[]

Makalelerde veya araştırma yazılarında neden alıntı yapmak zorundayız?

SB

Ben kendi çıkarımlarımı yapmak istiyorum kardeşim. Daha önce birisi benzeri bir şey söyledi mi? söylemedi mi? Banane! Yani bilimsel verilere alıntı yaparız anladık ama gidip yani bilimsel bir veriye ihtiyaç duymayan yazılarda da alıntı zorunluluğu varmış gibi hissediyorum. Neden? Sadece etik açısından mı ele alıyoruz? Bu bir sitem değildir. Yalnızca bilgi paylaşımı yapınız.


 
elbette kendi çıkarımlarınızı yapabilirsiniz. ama bunun için öncelikle konu ile ilgili neler söylenmiş, konu ile ilgili hangi arasştırma soruları cevap bulmuş bunları ortaya koyarsınız. bunları da ortaya koyarken atıf yapmak zorunludur. sonrasında ise daha önceden cevaplanmamış bir soruya cevap aramak için verilerinizi toplar, analiz eder çıkarımlarınızı yaparsınız. farklı soru yoksa aynı soruyu daha geniş kitlelere ya da farklı kültürlere de sorabilirsiniz burada ise kendi verilerinizi kendi yöntemlerinizle değil, kime atıf yaptıysanız onun adını ve çalışmalarını belirtilerek yine kendi çıkarımlarınızı yaparsınız..
bilim adım adım ilerler, birgün size de atıf yapılır ve birileri kendi çıkarımlarını üzerine ekler.. :)

  • inciblrgn  (22.11.20 19:51:41) 
Referans verilmesi zorunlu.
Size ne tabi. Referans göstermeden de yazılır. Ama derler ki sen değişik ne buldun, senin üstünlüğün ne?
Sadece makalenin biçimi açısından değil. Referans olmadan yazılan makale doğrudan çöp.
Makale yazmanın anlamını ve amacını öğrenmek gerekiyor her şeyden önce.
  • pro9it9is9  (22.11.20 21:30:45) 
Çünkü hiç kimse kafasından bir şey uydurmasın diye. Öbür türlü akademik makaleler de ekşi sözlük entry'leri gibi olur.


  • nickini degistiren yazar  (22.11.20 23:09:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.