[]

Zeytinyağı

Güvenilir bir üretici desen yok. 18 tlye de var 52 tl ye de. Arada bu kadar uçurum olmamalı. 18 e satan da kar ediyor ki o fiyata veriyor. İnternette sadece 1 2 tane güvenilir büyük üretici buldum onlar da çok çok pahalı. Ayrıca kargosu var. Patladı etti bir ton iş. Nereden bulacağız biz saf zeytinyağını makul fiyatlara?




 
52 TL sanırım zengin elit müşterilere yönelik bir fiyat olsa gerek.
şu an çok çok 23-24tl yi geçeceğini sanmıyorum. Fiyat farkı konusunda sadece bildiğim (kargo nakliye paket kutu vs. hariç olarak) asit oranının burada önemli olması ama yine de 52tl edeceğini sanmam.
Şu an antakta,kilis, Gaziantep civarından varsa bir tanıdık aracılığıyla getirtmek daha uygun gibi.
  • Erva  (20.12.20 23:45:15) 
30 tl'nin altındakiler güvenilir değildir diye düşünüyorum.


  • PoscheN  (20.12.20 23:58:20) 
zeytinyağı çok farklı bir üründür. asitine, hasat zamanına ve sıkım sıcaklığına göre fiyat değişir. yani 1 kilo zeytinden çıkan yağ miktarı bu söylediğim yöntemlere göre değişir. fiyat da artar tabi.

bir örnek vereyim mesela. şu anda erken hasat, düşük asit (0,2 dizem) soğuk sıkım bir zeytinyağının litresi yaklaşık 100 TL.

bu fiyat 1 litresi 25 tl'ye kadar düşer. hatta riviera derseniz 10 tl'ye de düşer.
  • iddaaci  (21.12.20 00:41:54) 
Kristal Zeytinyağı öneririm.

Türkiye'nin en iyi üreticilerindendir. Hala aile müessesi olarak bu işi yapıyorlar.
Bir diğeri Zeytin iskelesi.
  • anten  (21.12.20 01:07:56) 
www.yunusonline.com
Kristal kırmızı teneke 2lt olanı 60 veya 70 e almıştım. Market zeytinyağları içerisinde tariş 1. kristal 2. Fiyat performansa göre puan verdim daha iyileri var marketlerde ama pahalı benim için

  • rapisa  (21.12.20 01:24:05) 
Birde güvenasa soğuk sıkım alıyordum o da güzel ama arttırdı fiyatını bu üçünden hangisi ucuzsa onu alıyorum.


  • rapisa  (21.12.20 01:25:17) 
keşke köyde bir tanıdığınız olsa da ondan isteseniz, ama eğer yoksa da markalı ürün almak beni biraz korkutuyor,
Bu aşağıdaki firmayı tanımam etmem, twitter'da görmüştüm,
Bu veya buna benzer bir yer bulup alsanız keşke.

esebze.com

Bir arkadaşım şehir hayatını bırakıp köye yerleşti, normalde o gönderiyordu. Ama şimdi değil birkaç ay sonra göndereyim dedi, bizim evde de yağ bitiyor.
  • michael_knight  (21.12.20 10:11:50) 
Ben bu zeytin yagini bir ara hayli derinlemesine arastirmistim cok fazla ince detaylari var. Benim kanaatime gore hakiki tas baski soguk sıkım (onunda cok ince detaylari var tasimasi suresi vs.) Zeytin yagi ticari olarak satilmiyor bu isi ancak gusto olarak kendi tuketimi icin ureten cok az kisi var. "dogal urunler" "koy urunleri" vb. Isimlerle satilan urunler ise tamamen pazarlamaya yonelik. Yine de vakif zeytin yagini oneririm hic degilse vakiflara ait belli bir standardi var.


  • acebi  (21.12.20 14:38:07) 
yağın bana maliyeti 20 lira. ben en az 25 lira+teneke parasına satmalıyım ki bir işe yarasın. öyle düşün.

geçen ilanda gördüm "prina yağı" diye satıyorlar ucuz yağ. biz prinayı sobada yakıyoruz ısınalım diye. millet yağını yiyor.

5 kilo yağ satıyor arkadaşım dükkanı var. istersen numarasını vereyim mail order ile sana kargolasın. akhisar ballıca köyünün yağı.
  • alperz  (21.12.20 14:40:53) 
ayvalıklı ve zeytinliği olan biri olarak cevaplayım.

istanbulda litre fiyatı 40 liraya satıyoruz. eğer tenekede istersen +7 lira teneke maliyeti var.

işin maliyeti cok yüksek zeytin dediğiniz şey malesef 5-6 kiloda 1 lt kadar yağ veriyor. tabi siz yağ kalitesinden ödün verip 28-30-34 derecelerde sıktırırsanız bu 4-1 3-1 e kadar düşer ama bu seferde yağın tadı bozulur kokusu kalmaz.


30 liranın altında aldığınız yağ büyük ihtimalle yüksek sıcaklıkta sıkılmış ve kokusu olmayan bir yağdır.
  • prezarlatif  (21.12.20 15:04:36 ~ 15:15:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.