[]

Arkadaşsızlık

13 yıllık arkadaşım bana çok aptal geliyor, bende ona illaki birşey geliyorumdur, ama artık yaptığımız her işte giriştiğimiz her ortak olayda onun bu klasikleşmiş tuhaflıkları gözüme ekstra batıyor ve bir konudan dolayı ağır konuştum artık
O da sen bana 3 5 aylık adam muamelesi yapıyorsun bunu kabul edemem dedi ve bitti, ben gerçekten kendisinden soğudum, keşke en yakın arkadaşım ondan daha farklı biri olsaydı diyorum artık, ben değiştim o değişmedi hiç. Şuanda ise yapayalnızım, sabahtan akşama kadar iş, haftasonu sabah akşam anime . Sosyal olma konusunda zaten çekingenim ama o kadar daraldımki , ne olacaksa olsun moduna girsem dahi karantinalar yüzünden elim kolum bağlı. Ciddi anlamda sürekli mesaj atabileceğim, komik bir şey olduğu zaman anlık yazışabileceğim biri yok artık, her hafta psikologa ciddi para veriyorum. Belkide bu arkadaşımla herşeyi bitirmek daha iyi olabilir uzun vadede , bilemiyorum ama kendimi başka bir gezegende gibi hissediyorum. Bu kadar yalnız olacak ne yaptım, tüm insanlar benim kadar asosyal olmadığına göre bugüne kadar neden bir şekilde beni hayatın içine dahil edemedi kimse, geçmiş 10 yılın enkazı berbat bir sosyal hayat ve 5iq sahibi en yakın dost, ben artık daha mutlu daha yaratıcı daha hareketli olmak istiyorum, daha pozitif biri oldum seanslardan sonra , kendimden başka kimseyi hor görmek istemiyorum, yanlış insanlarla ile tanışıp travmatik ayrılıklardan aıkıldım. Ben artık yolun sonunu intihar gibi görüyorum ama bakalım ilaçlar beni oyunda tutuyor.
Ben 27 yaşındayım ve artık duygularımı taşırlen sendelediğimi hissediyorum, daha önce olmuyordu, dizlerimin kırıldığını nefesimin daraldığının farkındayım.
Yıllarca sosyal fobi hayatımı bitirdi, özgüvensizlik yanında kreması oldu , arkadaş edinemedim, karşı cinsle iletişimim uzaylılarla iletişim seviyesinde, her şeyi çok takıyorum , her şeyden korkuyorum, bu gidişle zaten şizofreniye yakalanıcam, psikolojimi kendi kendime çok yoruyorum, çıldırıyorum.

 
pandemi dönemi bitince psikologlara vereceğiniz parayı eğlenceli eventlere ve kurslara verirseniz, iyi kötü bi ortama girersiniz bence. ama şu dönemde evden zor hocam.


  • makarnavodka  (21.12.20 00:09:00) 
Ne ilacı kullanıyorsunuz? Bu konularda youtube da izzet güllü yü tavsiye ediyorlar. Psikoloji çok istismar ediken bir alan bu konularda emin ellerde olduğunuzdan emin olun. Çok ciddi seviyelerde değilse depresyon ilacı kullanmadan çözmeye çalışın. Bu tür ilaçlar beynin çalışmasını etkiliyor ve sürekli kullanmak gerekiyor pek çok yan etkileri var. Rahatsızlığınızı çözmek için doktora gitmek dışında bir şeyler yapınız mı? Hayatımda kısa bir süre 6 - 8ay kadar antidepresan kullandım ve azalarak bıraktım bıraktıktan sonra çok kötü şeyler yaşadım. Bu ilaçların yerine günlük bir miktar hareket katın hayatınıza. Çıkıp dolaşın günde 10000 adım atmaya çalışın, bisiklet sürebilirsiniz, egzersiz yapabilirsiniz. Spor yapmak endorfin salgılanmasını arttırır ve mutlu hissedersiniz bunu hayatınıza oturtun. Sosyalleşmek için pandemi sonrası kurslara katılabilirsiniz. Meditasyon yapmanızı tavsiye ederim meditasyon yaparken odaklanmaya çalışırken aklıma gelen düşüncelerin farkına varıyorum. Bu da gün içerisinde bir şeyle karşılaştığımda aslında altında yatan sebebin bu olduğunu anlamamı sağladı. Yani neyin neden olduğunun farkına varmak sebebini bilmek belki onu iyileştirmenizi sağlar. Rahatsızlığınızın altında belki daha basit bir sebep vardır. Mesela önceden psikolojik hastalıkların tedavisinde b5 vitamini takviye olarak kullanılıyormuş bence antidepresandan daha iyi bir seçenek. Mesela benim b12 vitamini ve demirim düştüğü zaman duygu durumumda değişiklikler oluyor. Referans değerleri aralığında olsanız bile alt sınıra yakın değil ortalarda kan değerine sahip olmaya çalışın. Magnezyum ve d vitamini eksikliğide bu tür rahatsızlıklar yapar. Ayrıca beslenmenizi bu yönde düzenleyin. Günde iki ana öğün olarak sağkıklı besinler tüketin. Kahve tüketiminizi sınırlayın kahve yerine mutluluk hormonu salgılanmasını sağlayan kakao tozu tavsiye ederim. Bazı ilaçların intihar eğiliminü arttırıcı yan etkisi oluyor bunu göz önünde bulundurun


