[]

Asgari ücrete çalışmak

Selamlar. 2 yıl önce kpss 92.3 puanla kamuya atandım. Düz memurum şuan aldığım maaş vergi kesintisi dahil 3700 türk lirası. Servis yok yemek yok. Aylık yol+yemek masrafım ile birlikte bana kalan maaş 3200 lira falan. Yaptığım işte yoğun günde 300-400 civarı kişi ile ilgileniyorum. Fabrikalarda 4-5 bin liraya çalışan dostlarım var. Yemek+yol yılın bazı dönemleri yardım ve ikramiye gibi şeyleride var. Ne yapayım bende fabrikada bir iş bulup istifa mı etsem? Zaten devletin zam falan verdiğide yok geçen yıl 150 lira zam aldım.




 
Mesailerle birlikte 6-7 bin lira maaş alan arkadaşlarım da var iyi fabrikalarda


  • soru icin geldim  (29.12.20 03:18:00) 
Seni anlıyorum. Yazık ve üzücü. İktidar her yıl asgari ücrete %20-30 zam yaparken memura %3 zam yapıyor. Çünkü memurlar insan değil. Orta tabaka eridi bitti resmen. Memur kavramı kalmadı. Asgari ücret memur maaşına yaklaştı. Şu durumda akpye oy veren kamu personelinin akıl sağlığı yerinde değildir net.


  • stillalive  (29.12.20 03:20:24) 
Üniversite mezunuysanız işçi olarak çalışmanız zor. Fabrikalara üniversite mezunu işçi almazlar. Lise ya da ön lisans ise mantıklı olabilir.


  • dissendium  (29.12.20 03:23:21) 
Başlıkta geçen asgari ücret konuda nerede?


  • baal  (29.12.20 06:55:19) 
Türkiye'de memur olmak bence yapılabilecek en mantıksız şey. Memurların bir çoğu kendine güvensiz tipler (genelleme yok, iyilerini tenzih ederim) yazdıklarınızdan da öyle biri olmadığınızı anlıyorum.

büyük kazançlar büyük risklerden doğar. deneyebilirsiniz. sadece asgari ücret ile çalışmayı değil, alanınıza göre güzel bir özel sektör firmasında da çalışabilirsiniz.
  • patates  (29.12.20 09:19:41) 
memurluğun en büyük artısı işsizlik korkusunun olmaması, düzenli çalışma saatleri, maaş garantisi bence. özelde bunların hiçbirini bulamazsın. 4-5 alanlar ya kalifiyedir ki senin herhangi bi ustalığının olmadığını varsayıyorum, ya da mesailerle birlikte o ücretleri alıyolardır. kimse yeni başlayan personele o paraları zaten vermez, asgari ücret ile başlarsın.

cumartesi çalışmamak ve akşam 5'te paydos edebilmek büyük nimet. varsa türkiye'de böyle bir fabrika, söyle biz de bilelim. yani hem cumartesi çalışacaksın, hem gün mesai saatlerin uzayacak. ve en iyi ihtimalle senin düşüncene göre şu ankinden 1000 tl fazla alacaksın? değer mi? bence değmez. ayda 4 cumartesi çalışmaya gelsem güzel bi fazla mesai yansır maaşıma ama fazla para kazanmak yerine evde dinlenmeyi tercih ediyorum.
  • elorelia  (29.12.20 09:24:11) 
ben de 5 sene önce lisans kpss ile 90 puanla bir kite atandım. maaşım muhtemelen ocak ayında 6 binin üzerinde olacak. iyi mi tabiki değil. o puanı aldıpınıza göre tekrar alabilirsiniz. tekrar kpss ye hazırlanıp daha iyi maaşı olan bi kuruma atanırsınız inşallah.


  • herseyi birakip gitmek istiyorum  (29.12.20 09:27:20) 
yeni mezun mühendisler şanslılarsa 3000-3500 ile işe girebiliyorlar özelde. ama 2 gün sonra kapının önüne koyulma riskleri var.
fabrika ise eğer firma düzgün değilse mesainizi ödemez, ikramiye vermez vs... yada iyi bir yer ise emekli dahi olabilirsiniz.
başka bir kuruma düz memur olarak geçme şansınız varmı? tekrar kpss kasın daha rahat bir kuruma geçebilirsiniz mesela. şu anda cumartesi, pazar sizin, akşam 5-6 dan sonrası sizin.

memur olarak kalın veya fabrikaya gidin demeyeceğim. çalıştığınız yerdeki ulaşabileceğiniz konumlara bakın. o konumlara gerçekten ulaşma ihtimaliniz varmı veya ulaşmak istiyormusunuz? ona göre karar verin.
  • morcivert  (29.12.20 09:36:01 ~ 09:37:03) 
kamu görevinde olup da vatandaşla uğraşmak kadar yıpratıcı bir şey yok gerçekten. kurumsal şirketlerde idari işler/muhasebe gibi departmanlara bakabilirsin. burada ciddi bir şey çıkarsa istifa edersin. memnun kalmazsan istifa sonrası geri dönüş imkanını kullanırsın.


  • redskull  (29.12.20 10:05:22 ~ 10:06:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.