[]

Sevgiliniz,bir erkek arkadaşını evinde misafir edeceğini(kalmalı) söylerse?

Merhaba, hemcinsim olan duyuru erkeklerine "Siz böyle bir durumda ne tür bir tutum takınırsınız?" sorusu soracağım.

4 aydır güzel bir ilişkim var. Kendisi gayet aklı başında, güven veren bir kadın. Henüz aramızda bir şeyler olmadığı dönemde ettiğimiz arkadaşça sohbetler sırasında, 5 kişilik iyi bir lise arkadaş grubu olduğunu ama yıllar içinde her birinin ayrı şehirlere dağıldığından bahsetmişti. O arkadaşlarından biri ve aralarının en iyi olanı da bir erkekmiş, "İstanbul'a yılda 2-3 kez gelir, geldiğinde de bende kalır" demişti.

Şu an bu tür bir gündemimiz yok ama geçen gün can sıkıntısından mıdır nedir, nereden geldiyse aklıma bu konunun geleceği tuttu. Yarın öbür gün bana "X İstanbul'a gelecekmiş, bende kalacak.. Haberin olsun." dese, nasıl karşılarım diye bir düşündüm.

Siz olsanız, "Böyle bir şeyde geri kafalılık yapmaya gerek yok, yılların samimi lise arkadaşıymış, evinde kalır tabi. Lafını etmeye değmez." mi dersiniz, yoksa durumdan bir rahatsız mı olursunuz? Merak ettim.

 
rahatsız olurum ve kalmamasını rica ederim.

ancak karşı taraftaki arkadaş da zaten sevgilisi varken ve yokken arasındaki farkı bilen biriyse sevgilisi olduğu dönemde gelip de kalmaz.
  • prodeq  (02.12.20 08:43:06) 
ya ben hemcins değilim ama benzer bir arkadaş grubum olduğundan dolayı (geçmişte) yazmak istedim.

99'dan beri tanıdığım ve 2007'den itibaren benim mal arkadaşlarım evlenip eşlerinin sözlerine baktıklarından dolayı 2017'ye kadar sürmüş olan 6 kişilik bir grubumuz vardı. 2,5 (1imiz şehir dışındaydı hep) kız 3 erkektik ve hala bu kadar zaman geçmesine rağmen dönüp baktığımda safi arkadaşlık görüyorum aramızda. tabii ki "içlerindeki düşünceleri" bilmem mümkün değil ama fazlaca alkol alınan bu grupta aramızdan iki kişinin 4 sene kadar sevgili olması dışında herhangi bir duygusal durum oluşmadı. her zaman herkes "kötü niyetli" olmayabiliyor bence bunu da aklınızda tutun.

ama dediğim gibi şu an cevap verebilecekler arasında en yanlış kişiyim sanırım :) 26 yaşında evli bir kadınım ve eşim de zamanında senelerce arkadaş grubumun içerisinde bulundu, tatillere gidildi vs.
  • dedi ayca  (02.12.20 09:23:24) 
Ben rahatsız olurum. Bunun geri kafalılıkla, yobazlıkla alakası yok.


  • komando kani var bende  (02.12.20 09:33:03) 
benzer bir durumda kız arkadaşım beni de çağırmıştı, xx gelecek sen de gelsene falan diyerek


  • gazozailacatmauzmani  (02.12.20 09:35:34) 
valla yıllardır evime bir çok erkek arkadaşım geldi gitti hiçbiriyle yatmadık çok şükür.

güvenmediğin sevgilinse, bir daha düşün.
güvenmediğin sensen bir daha düşün.
güvenmediğin kadın-erkek ilişkileriyse, yetişkin kadın ve erkek bireyler arkadaş olabilirler, bu nedenle bir terapi tavsiyemdir.

Ama bu durumu sindiremiyorsan bir an önce kız arkadaşına söyle, onun da vaktini boşuna çalma.
  • lcha  (02.12.20 10:17:04 ~ 10:17:30) 
Tam olarak @lcha +1
Hatta 1 az oldu, +1000

  • pati  (02.12.20 10:41:08) 
ya kız arkadaşınızın bir erkekle aynı ortamda kaldığı an sizi aldatacağınızı düşünüyorsanız ya sizde ya da sevgilinizde sorun var demektir.


  • patronaj1  (02.12.20 10:56:47) 
eskiden ok derdim ama artık kabul etmem mümkün değil.


  • stewie  (02.12.20 10:58:44) 
Uygun gelmiyor bana da. Git sen de kal muhabbet olur işte


  • gatherer  (02.12.20 12:27:12) 
Kız arkadaşınızı bilemeyeceğimiz için kesin bir şey söyleyemeyiz. Mesela @Icha'nın dediği de var. İlla herkes birbiri ile yatacak diye bir şey yok ama.. Ama illa bir yüzde vereceksek bence %51(daha fazla gerçi ama neyse) olumsuz yönde diye düşünüyorum.

Ha ayrıca ''Yok böyle düşünüyorsanız sizde sorun var. Yok şöyle. Yok böyle'' He he aynen. Böyle düşünen sorunlu oluyor tabi. Kimse birbirini aldatmıyor ya. Yok öyle bir şey.

Bizi mi koparıyonuz anlamadım ki :D Sanki herkes sevgi pıtırcığı, birbirine sadık çift. Allahım ya. Ne kadar da modern insansınız.
  • bitchesaintshit  (02.12.20 12:37:03 ~ 12:39:45) 
Bu tamamen sana bağlı. İçinin sinmediği bir şeyi kabul etme.


