[]

Cocugunu zengin Oktay gibi buyuten akraba

Bizim bir akraba var, sevdigimiz saydigimiz da bir abimiz aslinda. Asgari ucretle, kisa calisma odenegi bilmemne ile 10-12 saat fabrikada agir islerde vardiyali calisiyor gecesi gunduzu belli degil. Bunun 10 yaslarinda bir cocugu var. Cocugu bildigin zengin pci Oktay gibi bir sey yapacak (Kendi de cocuklugunu pek yasamamis ogluna ne isterse aliyor iste.), simarik ne gorse aldiran bir cocuk zaten. En kral oyuncaklarla buyudu, telefonu, tableti var, kis geliyor dedik alma bos ver dedik en pahali bisikletlerden aldi. Dedi ozelliklerinden anlarsin bana akil ver laptop alayim. 10 yasindaki cocuga gore bir sey tavsiye ediyoruz almisken iyi bir sey olsun diyor 6-7 binlik makine aliyor falan. Simdi de gelmis yilbasi hediyesi alacakmis ogluna, beyzadenin tableti 3 yillik olmus eskimis tablet tavsiyesi istiyor benden anlarsin diye, tablet icin de 3000-3500 butce koymuslar, 1000 liralik tablet neyine yetmiyorsa. Annem her gun uzulup duruyor gecinemiyorlar falan esi geldiginde anneme dert yaniyormus surekli. Ne yaparsa yapsinlar size ne diye dusunebilirsiniz tabii de ne bileyim sevdigimiz temiz kalpli durust iyi insanlar uzuluyor insan. Yapabilecegimiz bir sey var midir Oktay gibi bir sey olacak cocuk cidden




 
Yapacağınız bir şey yok malesef. Yarın öbür gün icraya verildiklerinde maddi yardımda bulunabilirsiniz isterseniz.


  • Anthony McCarten  (28.12.20 23:12:31) 
Tam ayranı yok içmeye hesabı. Sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Filmde Oktay babasının başına epey dert açıyordu, bu arkadaş da öyle olursa belki o zaman anlar.


  • battal gemalmaz  (28.12.20 23:15:27) 
Üslubumu bağışlayın size çatmak değil amacım.
Fakat size ne be? :D
Yani pardon ama sizinle ne ilgisi var konunun? Neden böyle bir sorumluluk üstleniyorsunuz?
Başkasının hayatı değil mi? Ailesi veya kendisi düşünsün.
  • jimjim  (28.12.20 23:18:53) 
narsist çocuk yetiştiriyor şuan. yapılacak bir şey yok. çağımızda y kuşağı böyle çocuk yetiştiriyor çoğunlukla zaten. sınıftaki narsistlerden biri işte. ileride de özgüvensiz silik ama yine narsist bir tip olacak muhtemelen.

not: uzmanım. hocalarımdan da bunları duyuyorum hep.
  • westblack  (28.12.20 23:20:29) 
@jimjim hayat iste oyle degil. yakinlik duydugun, sevdigin bir insan olunca insan yardim etmek istiyor, benzeri basiniza gelince anlarsiniz
@westblack aksine ozguven patlamasi var cocukta, arsiz bir sey, dogum gununde verdigin hediyeni begenmez, herkesin icinde sevgilini sorar falan:) O cocuk da ozguvensiz olacaksa bizim olmemiz lazimdi bu yasa kadar

  • neverletyougodown  (28.12.20 23:26:00 ~ 23:30:56) 
o işte özgüven değil :)) kof özgüven. tek başına dışarıdaki hareketlerini ve güvensizliği görürsünüz zaten. sizin yanınızda(özellikle ailesinin yanında) efe dışarıda kedi bile değil. içten içe çok özgüvensiz.


  • westblack  (29.12.20 01:20:13 ~ 01:20:40) 
@jimjim o kadar yanlış düşünüyorsun ki. Bu şekilde yetişen insanlarla her gün iletişim kuruyoruz/kurmak zo-run-da kalıyoruz. İş, okul, ulaşım, market, internet ve daha fazlası. Dönüp dolaşıp bir şekilde karşına çıkıyorlar. Size daha denk gelmemiş demek ki.
@never soruna gelirsem ne yazık ki yapabileceğin bir şey yok. Bizde de var aynısı hatta daha kötüsü. Çocuk kirada oturduklarını bilmiyor kendini kötü hisseder diye. Annesi onunla alışverişe çıktığında a-101’e yerine daha başka marketlere gidiyor çünkü çocuk bu marketlerde kendini fakir hissediyormuş. Yıllarca istediği her oyuncak alındı, hani yazmışsın ya alınan hediyeleri beğenmiyor diye, bizimki bir daha çikolata aldığında 2 tane al diye sipariş veriyordu misafire. Geçen yıl bu konuyla ilgili bir soru sormuştum ve aldığım cevap haftaiçi niye evdesin ki gidip kendine iş bul olmuştu. Ben 11 yaşındaki erkek çocuğu annesiyle yatmaz(anne baba boşandı) çocuk ergenliğe girecek diye kendini yırttım onu bile dinlemediler. Çocuk babaya gittiğinde babasıyla ya da halasıyla, annesine gittiğinde annesiyle yatıyor her gece.
Her neyse yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Birkaç yıl içerisinde o istekler karşılanamayacak duruma gelecek. Bizdeki durum artık o noktaya geldi. Çocuk iphonenin en üst modelini istiyor. Ne annede ne babada telefona verecek 15 bin yok. Kaç gündür triplerdeler. Bir örnek mesela. Çocuk büyüyor. 10 yaşındaki çocuğun istekleri karşılanır ama elinin altında internet olan bir gencin istekleri artık orta hatta orta üst sınıf için imkansız.
İş bu noktaya geldikten sonra düzelecek. İstekler karşılanamaz duruma gelmeden sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Gerçekten karışmayın derim. Çok yakından tecrübe ettiğim için kendimden emin konuşuyorum. Zamana bırakın.
  • pudra  (29.12.20 09:14:38) 
yapacak bir şey yok. demek ki aslında sevilmesi sayılması gereken birisi değilmiş. kendi alanlarında takılsınlar. demek ki kendini bu şekilde huzurlu ve rahat hissediyor.

ibret alın siz yapmayın. tablet laptop ben anlamam diyin geçin gidin.

bizimde bir kuzen var oda iyidir güzeldir ama buda bunun gibi cengaver biraz. anlamadığı boyundan büyük şeyler yapmaya kalkar fln..
  • morcivert  (29.12.20 09:45:21) 
b.k gibi bir çocuk daha yetişiyor işte. bir tane de değil gerçi, bunun gibiler çoook. senin yapabileceğin bir şey yok maalesef. bırak daha beter olsunlar. bir musibet bin nasihatten iyidir.

bu şöyle bir yere varıyor sonra. çocuk büyüyor, evlenene kadar asalak gibi ailesinin yanında yaşıyor, evleneceği zaman ev-eşya ve düğün için de ailesini borca sokuyor. çok dehşet verici bir şey ki aile bunu normal karşılıyor, babası diyor ki yapacağım tabi, o benim çocuğum. işte böyleleri daha beter olsun ya. (not: bir operatör abimiz emekli olduğu halde ağır işte çalışmaya devam ediyordu oğlunu evlendirecek diye. "adam olsun da kendi kazandığı parayla evlensin" dediğimde "olur mu ya, 25 yaşıan geldi diye benim çocuğum değil mi artık" demişti.)
  • pati  (29.12.20 10:13:18 ~ 10:13:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.