[]

İlaç fiyatları eczaneden eczaneye değişiklik gösterir mi?

Selam,

Normalde aldığımız kalp ilacını avrupa yakasındaki bir eczanede 80 tl daha ucuza bulduk tesadüfen. Bu da ilaç fiyatları eczaneden eczaneye değişiklik gösterir mi sorusunu sordurdu bana. Mümkün değilse o eczane sahte ürün mü satıyor, nedir ne değildir bu konu sizce?


 
çalışan ssk'sı varsa ilacın 20%si ödeniyor sadece(eczaneden eczaneye ne kadar farkedebilir ki)
ssk nın dahil olmadığı bi ilaç mıydı

  • esref  (24.11.20 16:52:46) 
değişir. hatta internette satılıyosa daha da değişir.


  • koela  (24.11.20 17:05:43) 
İlaçların fiyatları farklı olamaz. Eşdeğer ilaçlar bile genellikle orijinal fiyatla aynı oluyor. 80 TL ise olmayacak bir fark.


  • pro9it9is9  (24.11.20 17:07:31) 
www.ilacabak.com
Ben buradan bakıp alıyorum. Sektörden olduğumdan belki, eczane kandıramıyor.
80 TL fazla almak açıkça namussuzluk.
  • pro9it9is9  (24.11.20 17:10:07) 
reçeteli ilaçlarda çok fazla bir fark olacağını sanmıyorum ancak bu takviye adı altında satılan ürünler arasında inanılmaz farklar yaşanıyor. bir eczanede 150 liraya satılan bir ürünün, arka caddesindeki başka bir eczanede 50 liraya satıldığını gördüm yakın zamanda.


  • makarnavodka  (24.11.20 17:11:31) 
halen maskede bile aynı marka maskeye bir eczane 45lira derken bir diğeri 75 liradan satmaya çalışabiliyor. yani her şey beklenir.


  • astronom bey  (24.11.20 18:03:12) 
Kalp ilacının sgk ödenen fiyatı, kamu fiyatı, perakende satış fiyatı tüm eczanelerde sabittir. Bazı ilaçların fiyatının tamamını SGK karşılamaz. Bir kısmını hasta kendi cebinden öder. Bazı eczaneler, pahalı ilaçlarda hastayı kendine bağlamak için bu hastanın ödemesi gereken kısmı hastadan almaz; ki bu yasal suçtur. Yani belki de size daha fazla fiyat çıkaran eczane doğru olanı yapıyordur. İlacın adını yazmamışsınız ama size gerçek fiyatını söyleyebilirim.


  • cell_in  (24.11.20 18:31:03) 
Ilacin adini yazarsaniz size dogru cevabi veririz.


  • cedex  (24.11.20 18:44:30) 
Tüp bebek tedavisinde her ilaç için bir sürü eczaneyi arayıp pazarlık ettik. Çok ciddi miktarlarda fark ediyordu.


  • physcos physcos  (25.11.20 02:59:26) 
ilaçların resmi fiyatı var. onun üstüne çıkamaz ama altına inebilir.

yüzde ile çalıştıklarından pahalı ilaçlarda daha çok kazanıyorlar, özellikle böyle ilaçlarda bazı eczacılar pazarlık edebilir.
  • prizmatik  (25.11.20 03:47:34 ~ 03:49:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.