  • rapisa  (21.12.20 00:27:58) 
Birde sosyalleşmek çok faydalı ama bende bu konuda iyi değilüm fakat yalnız olmaktanda bir şikayetim yok. Kendinizle mutlu olun yalnız olmak hayatın sonu değil. Herkes birbirinin aynı olmak zorunda değil.


  • rapisa  (21.12.20 00:30:10) 
Ben hep yalnızdım, yalnızlıkta usta seviyedeyim, ve bundan artık sıkıldım. Yalnızım mutluyum, yalnızlık dünyanın sonu değil falan bunlarıda 3 4 sene önce derdim.


  • docrivers  (21.12.20 00:36:31) 
sosyal fobiden bir dönem (belki de hala) çekmiş biri olarak yazıyorum, arkadaş edinememek, bunun için kendini suçlamak, benim sorunum ne demek vs. bunlar hep size bir yük getirir. Belli ki getirmiş de zaten. Yolun sonu falan kesinlikle değil bir kere onu kafanızdan çıkarın. Başkalarına ihtiyacımız var evet, ama bunu o bahsettiğiniz arkadaşınızla yapmak size yine aynı şeyleri hissettirecek. Pandemi sonrası kurstur, etkinliktir bunlar iyi gelir. Şu an yapamamak da sıkmasın sizi, aksine zaten hepimiz evlerdeyiz. Bu dönem herkes iş, haftasonu dizi şeklinde hayatını sürdürüyor. Şimdilik bu durumu kabullenip sevdiğiniz şeylere odaklanın.


  • gilly  (21.12.20 00:59:01) 
İstanbul'daki bir meditasyon hocası online kurslar düzenliyor.


  • JohnOakley  (21.12.20 01:33:24) 
arkadaş olamamak, ilişkisi olmamak genelde fazla eleştirel bakmakla da ilgili. mesela yakın arkadaşınıza 5iq diyorsunuz ben değiştim o yerinde saydı modunda yazmışsınız. benim çevremde de 5iqlu insan doludur ama sizden iğreniyorum moduna pek girmiyorum. kendi nazarımızda bizden daha aptal, daha kötü insanlarla da beraber aynı toplumda yaşamak zorundayız. çemberinizi istemediğiniz kadar daraltmış olabilir misiniz bir hatadan bir kusurdan insan eleme moduna gecince yalnızlık kaçınılmaz oluyor. çünkü kaçmaya çalıştığınız profil 2-5 kişi değil toplumun %95i belki. arkadaşınızın dinlediği şarkı kötü gelebilir okudugu kitap bestseller modunda belki ama bu sizi ilgilendirmez mesela arkadaşın da sınırını biraz bilmesi lazım. içselleştirmemek.anlaşmaya meyilli olmak her ilişkinin ilk adımıdır

son olarak sosyalleşme ortamı şu anda yok online da olsa bi kurs gibi bir etkinlik veya bilmiyorum tanışma applerinde sadece mesajlaşmak bile belki ruhunu açar
  • ala09  (21.12.20 03:17:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.