[]

D vitamini

Gunde kac damla kullanmak gerekiyor? Ve nasil aliyorsunuz suya mi damlatiliyor kasiga mi?




 
kullanım miktarını doktorunuz daha iyi bilir. ben bugün aldım ilk kez bana ampül vermişti hepsini ekmeğin üstüne zeytinyağı döküp devit damlatıp yedim. kaşığa ya döküp yiyen de var. amaç yağ emilimi arttırdığı için yağ ile kullanmak.


  • regina phalange  (17.12.20 20:05:46) 
Eksiklik yoksa kullanmak gerekmiyor, eksiklik varsa miktarı doktor ayarlıyor.

Ekmeğe, zeytin ezmesine, yoğurda falan döküp yiyorum ben.
  • kobuzchu kiz  (17.12.20 20:10:20) 
bir damla 1000 IU:
www.mayoclinic.org

günde 4000 IU dan fazla almayın diyor:
www.nhs.uk

yani günde 4 damla diye anlıyorum.
  • sttc  (17.12.20 20:25:58) 
hocam damla hesabi yapmayin. iu hesabi yapin. tavsiye edilen max doz 4000 iu gunluk. 10k iu/gün kullananlarda da toksik etki gostermedigine dair makaleler var ama dikkat edin. ben gunde 4000aliyorum. devit in 200.000 iu luk damlasi var fiyati 50lige gore daha ucuza geliyor ve 4-5 damla yetiyor


  • lata  (17.12.20 20:39:46) 
kandan vitamin değerinize bakılarak verilir. fazla kullanım böbrek, damar ve kalp sorunları yaratabilir.

şu video doz ayarını güzel anlatıyor : www.youtube.com
  • false pretension  (17.12.20 20:48:49) 
kullanım miktarının doktor tarafından belirlenmesi lazım fakat bizim doktorlar 25 civarını yeterli görürken okuduğum bazı hekimler ve araştırmalar 75 seviyelerinde olması gerektiğini söylüyor. bu yüzden ikame dozu olarak her 10 kilo için 1000 İU tavsiye ediyorlar. ben şahsen d3k2 olan d vitamini alıyorum her gün yaklaşık 7-8 damla. ister ekmeğe sürün ister kaşığa damlatın fark etmez bir süre sonra tadına alışıyorsunuz.


  • astronom bey  (17.12.20 20:56:08) 
bana 6 damla vermişti doktor. ama benim tırnaklarım için vermişti ciddi bir rahatsızlığım yoktu yani.


  • naksidil  (17.12.20 21:09:12) 
Sadece damla sayısına bakmak yanıltıcı olur. Aynı markanın bile farklı konsantrasyonda olan ürünleri var. Almanız gereken günlük miktarı doktorun belirlemesi en doğrusu fakat internette de bazı rehberlerden yararlanabilirsiniz. Aşırı doz alındığında mide bulantısı tansiyon dengesizliği gibi yan etkilerini görmüşlüğüm var o yüzden dikkatli kullanın lütfen.
Bir ml yaklaşık 20 damladır. İlacın konsantrasyonuna göre hesabı yapabilirsiniz.
D vitamini yağda çözünür. O yüzden içebiliyorsanız bir kaşık zeytin yağına damlatıp öyle içebilirsiniz.
  • nickyazmaksartmibulamadim  (18.12.20 01:46:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.