[]

Ben neyim?

Ev arkadaşım kalabalık bir gruba 1 ay boyunca yoğun bir eğitim verdi. O gruptan covid pozitif çıkan çok kişi oldu. Ev arkadaşım 1,5 haftadır belirti gösteriyor. Geçtiğimiz pazartesi ikimiz de test olduk ve negatif sonuçlandı. Bu sonuçtan sonra evde hep bir aradaydik. Bende hafif eklem ağrısı dışında bir şikayet olmadı. O da 3-4 gün sürdü. Şimdi herhangi bir belirti gostermiyorum. Ev arkadaşımin bugün yaptırdığı test pozitif çıktı.

1- Ben pazartesi test olabileceğim. Bu iki günde nasıl hareket etmeliyiz?

2- Benim negatif olma şansım çok mu düşük?

 
Temaslısınız. Test sonucunuz ne olursa olsun 14 gün karantinada kalmanız gerekiyor. Arkadaşınız Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçip sizin temaslı olduğunuzu söylesin. Daha sonra gerekli kurumlar sizi arayıp bilgilendirme yapıyor. 14 günlük süreçte evden çıkmayın. Zaten belirtiniz olmadığı için muhtemelen test yapmayacaklar. Yapsalar da sizin için bir şey değişmeyecek zaten. Negatif bile olsanız her halükarda karantinaya gireceksiniz.


  • her seye atarlanan adam  (04.12.20 21:31:03) 
@her seye atarlanan çalışıyordum, hemen eve geldim zaten. Merak ettiğim bana bulaşmamış olabilir mi? Hafif eklem ağrısı ile atlatmam mümkün mü?


  • mekaniker  (04.12.20 21:33:38) 
@mekaniker evet bulaşmamış olabilir. Aynı yatakta yatan insanların bile biri pozitif biri negatif çıkabiliyor. Hafif eklem ağrısı ile atlatmanız mümkün. Hatta hiçbir belirti bile göstermeden atlatmanız da mümkün.


  • her seye atarlanan adam  (04.12.20 21:41:30) 
her ihtimale karşı hastalık durumunu ailene söyle, haberleri olsun.

kas ağrısı deyince bulaşmış olabileceği geldi aklıma.

kesinlikle sigarayı bırak, alkol alıyorsan alma, bünyeni zayıf düşürecek herşeyden kaçın bu süreçte. her hastalık için geçerli bu.
covid bir çok insanda kalp kası yetmezliği falan yapıyormuş geçiren arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla. hem ciğerlerini yormana gerek yok.

kendini izole et, iyi beslen, moralini yüksek tut.

pazartesi de testini yaptır.

çok insan semptompsuz atlattı benim çevremde, 3 gün kas ağrısı çeken, 33 gün ateşi düşmeyen, hiç farkında olmayan, çok ağır geçiren 1 arkadaşım oldu geçen sene ekim ayında geçirdi, oraya gitti buraya gitti kimse anlamadı tabi ne olduğunu atlatınca anladılar covid olduğunu falan.

bir arkadaşım nefes darlığı yaşadı o da 3 gün yaşadı, hastaneye yatmadan atlattı, hastalık sonrası kalp kasları zayıflamış ama iyileşti şu an kalp kaslarında da bir problem yok, geçen mart ayında geçirmişti.
  • killerbee  (04.12.20 22:12:21 ~ 22:15:42) 
Sağlık müdürlüğünden aradılar. Bana da ilaç getireceklermis 2 kutu. İster hemen başla istersen semptom hissedersen başla dediler. Bu konu hk bilginiz var mı?


  • mekaniker  (04.12.20 22:27:02) 
"İster hemen başla istersen semptom hissedersen başla" gayet açıklayıcı olmuş. Favicovir verecekler İlk gün sabah akşam 8 sonra sabah akşam 3 şeklinde içilecek. Eğer iyi hissediyorsan hasta değilim diyorsan içmeyebilirsin.

Ben pozitif olmadan önce 2 gün maskesiz aynı masada yemek yedim hiç biri pozitif çıkmadı. Yani bu virüs öyle ilginç bişey ki aynı evde bulaşmıyorken sokakta yürürken bulaşabiliyor.
  • infernalcadre  (04.12.20 23:11:20) 
negatif ihtimaliniz az bence.

bizim tanıdıklara da test'e geldiler. ilaç verdiler. belirtileri gösteriyorsunuz için demişler sonuçları beklemeden.

temas varsa bulaşı ihtimali baya var. karantinada kalmanız en doğrusu çünkü 1 hafta sonra belirti verenler çıkıyor.
  • qobel  (04.12.20 23:13:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.