yapsın geçsin gitsin. Enfeksiyon kapmadığı müddetçe bir şey olmaz.


  • prole  (13.01.21 01:29:10) 
Şimdiye kadarki kedilerin hiçbirine bandaj,yakalık, kıyafet giydirmeden iyileştiler. Bir tanesiniçe kıyafet giydirdim o da kıyafeti çıkarmak için çok uğraştı çıkardım bir sorun olmadan iyileşti. Yakalığı da aynı şekilde hayvan huzursuz oluyor. Konuyu açarken bilgisi olanlar diye belirtmiştim aslında.


  • rapisa  (13.01.21 04:10:56) 
Birde ben akıl edememiştim veterinere götürmeyi söylediğin iyi oldu


  • rapisa  (13.01.21 04:12:21) 
Bak ya :) Ben hiç kedilerimi kısırlaştırmadım sanki. İster internete bak, ister veterinere sor, benim söylediğimi söyleyecektir. Umarım kedi bir biçimde enfeksiyon kapmadan iyileşir.

Şuraya açıklama kopyalayayım da ileride ihtiyacı olanlar olursa arayıp okusun.

"Kedinizin dikişleri doktorun işlem tercihine bağlı olarak içeride ya da dışarıda olabilir. Dışarıda olan dikişlerin dezavantajı, kedinizin onlardan rahatsız olup onları çıkartmaya çalışmasıdır, bu nedenle ameliyat öncesinde bu konu ile ilgili mutlaka veteriner ile konuşun ve dikişlerin nasıl konumlanacağı ile ilgili bilgi alın. Kediniz içgüdüsel olarak yarasını yalamaya ve çiğnemeye çalışacaktır; mümkün olduğunca bunu yapmasını engelleyin."

"Kısırlaştırma operasyonu sonrasında eğer kedinizde dikiş varsa dikişlerin takip edilmesi önemlidir. Yara tamamen iyileşene kadar bir yakalık kullanmak çok iyi bir tercih olacaktır. Kedinin dikiş bölgesini yalamasına ve ısırmasına engel olmak için Elizabeth yakalığı kullanmanız kedinizi sürekli göz önünde tutmaktan çok daha kolay ve işlevsel bir çözümdür. Veteriner hekimin vermiş olduğu öneriler doğrultusunda pansuman yapmanız da dikişlerin hızlı ve sorunsuz bir şekilde iyileşmesi açısından çok önemlidir. Kedi kısırlaştırma ameliyatı sonrasında veteriner hekimin uygun gördüğü zamanlarda kontrole gidilmesi ve herhangi bir sorun olup olmadığının anlaşılması gerekir. Bu süreçte siz de operasyon bölgesinde şişlik, kızarıklık ya da iltihaplanma gibi oluşumlara rastlarsanız mutlaka hekiminizi bilgilendirerek erken aşamada önlem almalısınız."
  • prole  (13.01.21 16:50:16) 
Yazdıklarınızda haklısınız fakat bu kedileein yakalık takmadan veya tulum giymeden iyüleşmediklerini göstermez. Kediye bugün önce tulum çok huysuzlaşınca tulumu çıkarıp yakalık taktım. Yakalığı takınca epilepsi gibi nefes alış verişi anormalleşti. Bu bahsettiğim kedi dün kısırlaştırdığım kedi. Dikişi açılan kedimi konuyu açarken yazdığım gibi veterinere götürmek istemeyişimin nedeni kedi çok hassas psikolojik olarak çok etkileniyor. Diyeceksiniz bütün kediler sevmez. Evet ama bu kedimin iki ay önce dişi çekildi o günden beri 1 ay boyunca koltuklara işedi şuanda ara ara merdivenlere işiyor. Allah tan koltuktan vazgeçirebildim. Hem hayvanı bu psikolojiye sokmak istemiyorum hemde koltuklara işlemesini istemiyorum. Buradan fikir almak istememin ve bilgisi olanların yazmasınıı söylememdeki amacım gerçekten veterinere gitmeme gerek var mı? Buydu. Bende evinde iki tane yeni kısırlaştırdığım kediyle iyileşene kadar zor bir süreç geçiriyorum ve insanların doğru düzgün okumadan yorum yazmalarından hoşlanmıyorum. Biraz empati lütfen.


  • rapisa  (14.01.21 01:00:58) 
@rapisa,

dünden beri başlığınız ve açtığınız yorumlar gözüme ilişiyor. Yani diycem diycem ama aman ananiyimioguz otur, aman tadımız kaçmasın, keyfimiz bozulmasın diye frenlemeye çalışıyorum artık dayanamadım. Yani tartışma yaratmaya veya sosyal zorba olmak da hiç istemem ama artık bunu birinin söylemesi lazım.

Yahu bu ne agresiflik? Son yorumda yazdığınızı biz daha yeni öğreniyoruz, insanlar bunu bilmeden yorum yapıyor diye onlara neden kızıyorsunuz? İnsanlar sizi tanımıyor, size yardımcı olmaya çalışıyor. Kimsenin size veya kedinize karşı bir garezi yok ki neden ters cevap veriyorsunuz?

