[]

Yaşıtınız insanlara yarı resmi olarak nasıl hitap ediyorsunuz?

Sosyal konularda çekingen bir insanım. İş ortamında tanıştık biriyle ve zaman içinde bir samimiyet oluşunca abi/abla diyerek işi götürebiliyorum ama yakın yaş skalası olunca çok geriliyorum. Misal kadın müşterimiz var uzun zamandır tanışıklığım olan. O bana x-ciğim, canım felan diyor ama ben zaten öyle rahat bir şekilde hitap edemem, abla da olmaz. ismiyle hitap etsem naber kız ayşe der gibi ciddiyetsiz olucak gibi geliyor ama o bana canım derken ben ona hanım diyince o da hoş değil sanki. ne demek lazım bu tarz insanlara.
(derdimi seveyim evet)



 
Hanım/bey devam edebilir, size canım falan deniyorsa illa sizin de bu tür hitaplara başvurmanıza gerek yok

İsimle de hitap edebilirsiniz. Naber kız ayşe gibi bir durum oluşmaz.
  • kojonotsuki  (08.01.21 16:28:46) 
iş ortamında abla abi konuşmalarını pek sevmiyorum. Hatta genelde hoş da karşılanmıyor (mühendislik firması ya da ajans değilse)

Ya hanım bey ya da direkt ismiyle hitap etmek iyidir. Ben çevredeki insanlar nasıl konuşuyor ona bakarak şekil alıyorum.
  • lcha  (08.01.21 16:28:47) 
Müşteri veya tedarikçiyse hanım/bey diyorum. Aynı yerde çalışıyorsak isimle hitap ediyorum (iş dışında da çok yakınımsa bebeğim fln diyebiliyorum). Abla/abi hitabını iş ortamında hiç sevmiyorum.

İlave: müşterideki ustaya yaşı bana yakın da olsa abi veya usta diyorum.
  • pati  (08.01.21 16:34:49 ~ 16:35:51) 
hanım-bey devam o zaman. çok kurumsal bir ortamımız yok genel olarak abi-abla hatta yaş farkına göre amca diye hitap ediliyor genelde


  • genc irisi  (08.01.21 16:36:11) 
Abi/abla bana mahalle ağzı geliyor. Büyüğüme de küçüğüme de siz diyorum. Samimiyet varsa adı ile hitap ediyorum.


  • ruhen hastayim ben  (08.01.21 16:55:27) 
Hanım demeyip başka ne diyeceksiniz?


  • pro9it9is9  (08.01.21 17:13:08) 
Büyük de olsa küçük de olsa benimle yaşıt da olsa ben herkese abi derim.


  • etna  (08.01.21 18:31:27) 
Ayşe hanimcim


  • yarey  (08.01.21 18:51:09) 
benden büyük erkeklere abi diyorum, kadınlara hanım. yaştıım erkek ve kadınların hepsine sadece ismiyle.


  • papuayenigine02561  (08.01.21 19:24:51) 
Bana "sen" diye hitap eden tüm iş arkadaşlarıma yaş, mevki farketmeksizin ben de "sen" diye hitap ediyorum. Ama bence müşteriye "hanım" kalabilir :/


  • bir peynir kutusu kibrit  (08.01.21 19:36:48) 
Sadece adı naber kız gibi olmaz. Hatta bence büyüklere bile sadece ismi ile hitap edilebilir iş ortamında illa çok resmiyet ya da çok mahalle ağzı olmasın denirse. Ortama göre belirleniyor sizin ortamda samimi olduğuna göre bence düz Ayşe de gitsin.


  • Kediyi üzdün  (08.01.21 19:43:18) 
Duruma göre çok saçma bir karma olan, ayşe, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Gibi bir kalıp kullanmışlığım var.


  • physcos physcos  (10.01.21 01:53:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.