  • arnold schwarzeneger  (02.12.20 13:40:35) 
Erkek olarak tabi ki izin vermezdim.Bundan rahatsiz olmaniz da gayet normal.


  • turkuaz  (02.12.20 14:02:02) 
- Tek sorulması gereken,bu arkadaşla daha önce duygusal veya fiziksel herhangi bir ekşın yaşandı mı?
buradan gelecek cevaba göre hareket edilir.

  • kahramanikarus  (02.12.20 14:12:44) 
benim bu konuda çok güzel bir yöntemim var. yıllardır kafam rahat bu yöntemle. eğer ben o arkadaşı tanıyorsam en azından 2-3 kez bir yerlerde yemek yemişliğimiz bir şeyler içmişliğimiz varsa kız arkadaşıma yanıtım olumlu, eğer tanımıyorsam olumsuz olur. o da bu yöntemimi bildiği için gül gibi geçinip gidiyoruz.


  • makarnavodka  (02.12.20 15:15:55) 
Aşkım o zaman sen gel benim evde kal, çocuk senin evde kalsın derim. Hee benim evim yok mu? o zaman ''aşkım, ben de geleyim kalayım. Hem tanışmış olurum^^'' derim.


  • eazy  (02.12.20 16:22:33) 
araları o kadar iyiyse onla sevgili olup başkalarını uğraştırmasaymış derim

annen eve en iyi erkek arkadaşını davet etse ne düşünürsün diye sorarım
  • bir soru sorcam  (02.12.20 16:26:45) 
Ben erkeğim, artık hayatımda birisi olunca karşı taraftan yapmasını istemediğim şeyleri ben de yapmıyorum.

Sürekli kız arkadaşların çoğunlukta olduğu ortamlarda takılırdım ama kız arkadaşım sürekli erkeklerle takılsın istemezdim. O yüzden yapmıyorum. Tam kısıtlamadan bahsetmiyorum. Sadece aşırılığa gerek yok bence.

Eve kız arkadaşlarım gelebilir mesela, tekrar gelmek isteseler "ya şimdi merve bişey demez ama rahatsız olur kankacım kusura bakma" derim. Çünkü sevgilime de erkekler gelip gitsin istemem açıkçası.

Belki sevgiliniz de benzerini düşünerek size böyle bir şeyle gelmeyecek. Veya sevgilinizin yakın arkadaşı sizin yanlış anlayabileceğinizi düşündüğü için bu teklifte bulunmayacak. Zaten bence adam olan eski de olsa kız arkadaşının erkek arkadaşıyla tanışmadan önce evine kalmaya gitmez. En kötü sizi de çağırsın orda tanışın yani.

Fazla genişliğin iyi olduğunu düşünmüyorum. Ne demişler, cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir. İnsan ilişkilerinde güven önemlidir fakat hala beynimizi ilkel istek ve arzularımızın her an engelleyecek şekilde eğitmedik. Zaaflarımız, kusurlarımız var. Çoğu insan sevgilisine güvendiğini söyler ama ölüyorum bitiyorum, aramızdaki en güçlü şey güven <3 <3 <3 deyip de sevgilisinin onu aldattığını bilmeyen milyonlarca insan var.

Bana öyle bir istekle gelinirse rahatsızlığımı dile getiririm bunda gocunacak bir şey yok. Engelleyemem tabii ki haddime değil fakat normal karşılamam için geçmişlerini bilmem ve tanışmış olmam lazım. Erkek-erkeği, kadın da kadını gözünden anlar az çok. Gözüm tutarsa sorun olmaz.
  • ananiyimioguz  (02.12.20 16:58:44 ~ 17:00:59) 
benim herhangi bir kız arkadaşım sevgilisi varken kalmaya çağırsa ben reddeder, gider otelde kalırım.

ültimatomu verir geçerdim ben olsam. sen ne düşünüyorsun karşıdaki düşünsün.
  • bohr atom modeli  (02.12.20 17:17:39) 
sen de gidip kalmalısın bu durumda. hem tanışmış sohbet etmiş olursunuz.


  • dafuq  (02.12.20 17:49:21) 
büyük konuşmayı sevmem ama ben kabul etmezdim. kız arkadaşın itiraz ederse "sana güveniyorum ama onlara güvenmiyorum" dersin :)


not: genellemiyorum ama bu mevzularda meriçler de vardır. meriç faktörünü de gözardı etmemek gerek.
  • silah taciri  (02.12.20 18:27:54) 
rahatsız olurum. kalmamasını rica etmem. çünkü zaten erkek arkadaşını evinde misafir eden biriyle baştan sevgili olmam. Ne benim başım ağrısın ne de onun.
yargıladığımdan, ayıpladığımdan, beni aldatacağından endişelendiğimden değil. sadece bana uygun değil.
Dedemin kız arkadaşı da (o nasıl şeyse) bir erkek arkadaşıyla aynı evde kalmazdı, babamın da. Modern erkek, anlayışlı erkek zırvalarını hoş görmüyorum.
  • Anthony McCarten  (02.12.20 20:42:22 ~ 20:47:42) 
ananiyimioguz +1000 çözümü de söylemiş. Sende gidip onda kalabilirsin. Basit bir şey aslında senin arkadaşın olan kızlar sende kalmasını istiyorsan, bu durumdan rahatsız olmayacaksa o da olabilitesi olabilir.Lakin o rahatsız olacaksa ayrıca sen böyle bir durum istemiyorsan, istemediğini söyleyebilirsin. Çok fazla kafa patlatmana gerek yok. Seven kişi anlayışla karşılar.


  • wacot  (03.12.20 03:06:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.