Herkes kendi tecrübesini söylüyor. Her hastalığın istisnai bir durumu, her tedavinin istisnai bir yolu vardır. Ama olması gerekenler arkadaşların dediği gibidir. Ben de aynılarını yazacaktım dün gece ama tavrınız yüzünden yazamadım.

Ben de kedimi ameliyat ettirdim, bu işin oluru orası güzelce sarılır, kediye de boyunluk takılır. Evet rahatsız olabilir, evet psikolojisi bozulabilir ama YARASININ IYILESMESI daha önceliklidir. Çünkü eğer önlem alınmazsa daha kötü sonuçlar doğurabilir. Önceki kedileriniz bu yöntemler uygulanmadan iyileşti diye bunlara gerek yok diyemezsiniz. Çünkü her karakter farklıdır. Duruma göre farklı yaklaşılır.

Telaşınızı ve endişenizi anlıyorum ama bu neyin öfkesi bu ya.

Yok akıl sır erdiremiyorum ya. Ben de hayanseverim, ben de bakıp ilgileniyorum kedilerimle ama nerde normalden fazla kedi bakan bir arkadaşım varsa ya ailesiyle sorunlu, ya düzenli ilişkileri olmuyor, ya erkek düşmanı, ya da böyle feminist topluluklardan çıkmayan, çirkef, saldırgan insanlar.

Hiç mi şaşmaz arkadaş bi kendinize gelin ya.

Kırdıysam da özür dilerim sinirlendim gece gece dayanamadım.
  • ananiyimioguz  (14.01.21 01:24:44) 
@anaiyimioguz önce size cevap yazıyordum sonra "nerde normalden fazla kedi bakan arkadaşım varsa ya aikesiyle sorunlu, ya düzenli ilişkisi olmuyor, ya erkek düşmanı, ya saldırgan, yabida....." cümlesini kuran bir insana birşey anlatmaya gerek olmadığına karar verdim.


  • rapisa  (14.01.21 01:44:38) 
Zaten niyetim tartışmak değil ama sırf bunu anlamak için hayvan hakları topluluklarında görev aldım, mamalar dağıttım, yuvalar aradık, canları iyileştirdik. Hayvan hakları savunucularının çoğu yukarıdaki dediğim kümeye giriyor gerçekten gözümle gördüm.

Onlar artık, diğer insanların kendilerini kafayı yemiş olarak tanımlamalarıyla alay eder duruma gelmiş, kendilerini çok kutsal ve ilahi bir boyutta görmeye başlamışlar. İnsanların onları anlamadığını düşünüyorlar. Sanki bizim göremediklerimizi görüyorlar. Halbuki hepsiyle uzun uzun sohbet ettim yemin ederim altında hep bir pürüz var ya. Hepimizde var da, bu insanlarda şaşmıyor yani, çok fazla ortak sorunları var. Neyse varsayımımı kendimce onayladıktan sonra akıl sağlığım için çıktım sonra. Kendi ufak çevremde elimden geldiğince yardımcı oluyorum.

Vicdanı olan her insan bir can ile en az onlar kadar iletişim kurar, anlar ve üzülür zaten. Fakat evrende kaos hakimken, hayvanlar birbirini yerken, çocuklar ölürken kimse hepsine yetişemez. Bazı şeylere kayıtsız kalamazsak kafayı yeriz. Buna ne zamanımız ne paramız yeter. Rasyonel bir şey değil yani.

Değişmek pek mümkün değil herkesin kendi doğruları var da en azından biraz daha dikkat eder, yükselmezsiniz olur olmadık diye paylaştım, o kadar.
  • ananiyimioguz  (14.01.21 02:06:00 ~ 02:06:50) 
Bahöemde bir tane evimde de bir tane kedi besliyordum. Evimdeki kedi ve bahçedeki ve sonra onların çocukları doğurunca kedi nüfusu hayli arttı. Bende kedileri seviyorum fakat akıl sağlığımı korumak, kedilerinde sağlığı için kısırlaştırıyorum. Bahçemde bszen3-5 tane bazende 8-10 tane kedi oluyor. Evdede 4 tane var 3 tane çde yavru. Bu durumdan memnun değilim. Bir ev için en fazla 2 kedi olmalı çünkü hem çok vaktimi alıyor hemde maddi manevi etkileniyorum. Hastalandıklarında üzülüyorum. Kedilerimi kısırlaştırmaya götürdüğümde kılık kıyafeti kirli, kendüne bakmayan ve mahallesindeki kedileri 5er 10ar kısırlaştırmaya götğren insanlar gördüm. Biraz garipsedim ama kimbilir onun hayatında neler oluyor ne yaşıyor. Öyle olmayı istemedim. Hayatın insanın hayatına ne getireceği belli olmuyor. Ailesinde problem olan insanlar belki bunu seçnemişlerdir. Belki annesi ve babası ölmüştür? Bu yüzden insanları yadırgamamaya bilmeden wşeştirmemeye çalışıyorum. Çünkü genelde başıma geliyor.


  • rapisa  (14.01.21 02:19:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.