[]

Gündüzleri uykulu olup, gece olunca ise uykulu hallerin kaçması

normal insanlar için işin normali şu şekilde gelişiyordur: şayet yeterli süre uyunmuşsa zinde bir şekilde gün geçirilir, gece vakti olunca da insanın enerjisi yavaş yavaş düşmeye başlar ve uykusu gelir; uyur.

ben ise ne kadar uyursam uyuyayım, gündüzleri sürekli uykulu bir halim oluyor, gözlerimden uyku akıyor. gün içinde birden fazla kez yüzümü yıkasam da kendime gelemiyorum, yani tam bir ayılma olmuyor.

saat gece 10 civarları olunca ise bildiğin cin gibi oluyorum. bu kez de uykum gelmiyor, uykuya dalışım zor oluyor.

öyle çok az da uyuyan biri değilimdir yani, 9 saat civarı uyurum.

az uyumamasına rağmen gündüzleri benimki gibi bir modda takılanlar var mı? niye böyle oluyor acaba?

 
ben de öyleyim. 9 saat uyurum ben de. sabah çok zor uyanırım. neden acaba?


  • batlegolas  (03.01.21 15:14:01) 
Ben akşam saat 9'dan sonra resmen uyanıyorum, açılıyorum. Resmen kafam açılıyor ya. Benim gündüzki halim tam olarak uykululuk değil ama uyuşuk geziyorum, halsizlik çok mesela. İsteksizlik... ama gece 9'dan sonra bildiğin evin bayram temizliğini yapabilecek kadar hareketleniyorum. Sebebini bilmiyorum ama ben saat 21.00 birkaç dk geçerken doğmuşum. Ona bağlıyorum. Sende durum nasıl?


  • 1bir1bir1  (03.01.21 15:30:42) 
@1bir1bir1 akşam 9'dan sonra olan durumlar bende de tam olarak aynı şekilde, en geç 9-10 civarları ben de öyle oluyorum.

ama bende gündüzki durum, halsizlik vs. değil mesela. gündüzleri net gözlerimden uyku akıyor. sanki o gün 2 saat uyuyup uyanmışsın ve o şekilde gün geçiriyorsun hissiyle gözlerde hep bir uyku hali mevcut oluyor, ta ki gece olana kadar.
  • jonas  (03.01.21 15:43:20) 
birisi bu mod'a hayatını uydurduğunu, bu sebeple gündüzleri uyuyup geceleri çalıştığını söyledi, işi buna müsaitmiş.

hekime danışasın varsa şu sırayla gidebilirsin
aile hekimi kan tahlili> dahiliye tiroid> göğüs hastalıkları-uyku kliniği
  • esref  (03.01.21 16:08:01 ~ 16:15:13) 
detaylı hikaye alınarak ve gerekli testler yapılarak değerlendirilmeli ama ergenlikten itibaren başlayan ve süreklilik arzeden bir durumsa şurdan başlayın :

en.m.wikipedia.org
en.m.wikipedia.org
  • qaram  (03.01.21 17:32:44) 
Bayağı bildiğin uykuluysan gözü açmakta zorlanma ve durduk yere uyuma varsa evet doktora git. Narkolepsi miydi neydi öyle bir hastalık var, benim bir tanıdığımda vardı bu, kaç kez direksiyonda trafikteyken uyuyakalmış. Aman diyim bi git görün bence de.


  • 1bir1bir1  (03.01.21 17:42:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.