[]

Şişliği inmeyen lenf bezleri

1,5 yıl kadar önce çene altımdaki ve sağ kulak arkamdaki lenf bezlerim şişmişti. Çene altımdaki epey büyüktü ama 1-2 hafta içinde baya indi. ancak dikkatli bakıldığında farkedilecek kadar bir şişlik var hala. Kulak arkamdaki de duruyor, elime geliyor dokunduğumda. Bunların inmemiş olması bir şey gösterir mi yoksa onemsemeyeyim mi?




 
Benim de önceki yaz şişmişti, güçlü antibiyotik kullanınca geçti fakat bu süreçte kanserden bile şüphelenildi ve biyopsi yapıldı bir sorun olmadığı anlaşıldı, sizden bunun için parça alıp biyopsiye göndermediler mi ?


  • freebird5406_2  (20.12.20 09:54:43) 
Doktora hiç gitmedim ben bununla ilgili.


  • sckxyss  (20.12.20 10:00:02) 
Önemsemek gerekir.
Önce ultrasonla iyi ya da kötü huylu mu olduğu yönünde yorum yapılır. Gerekirse biyopsi.
Kulak, diş sorunları olabilir. Mutlaka muayene gerekir.
  • pro9it9is9  (20.12.20 10:31:38) 
Çabuk inmesi, tekrar şişmemesi veya yenilerinin eklenmemesi iyiye işaret. Ancak diş çürüğünden, dış/orta kulak iltihabına, sistemik viral enf. kadar farklı nedenleri olabilir. Kan tablonuzu görmeden ve muayenenizi yapmadan kimse fazlasını söyleyemez.


  • qaram  (20.12.20 10:33:36) 
Bu yüzden 20 gün hastanede tedavi görmüştüm. Ciddiye almanız gerek.


  • ruhen hastayim ben  (20.12.20 10:48:34) 
Nasıl gitmezsin

Önce ultrason, anlaşılmazsa MR, anlaşılmazsa biyopsi için iğne ile parça alınıp lab da inceleniyor

Bu arada antibiyotik tedavisine başlanmış oluyor cevap verirse iyi

Hekim değilim sadece başıma gelen süreç
  • freebird5406_2  (20.12.20 12:04:09) 
Doktor değilim. Yıllar yıllar önce benim de ensemdeki lenf bezim şişmişti. Sağlık olayına biraz meraklıyımdır. Biraz araştırınca lenf bezi olduğunu öğrenmiştim. Lenf bezinin şişmesine neden olan çok farklı hastalık var. Herkesin bildiği gibi kanser de buna neden olabiliyor. Arkadaşlar bahsetmiş, mikrobik bir durum da olabiliyor ama. Kanser fobisi olan birisiyim ve kafaya taktım. Bu kafaya takma olayı 1 hafta kadar sürdü. En sonunda babamın kafasının tası attı ve beni özel ve pahalı bir hastaneye götürdü. Doktor muayene etti ve “grip” demişti :)


  • silah taciri  (20.12.20 12:56:56) 
Ben de bu dertten muzdaribim. Vücudumda ne kadar lenf düğüm yeri varsa (çene altı, kulak arkası, kasık) hepsi bazı periyotlarla şişip iniyor. Ben küçükken pek yemek yemeyen, kışın iğneler yiyen, faranjit, menenjit gibi hastalıklar geçirmiş biriyim.

Gözlemlediğim kadarıyla (zaten hastalık bağışıklık düşüklüğünde ortaya çıkıyor) viral enfeksiyon etkisi görülmeden 4-5 gün önce ortaya çıkıyor. Ve ertesinde hasta oluyorum.

2-3 farklı (özel ve devlet hastane) yere gitmeme rağmen verilen antibiyotikler hiçbir halta yaramadı. Çünkü bu bir etki. Hastalığın ana kaynağını bulmak gerekiyor ve bunun tek bir sebebi, tek bir hastalık olmayabiliyor. Aktifse de bir sıkıntı yok diyor doktor.

Yani sizin bunun nedenini bulabilecek doktora ihtiyacınız var. Yoksa, bu aktifmiş bir şey olmaz deyip yolluyor bazıları.
  • Unde bach canim  (20.12.20 13:12:51) 
Biraz bilgi vereyim, bahsettiğim lenf bezlerinin şişmesi olayı askerdeyken oldu. Aşırı pis bir ortam vardı, muhtemelen bakteri vs kapmisimdir diye düşündüm. Görüntüsü dışında fiziksel bir rahatsızlık vermediği için doktora gitmedim. Zaten askerden döndüğümde büyük ölçüde inmişti cenemdeki sislik. Üzerinden geçen bir buçuk sene boyunca sakallı olduğum için pek farketmemistim sis olduğunu, ancak tıraş olunca gözüme ilişti.
Dediğim gibi fiziksel bir olumsuzluk görmediğim için doktora gitmeyi düşünmemiştim ama bu kadar kişi git diyorsa bir gideyim. Teşekkürler tüm cevaplar için.

  • sckxyss  (20.12.20 15:02:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.