[]

Karşılıklı yemek yediğim bir arkadaşım korona.

Dün teste gidiyor bugün pozitif bilgisi geldi. Biz 2 gün önce görüşmüştük. Ne yapıyorum. Şu an bir semptom yok.




 
Kendine dikkat ediyorsun, iyi besleniyorsun. Eğer arkadaşın temaslı olarak bildirirse resmî olarak karantinada kalıyorsun. Arkadaşın bildirmediyse gayriresmi olarak karantinada kalabilirsin.

İki gün üst üste 5 arkadaşımla aynı odada yemek hazırlayıp yemek yedim (maskesiz) üçüncü gün test yaptırdım pozitif çıktı. Diğerlerinde çıkmadı.
  • infernalcadre  (05.12.20 11:41:57) 
temaslı olarak bildirilip semptomum olmazsa evde karantina mı? Test yaptırmıyor muyum?


  • 1837837  (05.12.20 11:53:18) 
Evde karantina 14 gün. Test işi biraz karışık. Arkadaşın seni bildirirse filyasyon ekibi arar seni. Burada yazdığın gibi sempton yok dersen test yapmazlar. Sen bi yokla bakalım illa bi semptom bulursun ;)

Tabi diğer alternatif özel hastaneye gidip test yaptırmaya çalışabilirsin.
  • infernalcadre  (05.12.20 12:15:18) 
Hocam sırtım ağrıyor halsizlik var diyip ücretsiz test oluyorsun. Sana sahip çıkmayan sisteme niye dürüst olasın.


  • gatherer  (05.12.20 13:53:54) 
insanlar şunu anlamıyorlar ve bu hastalığın yayılmasında büyük bir etken.
iki gün önce temas ettiyseniz, kapsanız bile hemen pozitif çıkmıyor testler.
testi hemen yaptırmamanız lazım.

temasta bulunalı iki gün olmuş.
bir hafta, on gün bekleyip öyle yaptıracaksınız.
çünkü öncesinde pozitif olsanız da, test çoğu zaman negatif çıkıyor ve aslında pozitif olan insanlar "ben negatifim" diye ortalıkta dolaşıp hastalığı bulaştırıyor.

şu anda semptomunuz olsun ya da olmasın, temaslı olduğunuz için mecburen on beş gün resmi veya değil karantinada kalmalısınız zaten.
  • blatta hiberna  (05.12.20 13:57:50) 
birebir aynısını yaşayan arkadaşım 10. gün hasta oldu.


  • basond  (05.12.20 14:20:07) 
@blatta hiberna şu anda semptomunuz olsun ya da olmasın, temaslı olduğunuz için mecburen on beş gün resmi veya değil karantinada kalmalısınız zaten demişsin. Tamam çalıştığım şirketime bunu söylediğim zaman bana test sonucu yolla demeyecek mi?


  • 1837837  (05.12.20 14:26:05) 
ben 2-3 kere aynı durumda kaldım, amerikan hastanesindeki doktor "semptomun olmamaya devam ederse, temastan sonraki onuncu gün gel test için, pozitif misin görelim.
ama zaten bu süre içinde semptomlar başlarsa o zaman ona göre hareket ederiz" dedi.
yani temastan sonra ertesi gün pozitif çıkmıyorsunuz, bir hafta on gün içinde gösteriyor kendini. (basond'un dediğindeki gibi)
semptomlar da zaten ertesi gün çıkmıyor, o da aynı şekilde.

burada mesele pozitif olunduğu ve semptom olmadığı hâlde taşıyıcı olup hastalığı bulaştırabilir olmak.
o zaman da karantinada kalmak gerekiyor ama dediğiniz gibi, anlatmak zor.
normal şartlarda iş yerinizin bu durumları biliyor olması lazım tabii.

bu şekilde açıklayacaksınız, halden anlayan insanlarsa ne güzel.
öbür türlü artık yapılacak bir şey yok.
pozitif olma ihtimalinize karşı kimseye yanaşmayacaksınız iş yerinde falan.
  • blatta hiberna  (05.12.20 14:36:38 ~ 14:37:19) 
Ben soyle yapmistim, belki isinize yarar. Covidden suphelendim ama hemen de teste gitmek istememistim, direkt temasli oldugum.kimse yoktu atesim ertesi gun dusmustu vs. Ama varsa da yaymayayim diye aile hekimine telefon ettim durumu anlattim o da usye seklinde 3 gunluk rapor verdi. Ben de 3 gunun sonunda test yaptirdim. Sirketiniz rapor konusuna nasil yaklasir bilmiyorum ama. Haftasonunu gecirip pazartesi de rapor alirsaniz. Eger hastaysaniz 6.7. gun filan olmus olacak belirti cikar gibime geliyor. Cikmasa bile iciniz rahat etsin isterseniz o zaman yaptirirsiniz testi.


  • red g  (05.12.20 15:17:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.