[]

300MBPS wifi adaptörle 45mbps hız almak :/

selam. şimdi bu konuda uzmanlığım falan yok o yüzden ifadeleri yanlış kullanırsam kusura bakmayın.

evde kablonet 100mbit internet var. modeme kabloyla bağlanma şansım istisnai durumlar dışında çok yok o yüzden "TP-LINK TL-WN823N 300MBPS" wifi adaptör kullanıyorum. kasa-modem arası yaklaşık 5 metre. arada da bir şey yok. ben odadayım, odanın kapısı açık, modem de dışarda dolabın üstünde işte. kabloyu takıp çıkan sonuç ve bu adaptörle çıkan sonuç resimlerde. bunu artırmak için bi şey yapılabiliyor mu yoksa bi şey indirirken falan illa ki kabloyla mı bağlanalım ki tam verime yakın çalışsın ?


 
hocam aynı durum bende vardı. ac modem aldım tam kapasite almaya başladım hızı. evim cadde üstü ve çok fazla sinyal kirliliği var bu yüzden oluyormuş. 5ghz frekans etrafımda hiç yok. bağlantı temiz şekilde iletiliyor şu anda.


  • xrated  (25.12.20 00:05:11) 
yanlış ürün tercihi bence. bu hızlara çıkmışken neden 5ghz bir ürün seçmediniz?

bir de bu adaptör oldukça küçük, anten anlamında yeterli olmayabilir.

telefondan da speed test yaparsanız daha anlamlı bir sonuç çıkabilir.
  • angelofdeath  (25.12.20 00:05:11) 
Anakartının desteklediği en yüksek wifi hızından dolayı bir darboğaz olmuş olabilir mi? Sonuçta 1000 mbps bir adaptör de alsanız alacağınız sonucu etkileyen tek araç bu adaptör olmayacak.

Bende öyleydi, 150mbps wifi adaptör ile 45 mbit hız alıyordum. Laptop ile deneyince 90küsür idi hız.

Hatta öyle ki, önce masaüstü ve cep telefonumdan denedim 100 mbit internet paketi alınca. İkisinde de hız hep 45-50 arası çıktı. Şikayet kaydı falan oluşturdum ama internette sıkıntı yokmuş. Eşimin telefonda deneyince hız 100'e yakındı :) sonra masaüstünü de değiştirdim zaten.
  • armagan abanuz  (25.12.20 00:31:04 ~ 00:32:43) 
cevaplar için teşekkürler öncelikle. o zaman bu durumda ben hem modemimi hem de wifi adaptörümü mü değiştirsem daha isabetli olur ? sadece örnek olması açısından 2 link atsam:

şu wifi adaptörle:
www.gittigidiyor.com

şu modem
www.gittigidiyor.com

işimi görmüş mü olur yani ?
  • kuul  (25.12.20 00:39:21) 
muhtemelen adaptörünüz veya wifi routerınız 2.4ghz üzerinden çalışıyor. 5ghz'e çıkarın ikisini de ve 1200mhz router alıyorsanız 1200mhz wifi alıcısı alın bilgisayarınıza. TP link'in modelleri fena değil.


  • argent dawn  (25.12.20 01:39:44) 
bende 300mbit internet var, simdi baktim wireless 150mbit cekiyor. senin gibi yari yariya, 5G baglanti bu arada, ben de modemin 4-5 metre uzagindayim.

kablosuz ile kablolu hizina ulasman bildigim kadariyla zor.
  • cooperr  (25.12.20 02:42:41) 
@cooper senin internetinde sorun olabilir wifi ile kablolu hızlara ulaşmak mümkün. çok zor bir şey değil.


  • xrated  (25.12.20 09:32:22 ~ 09:32:46) 
bu işin ilk adımı, modemden, bilgisayara ethernet kablosu ile bağlayıp hız testi yapmak. bende de 100 mbit var hesapta ama en fazla 70-80 görüyorum.

ikinci adım ethernet kablosu ile yaptığın testte bariz bir fark var ise, kablonet modemi değiştirme şansın yok ama cihazı bridge mod'a alıp, bir router ile kullanarak maksimum performansı elde edersin. zaten kablonetin modeminin wifi bağlantısı rezil ötesi bir şey.

ac destekli bir router almanı tavsiye ederim. mesela ben şunu kullanıyorum memnunum.

www.hepsiburada.com
  • delidir yakalayin  (25.12.20 10:37:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.