[]

sizce erken seçim olur mu?

yoksa 2023'de mi olur?

ve tahmininizce sonuçlar asagı yukarı ne olur?


 
2022'de olacağını düşünüyorum. Üstelik seçimden önce parlamenter sistem getirilebilir. Cumhur ittifakının anketlerde durumu iyi değil çünkü.


  • fobfilm  (25.12.20 23:29:57) 
Hangi yarım akıllı bu yangın yerine dönmüş ülkede seçime gider ? Aynen devam.

Parlamenter sisteme geçilip seçim olsa, 18 yıllık saltanatın devamından başka bir sonuç çıkmayacaktır. Geçen onca seçimin nihai sonuçlarını inceleyin lütfen, bizim susak akıllı muhalefetin en büyük argümanı oy çalıyorları bir inceleyin.

2 gün önce personel arasında asgari ücret sohbeti vardı , kulak misafiri oldum. Hepsi yetmediğinin , yapılacak zammın kuş kadar olacağının farkında ama içlerinden en az 3'ü (5 kişiler) ''devlet'' daha ne yapsın heeep dış güçler diye öyle bir celalli anlatıyorlar benim içim acıdı o asgari ücretlilere. Milyonlarca emekli, milyonlarca memur , milyonlarca işçi ve dahil aileleri oy veriyor yıllardır. Bu kadar milyonu topla bir yere ,tükürseler baraj dolar ne denebilir ki daha.
  • synax  (25.12.20 23:30:46) 
@synax +1

Seçimler normal zamanında olacaktır. Bu kadar güçlü merkezi yönetim varken kimse
seçime gitmez.
  • murtiii  (26.12.20 00:24:14) 
seçimler kesinlikle ama kesinlike 2023'de olacaktır. hatta şöyle ki oy oranının düştüğünün bilincinde olan reis çok daha ağır oyunlarla gelecektir bu kez muhalefetin üzerine. bu sürecin sonunda kendisinin, yandaşlarının ve sülalesinin yargılanacağının bilincinde olması sebebiyle demokrasi'den aşırı kopuk bi seçim olacağı kanaatindeyim.

anayasal olarak seçilemiyor olacağını düşünürsek akp seçimi kaybeder ancak anayasayı sallamayan birisi var karşımızda ve o seçim gününde bu ülkede kıyamet kopar ama o koltuğu kimseye vermezler.
  • johnnie w lker  (26.12.20 00:39:28) 
şu an seçime gitmeyi isteyecek tek kişi var, o da neden istesin ki? muhalefette böyle bir yıkıntıyı almaya hazır değil. kalacak olan büyük bir yıkıntı var eğer hazır alamazsan 2 sene dayanamaz gene seçime gidersin. eğer pandemi olmasa şu aylarda büyük ihtimal erken seçim vardı. seçimi isteyecek ne etkili kişi elindekini neden durup dururken kaybetsin ki? zaten muhalefet sağ seçmeni ürkütmemek için hiç bir şey yapmıyor.


  • mikahakkinen  (26.12.20 00:59:24) 
Parlamenter sisteme donulur, tayyip putin gibi tekrar basbakan olur, butun yetkiler tekrar basbakanda toplanir, cumhurbaskanligina da bir tane noter atanir, oldu bitti.


  • baldur2  (26.12.20 08:08:25) 
olmaz sanmıyorum. Sadece ana muhalefet partisi zaman zaman sanırım gündemde kalmak için bu iddiayı ortaya atıyor hükümet bu kadar güçlüyken düşük bir ihtimal.


  • berkan11  (26.12.20 10:44:47) 
bence de parlamenter sisteme dönüş olacak.
yoksa bu haliyle kaybedecek.

  • alt4y  (26.12.20 14:33:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.