[]

İki bas gitar modeli arasında kaldım

1. opsiyon thomann'dan harley benton perdesiz j bass ;

www.thomann.de

2. ise facebook'da gördüğüm bir ilan. Squier jazz bass demiş. 5 telli. 5 telli olması biraz cezbetti, daha önce hem 4 hem 5 telli gitarım olduğu için 5'i tercih edebilirim. Bu eleman luthierde kendime özel perdesiz masif maple sap yaptırdım demiş. 250€ istiyor (belki pazarlık payı vardır)

www.facebook.com

Arada 80€ fark var. İkisinden de çok bişey beklemiyorum bu fiyatlara, ama squier 5 telli olmasının haricinde kalite olarak, çalma olarak avantaj sağlar mı acaba? Görmeden ellemeden bilemeyiz de, sapının özel yapılmış olması iyi birşey olabilir mi? Manyetikler falan bir tık üstte midir harley bentona göre?

Forumlarda okuduğum kadarıyla ikisi de biraz loto gitarlar, iyi de çıkabilir kötü de demişler.

 
Maple, rosewood ve abanoza göre yumuşak bir ağaçtır ve flatwound yerine roundwound ile çaldıysa bu vatandaş (fotoğraflarda görebildiğim kadarıyla) fingerboard'ın ırzına geçmiş olma ihtimali var. Bunu da denkleme katın bence.

~squier boklamıyorum bu arada ben de çaldım zamanında squier strat, şimdi kullandığım bas da düşük segment bi alet.

ha ama segmentli satışa geçtiklerinden beri basic squier'lerde eskisi gibi çok güzel gitar çıkma ihtimali epey düştü onu da kabul etmek lazım :/
  • hedep  (02.01.21 00:50:44 ~ 01:53:13) 
Linklere bakmadım ama squier jazz bass güzeldir. Ergenler ve zenginler tarafından küçümsenir ancak mutevazı ve rahat gitardır. Güzel bir ton ayarıyla her tarza gider. Ben hem sepultura / kreator çaldım. Hem türkü barda çaldım. Hem 90lar pop müzik çaldım. Hem de blues çaldım squier jass bass ile. Yani düşük segment bir gitar alayım çok param yok derseniz sizi mahcup etmez. Bir de mahalle maçında en pahalı kramponu ve orijinal formayı giyenler değil, terlik ve atletle oynayanlar genelde daha iyi oynarlar. Keyif almasını bilmek lazım. Parayla saadet olmuyor. :)


  • captainclaw  (02.01.21 01:34:40) 
Sap eskimiş durmuyor fotoğraflarda. Ama harley bentona doğru kayıyorum ben yine de


  • mirafiori  (02.01.21 01:43:30) 
squier'in 70 vibe modelleri var artık, muhteşem soundları var aklında olsun. türkiyede sayılı bas insanlarından biri olan arkadaşım, elinde son derece butik baslar olmasına rağmen vibe 70 aldı ve elinden düşürmüyor, niye diye sordum, 70 yılındaki manyetik ölçüsüyle aynı yapmışlar ton yelpazesi çok geniş, her işe de gidiyor dedi.

perdesizini bilmem, perdesizde ibanez, fbass vari modern basları bilirim.

perdesizde de klavye önemlidir ama fender türevi baslarda abanoz görmedim pek. genelde türkiyede sistem, paran eğer orjinal perdesiz alacak bütçeye sahip değilsen, kullandığın normal basın aynı scalesinde bir ibanez bas seçip, onu perdesiz yaptırmaktır(basın gövde ve sap ağacı önemli, ona göre klavye değiştirirsin. bu kombinasyona hakim değilim şu an). eğer biraz daha iyi kalite beklersen, sırayla klavye(gövde ve sap ağaç kombinasyonuna göre eğer oluyorsa abanoz) yaptırmak(sap değil), sonra preampli değiştirmek, en son keyfe keder manyetik.

ama ibanezlerde manyetik değiştiren hiç görmedim. üstündekiler perdesize yetiyor.
  • killerbee  (02.01.21 07:47:15 ~ 07:53:46) 
Squier lar gayet iş görecek baslar üretiyor ama fotodaki Basın fretleri yerine tüm fretboard u sökülmüş gibi geldi. (Sanki maple üzerinde olan rosewood kapak kalkmış gibi) fretboard radius da yok o yüzden. Dediğim gibi bu fotodan yapabileceğim bi yorum.


  • alembic  (02.01.21 10:50:09) 
Yav facebooktaki adama yazdım, madem sapı değiştirdin eskisi duruyor mu dedim, o da gitarı ben de böyle aldım dedi öyle diyince kıllandım belki orjinalinde squier bile değildi...


  • mirafiori  (02.01.21 17:15:22 ~ 17:15:48) 
o squier'in muhtemelen klavyede sorun vardı freze yaptılar ondan radius yok.


  • killerbee  (02.01.21 17:29:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.